SAMTALEN

SAMTALEN

Samtalen er et kristent samtale program der vi tar opp forskjellige tema med de gjestene som vi inviterer. Vi ønsker å finne”gullet” i landet, av mennesker og meninger. Vi vil utfordre litt ved å ta opp forskjellige perspektiver med respekt, og vil snakke sant om det virkelige livet. Gjerne med mennesker som er uenig med oss. Hvordan er det å leve med Jesus i hverdagen? Vi ønsker å få fram erfaringer og historier med forskjellige perspektiver. Programlederne Bjarte Ystebø, Linn Myhr, Tone Haukeland Mork og Andre Birkeland vil bytte på å lede samtalen.

Episodes

May 2, 2024 56 mins

Hva er egentlig tilbedelse? Og hvem er det setter rammene for hva som er en rett tilbedelse, og hva som kan være feil? 

Bli med når vi tar samtalen. 

Mark as Played

Nåde…det er det vakreste ordet jeg vet. Nådegave, det må jo nesten være enda vakrere. Tenk at Gud vil gi oss nådegaver. Hvordan kan vi ta imot dem, pakke dem opp, og ta dem i bruk til Guds ære. Hvorfor er det vanskelig for noen? Og hvordan skal vi forholde oss til begrepet, innholdet og bruken - personlig og i forsamlingen.

Bli med oss når vi tar samtalen om nådegavene

Mark as Played
April 18, 2024 56 mins

Israel… bare ordet vekker følelser hos mange. For meg er det gode følelser. Jeg håper det er det for deg også. Hva er det med Israel som engasjerer enkeltpersoner og grupper? Vi har alle vår egen bakgrunn for det. I kveld skal vi treffe tre personer som har et hjerte for Israel og jødene. Og vi skal snakke sammen om dette fascinerende folket, dette enestående landet. Og hvordan vi som kristne skal ha et rett forhold til noe som lig...

Mark as Played
April 11, 2024 56 mins

Aldri før har det vært så høy andel av den norske befolkning som bekjenner seg som ikketroende. Den kristne arven vår er i dårlig forfatning. Likevel finnes det mennesker som finner en vei til tro. I kveld skal vi bli kjent med tre medmennesker som var blandt dem som ikke trodde og som nå er troende, følg med når vi tar samtalen «Fra ateist til Jesus»

Mark as Played
April 4, 2024 56 mins

Mange mennesker kjemper med rusavhengighet. Flere enn vi tror. Det ødelegger enkeltmennesker, familier og lokalsamfunn.  Hvis noen kunne finne en kur for det, ville de forandre verden! 

Likevel kjenner vi mange vitnesbyrd fra mennesker som har blitt fri fra rus. Uten tabletter eller sykehusbehandling - men i stedet gjennom kristen omsorg og et møte med Jesus. Hvordan blir man løst fra den lenkene rusen holder folk så fast i? Vi ska...

Mark as Played
March 28, 2024 56 mins

Det er Skjærtorsdag. Jeg håper du er oppmerksom på det, og at du er i ferd med å gå inn i påsken med begivenhetene i Jerusalem den gangen Jesus gikk lidelsens vei, døde, ble begravet og stod opp, i dine tanke. I motsatt fall, så håper jeg du vil følge oss når vi går gjennom denne historien og pakker ut hva det var som skjedde i påsken. Blir med oss når vi tar samtalen om “Dramaet i Jerusalem”

Mark as Played
March 21, 2024 56 mins

Alle som har levd med troen på Gud en stund, har opplevd at troen blir satt på prøve. Livet her på denne siden er ikke lett å planlegge, og noen ganger kan omstendighetene sette oss under press. Sykdom, tap, fiendtlige omgivelser og urettferdighet, er blant de tingene som kan sette oss på prøve. Hvordan møter vi sånne prøver, og hva kan vi lære av dem som har gjort erfaringer? Og så sier bibelen at en prøvet tro er mer kostbar enn ...

Mark as Played
March 14, 2024 56 mins

Tro og business er kanskje for noen en uvant kombinasjon, men den er kanskje ikke så ukjent hvis vi tenker over hva en av hovedingrediensene er, forvaltning. Å forvalte noe på en bærekraftig og produktiv måte er alles mål, og også en bibelsk anbefaling. I kveld skal vi bli kjent med tre businessmenn som på sine måter har gjort seg erfaringer på hvordan tro kan gå hånd i hånd med business, velkommen inn til samtalen.

Mark as Played
March 7, 2024 56 mins

Omvendelse! Ordet omvendelse gir nok ulike assosiasjoner til oss som hører det., men i bunn og grunn betyr det jo å skifte retning og gå en annen vei. Burde ikke livene våre endre retning når vi har tatt imot Jesus som herre og frelser? Er vi blitt for redde å tale om helliggjørelse og dette med daglig omvendelse? Bli med oss når vi tar samtalen om omvendelse!

Mark as Played
February 29, 2024 56 mins

Det sies at den lokale menighet er verdens håp. Det tror eg virkelig på! Men den lokale menighet kan se veldig forskjellig ut. En av elementene som spiller sterkt inn på dette er kor menigheten er lokalisert. Om menigheten er plassert midt i en storby, i en bydel eller en liten bygd kan ha mye å si for menigheten og vil også bringe med seg forskjellige gleder og utfordringer. Da er det ganske forskjellige verdener meni...

Mark as Played

Hvordan er det når den ene ektefellen tror, og den andre ikke. Eller hva med barn som ikke vil gå troens vei som sine foreldre?

Jeg vet at det er mange som ser på som er i den situasjonen. Kanskje dere sitter sammen og ser/hører på dette, og den ene tror, den andre ikke. Dette er en ufarlig samtale om noe som angår mange, og som handler om å leve sammen under samme tak, men enda mer, om evigheten sammen.

Bli med oss når vi tar Samt...

Mark as Played
February 15, 2024 56 mins

Alle har vi en psykisk helse, som må passes på like godt som den fysiske. Noen er bevisst dette og tar jobben med å bli kjent med seg selv og grensene for hvor langt en kan strekke seg, andre finner først ut av det når uhelsen inntreffer. Årsaker og sammenhenger er ikke alltid innlysende, noen ganger treffer psykiske utfordringer u...

Mark as Played
February 8, 2024 56 mins

Før Jesus reiste fra denne jorden gav han oss ett viktig oppdrag. Han ba oss om å gå ut å gjøre alle folkeslag til disipler. Ett annet ord for disippel er lærling , en som følger etter en læremester og observerer han for å siden gjøre det samme som læremesteren gjør. For oss som er kristne er Jesus vår læremester, bibelen viser oss hvordan Jesus levde og den gir oss gode eksempel på hvordan vi kan være gode etterfølgere av Jesus i ...

Mark as Played
February 1, 2024 56 mins

Trosforsvar, eller apologetikk…det har vært en bølge som har skylt inn over kristen-Norge de siste ti årene, og særlig blant unge. Hva bør vi vite om bibelen i møte med de spørsmål vi blir stilt overfor i samfunnet. Og hva når vi ikke kan så mye…kan vi fortsatt forsvare troen vår? 

Bli med oss når vi tar samtalen…

Mark as Played
January 25, 2024 56 mins

I Johannes evangeliet sier Jesus, mine får hører min røst, jeg kjenner dem og de følger meg. Før Jesus for opp igjen til himmelen sa han at det var godt at han folot oss for da ville faderen sende den hellige ånd som skulle være vår hjelper og lære oss alle ting, han ville også åpenbare skriftene for oss slik at vi kunne forstå dem. Gud ønsker en personlig relasjon til hver enkelt av oss og han ønsker at vi skal lære å kjenne igjen...

Mark as Played
January 18, 2024 56 mins

Hvorfor har vi egentlig uttrykket «A4»? Dette papirformatet som er mest brukt uansett hvilket språk og hvilket budskap som skrives, har blitt en slags definisjon på noe uskrevet men likevel kjent for de fleste? A4- å passe inn, være lik, livsførsel og valg som er som alle andres, iallefall flertallets. Hvem har bestemt hva som skal være A4- liv? Hvorfor lar vi noen definere oss? Hvordan oppdager vi at vi ikke er innenf...

Mark as Played
January 11, 2024 57 mins

Hva skal vi som er kristne, tenke om media? Hva er vår rolle? Hvordan skal vi opptre? Hvor mye skal vi vektlegge vårt eget omdømme i media? Hvilke medieplattformer bør vi ha som kristne, og hva skal vi bruke dem til?

Vi har samlet et ekspertpanel i kveld, som alle har noe å bidra med som kan gjøre oss klokere. Bli med oss når vi tar samtalen om å være kristen i media. 

Mark as Played
December 21, 2023 56 mins

Julen er for mange den beste tiden på året, for veldig mange av oss. Ro, vinter, familie, gaver… Jeg håper det er sånn for deg. Og så er det en vanskelig tid for noen. Men først og fremst er det en feiring av frelseren kom til en verden uten håp. Og som tente håp og åpnet veien til det evige livet for oss. I dag, skal vi snakke om jul i denne utgaven av Samtalen julespesial…

Mark as Played
December 14, 2023 56 mins
Nå er det advent, den fine ventetiden… nå er det ikke lenge til jul, og vi venter på Jesus, redningsmannen. Vi ser frem mot det kveld, men vi skal også kikke litt tilbake. For det har vært et spennende år for oss i Kristen Media Norge, og her i programmet Samtalen. Bli med oss den neste timen, i årets siste samtale.
Mark as Played
December 7, 2023 56 mins

Ekteskapet, Guds nydelige ramme for et trygt fellesskap for ektefeller. Forutsigbarhet, tilhørighet og samarbeidsarena. To som skal gå veien sammen, støtte, avlaste og elske hverandre gjennom livet inntil døden. Så nydelig det høres ut, men så vanskelig når hverdagskarusellen snurrer og vi ikke får tid nok til hverandre. Vi skal stoppe litt opp ved dette og sammen med flotte mennesker som på sine måter har erfart og lært hva de uli...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.