Udviklere er også mennesker

Udviklere er også mennesker

Denne podcast er til dig, der ikke nødvendigvis har en baggrund i IT, men gerne vil forstår mere om hvad der egentlig sker på IT projekter, som du måske selv er en del af. I første sæson, er der fokus på de misforståelser jeg beskriver i bogen, men med nye vinkler. Jeg vil interviewe forskellige gæster, om deres oplevelser med IT projekter, deres forhold med teknologi og deres personlige historier. I anden sæson, er der fokus på nørdier omkring forskellige emner, fra Teknisk Gæld, til Coaching, Psykologisk Tryghed og selvfølgelig Udvikling. Der er endnu et hold spændende gæster, der gavmildt deler ud af deres tanker og erfaringer. Hvis du kan lide det du hører, kan du støtte mig med en kop kaffe (eller flere 😅) via Buy Me a Coffee☕️

Episodes

November 6, 2022 1 min
En lille smagsprøve på, hvad du kan vente dig af første sæson af denne podcast. Der vil blive talt om AI, transformationer, passion og teknologi.

Hvis du har feedback eller spørgsmål, er du altid velkommen til at sende en mail på ac@anothernerd.dk

https://anothernerd.dk
Mark as Played
Velkommen til episoden med Sigrid Richards: Misforståelser om agile transformationer.
Jeg har aldrig mødt Sigrid før, men vores samtale flød afsted, både før, under og efter afsnittet. Jeg håber I vil nyde det lige så meget som mig.

Der er rigtig meget agil bingo i vores snak, som jeg håber ikke-kendere, kan leve med. Der er dog også snakke om det gode arbejdsliv, som for os begge er en af kerne delene af det agile tankesæt.

LACE: Le...
Mark as Played
Velkommen til episoden med Christian Bech Nørhave: Misforståelser omkring fremtidens teknologi. Jeg kender Christian fra Futurist netværket, skabt af Anne Skare og Henrik Hovgaard.

Vi nævner i starten ‘bogen’, det er ‘Fremtidssans’ bogen vi snakker om, en bog vi har haft lidt forskellige oplevelser med, kan du høre. Jeg elskede den fra første side, så hvis du er nysgerrig, kan den blandt andet købes her:
https://www.universalfuturist...
Mark as Played
Retrospectives og det agile er en finurlig størrelse, og Aino er den rette kvinde at snakke med det om, for hun har skrevet en hel bog om Anti patterns i det agile arbejde, og den er vanvittig spændende.

Ainos bog kan købes de fleste steder, blandt andet på Saxo: https://www.saxo.com/dk/retrospectives-antipatterns_aino-corry_paperback_9780136823360

Daniel North - hvem er han? Jeg går ud fra det er denne Daniel, Aino taler om, manden ...
Mark as Played
Afsnittet med Jan har rigtig meget fokus på balance, balancen i hans arbejde og hans store kærlighed til leverancer. Jan har arbejdet med mere matematisk orienterede udviklere og har derfor en noget anden tilgang til arbejdsmetoden og perfektionisme, end jeg personligt har oplevet.

Vores snak er lidt anderledes, da vi allerede kende hinanden i forvejen som tidligere kollegaer, og derfor har en fælles reference ramme ift. det her fam...
Mark as Played
Samtalen med Klaus stikker i mange vildt spændende retninger. Han er, som et par af gæsterne, Agil Coach, og det er noget der popper op i flere af de her afsnit, at det er en lidt udskældt titel, måske noget jeg vil grave mere ned i senere.

Faktisk kommer vi virkelig, langt omkring, vi snakker om alt fra Darwin til læringsteorier, udviklingszoner, ledelse, agilitet og effektivitet, organisations kompleksitet, kommunikation, videns n...
Mark as Played
En vanvittig spændende samtale med Louise, som kom vidt omkring, fokus er meget omkring ledelse, men der kommer afstikkere ift. Disney helte, personlighedsprofiler og spil. Det er også den samtale hvor jeg nævner ‘sikke et mike drop’ virkelig mange gange, jeg tror vi har samlet en 5-6 stykker af geniale sætninger og kraftfuldes statements, der ramte mig lige i hjertet. Jeg håber du har det på samme måde.

Nedenstående shownotes er de...
Dette afsnit vil jeg kalde et særafsnit, for Torben arbejder slet ikke med IT, han arbejder med mennesker og med passion. Noget som også ligger mit hjerte nær. Torben er et vidunderligt inspirerende menneske, der giver løs af sig selv, og er virkelig skarp til at se andre mennesker. Du skal glæde dig til en lidt anden samtale end de andre, men jeg håber den også giver dig lidt ekstra dybde.

Det er faktisk næsten en terapeutisk samta...
Mark as Played
Kæmpe nørdet Scrum Master snak med Andreas, du kommer ind i maskinrummet blandt to kollegaer, der elsker at snakke om metrikker, arbejdsmetoder og teorier. Jeg håber du som minimum kan grine lidt af os, men måske også kan blive lidt inspireret til at holde mere af Scrum Master rollen. Vi synes ikke helt den får den respekt den har fortjent.

FYI - spørgeskema ift. podcast evaluering: https://forms.gle/XnHW2WKX2msvSCHf6

Til dem der ald...
Mark as Played
Så er vi klar til en sæson 2, med fokus på nørderier. Vi kommer vidt omkring, men samtidig holder vi en stærk relation til IT branchen, med emner så forskellige som

Coaching, Psykologisk Tryghed, Udvikling, Hybrid arbejde, Teknisk Gæld, Brand building, Service Design, Facilitering & Liberating Structures🤓

Glæd dig! Det blir mega fedt! Vi ses hver 2. onsdag i din yndlings podcast app.
Mark as Played
Sååå indleder vi 2. sæson af ‘Udviklere er også mennesker’, jeg har kørt hardcore optagelse over en kortere periode, men udgivelser over en længere periode. Hvilket betyder, at der ind i mellem er referencer på tværs. Dette er sæsonens første afsnit, men ikke den første optagelse, hvilket jeg også får nævnt. Jeg har inviteret min egen underviser fra PAC (Professional Agile Coach), Mads Troels Hansen, for at tale om, ja, du gættede ...
Mark as Played
Det er en virkelig spændende snak jeg har med Nana, der kommer rundt om mange hjørner, og vores fælles passion, at leve livet som hele mennesker. Vi kommer også ind på Imposter syndromets påvirkning af os selv og vores liv. Hvor vigtigt der er, at have selvindsigt samt hvordan forståelser for hvad andre slås med og kendskab til egne værdier, alle er elementer, der påvirker vores oplevelse og ‘udvikling’ af psykologisk tryghed.

Men v...
Mangler du svar på, Hvad håndværk, mad og musik alt sammen har med IT udvikling at gøre..? Så er det den her krøllede samtale med Mikkel, du skal lytte til!

Vi kommer ud i virkelig mange kroge og sidespor, faktisk så mange, så det har været noget af en udfordring at klippe 🫣😅 Men Mikkel fortæller heldigvis glædeligt om hans, lidt anderledes rejse, ind i udviklingens verden. Vi taler en del om skabertrangen, og hvor meget det betyd...
Mark as Played
Hvad er der egentlig så fedt ved hybridt arbejde, og hvorfor er det, folk er så vilde med det? Jeg er selv fan, men er samtidig også selv udfordret på, hvordan man kan gøre det bedst muligt, men heldigvis er det her Line kommer ind i billedet, for hun er helt vild med de muligheder det hybride arbejde giver, og har masser af tips og tricks hun gerne vil dele!

Line og jeg har kendt hinanden i mange år, og er begge kongerne af sidespo...
Mark as Played
NU blir det ÆGTE nørdet sku! Teknisk Gæld, en kompleks lækkerbisken, som jeg har fået en ekspert ind i studiet at tale med, og måske tænker du ‘gab - det lyder kedeligt’, men det er det virkelig ikke, det er en mega spændende samtale, med masser af grin..

Mille har skrevet en PhD om Teknisk Gæld - helt genialt jo!

Du kan blandt andet høre:
  • Hvorfor Mille ikke vil definere Teknisk Gæld
  • At Teknisk Gæld er et grundvilkår for udvikling ...
Mark as Played
Hvad er et brand, hvorfor er det vigtigt at tage på et brand som en helhed, og hvorfor er der mange solo selvstændige der er sit eget brand, det og meget mere, nørder jeg ind i, sammen med May Kjærsgaard.

Det er måske ikke så ringe endda at være den multipassionist, som jeg er, for tiden er blevet mere klar til komplekse mennesker, med komplekse virksomheder. May drysser med lidt ‘live’ brandrådgivning af mig, og min personlige frus...
Mark as Played
Så går vi nørd på den! Okay, igen sku 😅
Vi snakker Liberating Structures, og hvis du slet ikke kender til dem, så beklager jeg, men det her afsnit er en smuuule indforstået. Vi gik all in på den kærlighed både mig og Maryanne har, til de her vidunderlige struktur modeller ift. facilitering af workshops (og meget andet).

Maryanne giver selvfølgelig også hendes definition på Liberating Structures, med hendes egne ord, og fortæller hen...
  • Mark as Played
    Susanne har en vidunderlig karriere og historik bag sig, som spænder dejlig bredt, men hendes kærlighed er ‘endt’ i Service Design og Visual Thinking, som et vidunderligt værktøj i udvikling af digitale produkter. Visual Thinking i særdeleshed, men også det at arbejde med design gennem et service perspektiv er noget jeg synes er mega spændende, også farvet af, min kandidat i design, som er en verden jeg betragter som ‘rygraden’ i m...
    Mark as Played
    Hvad er det? Hvorfor snakker vi så ofte om det? Og kan Rasmus og jeg snakke sammen uden det går ‘full nørd mode’ (neeej, det kan vi sku ikke rigtigt).. Super spændende samtale endnu engang, om et emne, det både er lækkert og frustrerende, for personligt kan jeg have det svært med konceptet ‘high performing’, men Rasmus har nogle virkelig gode vinkler på det hele!

    Rasmus har brudt fokus ift. High Performinig Teams ned i 3 områder:
    Mark as Played
    Fremtids facilitering - hvad pokker er det? Det vil Katrine sætte lidt flere ord på, særligt med vinklen af, hvordan vi kan inddrage leg i vores facilitering og hvad leg egentlig er.. Katrine drysser også godt med historier fra det virkelige liv so, facilitator. Også er der faktisk også noget vi er lidt uenige om, utroligt nok, måske det her ikke er sidste gang du hører fra Katrine i denne podcast 😅

    Lille detalje, hvis du studser o...
    Mark as Played

    Popular Podcasts

      Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

      Death, Sex & Money

      Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

      Stuff You Should Know

      If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

      Crime Junkie

      If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

      Start Here

      A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

    Advertise With Us
    Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

    Connect

    © 2024 iHeartMedia, Inc.