Pod12

Pod12

Svenska Transportarbetareförbundets avdelning 12s pod. Vi tar upp allt med anknytning till förbundet och dess verksamhet med lokal touch.

Episodes

May 23, 2023 10 mins

Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport. I dagens avsnitt pratar vi med Tommy Wreeth och rollen som förbundsordförande. foto: Martin Hörner Kloo

Mark as Played

Vad är förbundssekreterarens roll i förbundet? Lyssna på detta avsnitt för att få höra Lars Mikaelsson berätta om sin roll och det arbetet som han ansvarar för i Transportarbetareförbundet.

Mark as Played
February 6, 2023 11 mins

I detta avsnitt pratar vi om uppdraget förhandlingsombud. Gäst i studion är Peter Bengtsson, ett tidningsbud som varit förhandlingsombud i många år.

Mark as Played
November 11, 2022 41 mins

Konflikträtten - Rätten att gå ut i strejk, är något som många tar som självklarhet i dagens Sverige. Roger Johansson är tillbaka och pratar om hur det gick till när vi fick rätt att strejka i Sverige och varför rätten att gå ut i konflikt ska värnas.

Mark as Played

I detta avsnitt pratar vi med Ulrika Holgersson, docent i historia, lektor i mediehistoria och journalistik. Om när vi fick rösträtten i Sverige, demokratins uppbyggnad och orosmolnen i demokratins framtid. 

Mark as Played

Dagens gäst är Per-Ola Nilsson, nuvarande ordförande för LO-distriktet Skåne. Vi pratar om vikten med att facket påverkar politiken och klassmedvetenhet.

 

 

Foto: Socialdemokraterna i Skåne

Mark as Played
April 12, 2022 26 mins

I dagens avsnitt pratar vi med Roger Johansson, professor i historia om varför vi firar 1:a maj

Mark as Played
February 17, 2022 25 mins
Markus Kristiansson ombudsman på Byggnads Skåne intervjuar Mats Wingborg.   2021 gav Mats Wingborg ut boken "Blåbrunt Sverige" med frågeställningen - Hur förändras Sverige om högern bildar regering med stöd av SD efter nästa val? Mats Wingborg har undersökt partiernas politik, analyserat vilka frågor de prioriterar och besökt de kommuner där SD redan idag är med och styr.
Mark as Played

En diskussion om LOs svängning i frågan angående Lagens om anställningsskydd (LAS) med Transports förbundsordförande Tommy Wreeth och Byggnads Skånes ordförande Jonas Sjöberg. Moderator Linda Svensson, ombudsman på Transport avdelning 12

Mark as Played
October 5, 2021 37 mins

I detta avsnitt pratar vi med Tommy Jonsson som varit med och startat upp det som idag är Ordning & Reda i Transport.

Mark as Played

I dagens avsnitt intervjuar vi Peter Lövkvist, Internationell chef i Transport. Vad innebär det med internationellt fackligt arbete och vad är Transport engagerade i för federationer och biståndsprojekt.

 

 

foto: Justina Öster - Transportarbetaren

Mark as Played
June 7, 2021 5 mins

Vad är ett anställningsbevis och vad är poängen med ett. I dagens korta avsnitt pratar vi med Linda, ombudsman på Transport avd 12.

Mark as Played

Avdelningens regionala skyddsombud Bert Johansson och Anders Palmqvist pratar om vikten av ett fungerande arbetsmiljöarbete och väl fungerande myndigheter för din trygghet på arbetsplatsen.

Mark as Played

De två fackliga kämparna Morgan Svensson och Jimmy Ovesson för ett samtal kring arbetskraftsinvandring. Arrangör är Vänsterpartiet Malmös fackliga utskott. De regler, som gäller i dag, utgör ett utmärkt verktyg för arbetslivskriminella i deras kamp för att bryta sönder den svenska modellen och slå ihjäl allt vad seriös företagsamhet heter. Samtidigt leder de till att människor exploateras och förnedras i mängder.

Mark as Played

1 maj veckan - Paneldebatt anställningstryggheten.

Fackliga utskottet i Vänsterpartiet i Malmö livesändes 26 april. Medverkande: Tommy Wreeth - förbundsordförande Transport Jonas Sjöberg - ordförande Byggnads Skåne Patrik Strand - Fackligt aktiv i Kommunal Jeantte Stojic - Fackligt aktiv i IF metall

Mark as Played
September 2, 2020 40 mins

Vem är Kenneth Pettersson? Vad gör en avdelningsordförande? I detta avsnitt intervjuar vi avdelnings ordförande för Transport avdelning 12.

Mark as Played
May 14, 2020 68 mins

Vad är ett skyddsombud eller RSO?

Vad är egentligen arbetsmiljö?

I detta avsnitt diskuterar vi med avdelningens regionala skyddsombud om rollen som skyddsombud och arbetsmiljö.

Mark as Played

Ingen kan väl ha undgått att covid-19 sveper över världe, här kommer en kort uppdatering avtalsrörelsen och lite kort om korttidspermittering

Mark as Played

Statusuppdatering från avtalsrörelse och först ut är Transportavtalet. Även lite om Foodora-kampanjen som Transport kör just nu i Sverige.

Mark as Played
December 5, 2019 1 min

Under avtalsrörelsen så följer vi och håller dig uppdaterad vad som händer i Transports avtalsförhandlingar.  Fler längre avsnitt om andra ämnen kommer också under nästa år.

God Jul och Gott nytt år!

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.