Samtal mellan Maria och Helena

Samtal mellan Maria och Helena

Vi har länge funderat över namnet och försökte hitta något som passade med ordet sorg i men eftersom vi vill tala om den mer ”osynliga” och ”allmänna” sorgen som alla människor bär så landade vi helt enkelt i att vi bara sitter och samtalar och det är ju just i samtalen när vi funderar, lyssnar och ställer frågor som vi lär känna varandra och får nya insikter. Här kommer vi kunna utforska allt som går under namnet sorg och både tala utifrån egna erfarenheter men även bjuda in personer som kan vara en del av vårt lärande och läkande. Målet med podden är att uppmärksamma och utbilda er alla kring vad sorg faktiskt är, hur naturligt det är och hur vi kan växa i vår sorg så den inte tar över utan mer är en del av livet vi lever. Bra sammanfattning är nog Livskvalité på hög nivå. Hoppas ni vill lyssna och engagera er så vi tillsammans får mer kunskap kring något så naturligt som sorg. Helenas bakgrund: December 2020 föds 3:e barnet, en son och dagen efter när Helena fortfarande är på BB får hon samtalet om att ena dottern, Isoldé på 1,5 år, hittats död på morgonen. Det visar sig sedan att det är hennes föräldrar som orsakat dotterns död och hon dog genom syrebrist och värmeslag. Marias Bakgrund: Marias liv förändrades helt för 32 år sedan när hennes andra son föddes med olika funktionsnedsättningar. Hon har arbetat med sorgbearbetning i 10 år och arbetar dessutom bland annat som föreläsare och utvecklar den sociala arbetsmiljön på företag. Följ oss gärna på Instagram: @samtalmellanmariaochhelena @helenafroststjarnaab @mariaflanagansundqvistab

Episodes

March 26, 2024 37 mins
Mark as Played
Mark as Played
February 27, 2024 32 mins
Mark as Played
February 13, 2024 24 mins
Mark as Played
May 22, 2023 44 mins

I dagens avsnitt gästar Marias son Oskar och vi samtalar om tiden i skolan och hur Oskar blev mobbad, utfryst och inte lyssnad på av lärare och hur detta påverkar honom idag som vuxen. Ett starkt avsnitt som alla ska lyssna på så inget mer barn ska behöva må som Oskar och Maria gjorde. 

Mark as Played
May 15, 2023 49 mins

I dagens avsnitt gästar Emelie Bäckström som berättar om sin uppväxt i misär och om hur det är att vara ett ”maskrosbarn”, mamma till sin dotter och vad sorgbearbetning gjort för henne.

Ett starkt avsnitt som alla SKA lyssna på!

 

.css-1t8gq41{border:none;background-image:none;background-color:transparent;box-shadow:none;color:#2F3133;cursor:pointer;font-size:inherit;padding:0;-webkit-text-decoration:inherit;text-decoration:inherit;width:-webkit-max-content;width:-moz-max-content;width:max-content;}.css-1t8gq41:hover,.css-1t8gq41:focus{-webkit-text-decoration:inherit;text-decoration:inherit;}

Mark as Played
May 8, 2023 18 mins
Mark as Played
May 2, 2023 35 mins

Helena lider av sömnbrist och Maria delar med sig av hur räntorna var när hon köpte sitt första hus sedan berättar vi båda om varsina fina samtal vi lyssnat på och Maria läser en otroligt fin text ur boken ”i kroppen min” skriven av Kristian Gidlund 

 

(Kristian Olof Erik Gidlund, född 21 september 1983 i Borlänge, död 17 september 2013, var en svensk författare, journalist och musiker. Han spelade trummor i rockbandet Sugarplum Fa...

Mark as Played
April 24, 2023 30 mins

I dagens avsnitt samtalar Maria och Helena lite om vad det faktiskt står som hjälp på 1177 och de samtalar om att det inte någonstans finns information om att just bearbeta sin sorg. 

Mark as Played
April 14, 2023 34 mins

I dagens avsnitt samtalar Maria och Helena om tidigare avsnitt, påsken, döden och om att se en död kropp. 

 

 

Mark as Played
April 7, 2023 62 mins

I dagens avsnitt samtalar vi med Jenny-Ann Gunnarsson, begravningsentreprenör, certifierad handledare inom sorgbearbetning och Sveriges första certifierade Dödsdoula och i dagens avsnitt är det just rollen som Dödsdoula vi samtalar kring. Ett värmande, lugnt och fridfullt avsnitt där både Helena och Maria landade i ny kunskap och nya insikter.

 

https://instagram.com/dodsdoulan1?igshid=YmM...

Mark as Played
March 31, 2023 52 mins

I dagens avsnitt samtalar vi med Susanne Nilsson som under många år jobbat med att utbilda inom Sorgbearbetning via Svenska Institutet i Sorgbearbetning. Susanne är specialist inom området barn och deras sorg och idag jobbar hon aktivt med att utbilda och förändra kunskapen gällande barn och deras sorg.

Ett av de stora målen som Susanne jobbar mot är att få Sverige att sätta internationella riktlinjer och att det inte ska ha någon...

Mark as Played
March 24, 2023 31 mins

Maria delar med sig av ett spännande möte som leder oss in på musik kopplat till sorg och en mängd annat

Mark as Played
March 17, 2023 37 mins

I dagens avsnitt gästar Annika podden och vi samtalar om livet före och efter sorgbearbetning. 

Mark as Played
March 10, 2023 36 mins

Vi är tillbaka efter förra veckans uppehåll och talar lite om vad som hänt sedan sist vi samtalade. Maria har varit i Sydafrika och Helena delar med sig av 2 stora händelser. 

Mark as Played
February 24, 2023 56 mins

I dagens avsnitt samtalar vi med Kristina Lasan som under 9 år drivit sin yogastudio Yogabeat i Jönköping där hon bla. undervisar i Traumaanpassad yoga. Utöver det är hon även volontär på självmordslinjen och en sann entreprenör ut i fingerspetsarna.

Följ Kristina på:

@yogabeatstudio

@spinachairsweden 

 

Maria och Helena hittar ni här: 

@helenafroststjarnaab

@mariaflanagansundqvistab

@samtalmellanmariaochhelena

Mark as Played
February 17, 2023 38 mins

Idag summerar vi lite efter Linda Nilssons avsnitt. Vi mins Elton och delar med oss kring tips på att skapa balans mellan krav och resurs. 

Mark as Played
February 10, 2023 57 mins

I dagens avsnitt träffar vi Hälso och Livsstilsterapeuten Linda Nilsson som driver instagramkontot Goda nyttigheter.  Vi får mer kunskap kring vad som händer i kroppen när vi drabbas av sorg och stress och hur vi kan stötta kroppen till en starkare och bättre hälsa. 

https://instagram.com/goda_nyttigheter?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Mark as Played
February 3, 2023 41 mins

Vi är äntligen tillbaka!  en snabb recap om vad som hänt sedan förra avsnittet och sedan börjar vi året med att tala om sorg kopplat till hälsa 

Mark as Played
December 16, 2022 50 mins

Sista avsnittet för säsongen och vi försöker sammanfatta allt som varit. Helena berättar även hur Isoldés dödsdag blev. 

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.