Left Forward

Left Forward

Ένα Podcast της LEFT και του Κώστα Αρβανίτη

Episodes

December 19, 2023 9 mins

Στο 14ο επεισόδιο συζητάμε για το Ευρωκοινοβούλιο, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αδιαφορεί για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία, δεν κάνει όμως και αυτά που θα θέλαμε

Mark as Played

Η επίσκεψη-αυτοψία της Επιτροπής LIBE στην Ελλάδα, οι προφάσεις και τα ψέματα της κυβέρνησης και πως το πένθος του κ. Μητσοτάκη εξανεμίστηκε μπροστά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Mark as Played
February 28, 2023 15 mins

Ένα... γεωγραφικό λάθος και μια σειρά από γεγονότα, που μάλλον συμβαίνουν σε κάποια άλλη χώρα.

Mark as Played

Η κατάσταση στην Ουγγαρία και τους άλλους συνήθεις υπόπτους της ΕΕ, κάτι μας θυμίζει...

Mark as Played

Σήμερα, στο Left Forward μιλάμε για τις προσπάθειες της ΕΕ να ρυθμίσει νομοθετικά το χαώδες ψηφιακό τοπίο, ενάντια στην de facto επικυριαρχία των ψηφιακών τιτάνων και τον κρίσιμο ρόλο που η Αριστερά καλείται να παίξει.

Mark as Played

Έφυγαν από τον τόπο τους, έβαλαν τη ζωή τους σε κίνδυνο να βρουν έναν τόπο να ζήσουν με ασφάλεια οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους.

Κάποτε, όμως, το όνειρο της ελευθερίας, τελειώνει άδοξα στο βυθό μιας θάλασσας, σε ένα γεμάτο νεκροτομείο και τότε, οι άνθρωποι χάνουν το Τελευταίο τους Δικαίωμα: το Δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο, το δικαίωμα των συγγενών τους να τους αποχαιρετήσουν.

Αυτό το Έσχατο Δικαίωμα θέλουμε να βοηθήσουμε να κ...

Mark as Played

Ο θρήνος και οι υποκριτικές κορώνες για το Qatar-Gate δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Ούτε οι αυταπάτες πως ο εφιάλτης που ζει η ΕΕ είναι σίγουρα «μεμονωμένο» περιστατικό. Είναι ώρα για αποφάσεις.

Mark as Played

Συζητάμε με τον ΕΒ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρο Κόκκαλη, για το Μουντιάλ της ντροπής, τα δικαιώματα των εργατών στο Κατάρ, και την εμπορευματοποίηση ενός υπέροχου αθλήματος

Mark as Played

Νίκη της Ζωής, Νίκη της Αριστεράς! Απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών, η Αριστερά ορθώνει την αλληλεγγύη, την επιστήμη, την επανένταξη, τον ανθρωπισμό. Για τα παιδιά που χάθηκαν. Για τις οικογένειες που έχουν αβάσταχτο πόνο. Για τα παιδιά και το προσωπικό που δίνουν την μάχη τους στις θεραπευτικές κοινότητες. Για όλους εμάς που πιστεύουμε οτι όταν οι άνθρωποι σηκώνονται όρθιοι ο κοσμος θα αλλάξει.

Mark as Played

Στο δεύτερο μέρος της κουβέντας μας με τον Ευρωβουλευτή της LEFT και του ΑΚΕΛ Niyazi Kizilyürek, συζητάμε για την Ευρώπη, τον Εθνικισμό και τα τραύματα της μνησικακίας.

Mark as Played
November 22, 2022 12 mins

Η υπόθεση των υποκλοπών είναι ευρωπαϊκή, όμως η ελληνική περίπτωση έχει μια ιδιαιτερότητα. Ένα Πρωθυπουργό που έθεσε τον εαυτό του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών

Mark as Played

Με τον Ευρωβουλευτή της LEFT και του ΑΚΕΛ Niyazi Kizilyürek, συζητάμε για την Ευρώπη, τον Εθνικισμό και τα τραύματα της μνησικακίας.

Mark as Played

Ανοίγουμε το θέμα της στέγασης στην ΕΕ, αλλά και την Ελλάδα. Μπορεί ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να γίνεται εμπόρευμα;

Mark as Played
October 31, 2022 15 mins

Η Ελευθερία και η Ποιότητα της Ενημέρωσης στην Ελλάδα και την ΕΕ. Τα Προβλήματα, οι παθογένειες, οι υποκλοπές και οι απειλές κατά της ασφάλειας των Δημοσιογράφων και η απάντηση της ΕΕ. Τι σχεδιάζει η Κομισιόν και τα μηνύματα Γιούροβα προς την Αθήνα.

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.