vier-nul

vier-nul

vier-nul is de voetbalpodcast van VTM, waarin 4 voetbalkenners elke maandagmiddag het voorbije voetbalweekend bespreken: VTM-sportgezicht Aster Nzeyimana strooit er met voorzetten, analist Marc Degryse goochelt met scherpe meningen, ex-keeper Frank Boeckx countert met zijn voetbalkennis en verhalen uit de kleedkamer, en voetbaljournalist Jarno Bertho werkt af met zijn unieke feitjes.

Episodes

May 27, 2024 66 mins

De laatste aflevering van ‘vier-nul’ en we hebben een landskampioen. Maar wat scheelde het. Odoi nadat hij de bal wegtrapte tegen Mignolet: “F*ck, die is erover”.

Dé fase die over de titel besliste, is hoofdvoer voor de vaste analisten Marc, Frank en Jarno. Net als de hectische minuten, inclusief veldbestorming, die daarop volgden. Misschien was het wel tekenend voor dit seizoen en deze Champions’ Play-offs dat een beslissing van ...

Mark as Played

Is de titel beslecht? Presentator Aster mag dan naar het filmfestival van Cannes geweest zijn, een nieuwe plottwist lijkt zich na de ‘disasterclass’ van Anderlecht tegen Club Brugge niet meer op te dringen.

In vier-nul is vooral de kritiek op Brian Riemer striemend hard. Ook al zijn Marc en Jarno maar met z’n tweeën als panelleden, bij afwezigheid van Ibiza-ganger Frank. Zelfs twee dagen na de Brugse triomf, snapt Marc nog altijd ...

Mark as Played

De titelkoorts stijgt, ook in vier-nul. Union is zo goed als uitgeschakeld voor de titel, dat is de conclusie. Het voordeel ligt bij Anderlecht, dat nu aan een punt tegen Club genoeg heeft om op de slotspeeldag het lot helemaal in eigen handen te houden.
En dat is maar goed ook, denken Jarno, Marc en Frank. Want echt geloven in een zege van Anderlecht tegen Club doen ze niet. "Anderlecht is zondag nog geen kampioen", klinkt het ...

Mark as Played

Hoe kan het dat Ronny Deila Club Brugge zó mismeesterd heeft, wanneer je ziet welke resultaten Nicky Hayen met dezelfde spelerskern haalt. Zonder meer de grootste vaststelling tot dusver in deze Champions’ Play-offs die door Maarten - als presentator vervangt hij een zieke Aster - voorgelegd wordt aan zijn gasten Marc, Frank en Jarno.
Moet blauw-zwart volgend seizoen ook verder met deze Hayen en kost dat Jarno een etentje? Het ...

Mark as Played

A three horse race. Met drie ploegen duiken we de laatste rechte lijn van de titelrace in. Anderlecht, Club Brugge of Union: wie wordt het? Het is dé hamvraag en Aster legt ze uiteraard ook voor aan Marc, Frank en Jarno.
Eén ploeg wordt naar voren geschoven door Marc en Jarno, Frank heeft aan andere favoriet: Anderlecht. Al is het panel het er wel over eens: als paars-wit voetbalt zoals zondag tegen Cercle, wordt het niks. "Soms...

Mark as Played
April 22, 2024 65 mins

Over de Champions’ Play-offs kan je veel zeggen, maar niet dat ze niet razend spannend zijn. Na speeldag vier staan ze met z’n vieren op een zakdoek en is het weer onvoorspelbaarheid troef, zo kunnen presentator Aster Nzemiyana, gewezen doelman Frank Boeckx, Niels Poissonnier als chef voetbal van HLN en Kristof Terreur, buitenlands voetbalexpert van HLN, alleen maar opnieuw constateren.

De frustraties van Burgess en de malaise bij...

Mark as Played

Opnieuw een bewogen weekend in de Champions' Play-offs, waar Anderlecht de nieuwe leider is. Ligt paars-wit nu écht in poleposition om nog eens kampioen te spelen? De vraag wordt al snel opgeworpen door Maarten Breckx, die voor de gelegenheid Aster vervangt als host.

Voor Marc is alleszins duidelijk wie na drie speeldagen in de play-offs de grote titelfavoriet is. "Anderlecht speelt niet het voetbal dat de fans willen zien, ...

Mark as Played

Na een korte onderbreking is vier-nul terug van weggeweest. Op de tweede speeldag van de Champions' Play-offs heeft Club Brugge zich dankzij een overtuigende zege in de topper tegen Anderlecht weer helemaal terug in de titelstrijd geknokt - daar zijn Jarno, Marc en Niels het helemaal over eens. Ze gooien daarbij met lof naar interim-coach Nicky Hayen, die voor meer duidelijkheid zorgt bij blauw-zwart.

Bij Anderlecht moet Brian Rie...

Mark as Played

Vier-nul start deze maandagochtend met de primeur dat Ronny Deila geen trainer meer is van Club Brugge. Marc zag een coach die van bij de start niet klaar was voor de job en hoe een ontslag de laatste weken dan ook onvermijdelijk leek. Frank wijst daarnaast als oorzaak ook naar het vertrek van Vincent Mannaert bij Club Brugge, die Deila mee door de chaos had kunnen loodsen. 

Het grootste nieuws van deze s...

Mark as Played

We openen aflevering 19 met een logische vraag. Wie gaat naar Playoff 1? Wie is de gedoodverfde favoriet? Gent, KV Mechelen, Genk of Cercle. 

Frank gaat resoluut voor een ploeg die in de beste flow zit: KV Mechelen. Iets waar Marc hem zeker in volgt. Het meest logische is dat de stand zo blijft, KV Mechelen en Genk gaan door. Ik maak daar wel onmiddellijk een kanttekening bij, voetbal is vaak niet logisch...

Mark as Played

Het reguliere seizoen van de Belgische hoogste klasse nadert zijn razend spannende ontknoping. In de strijd om de Champions’ Play-offs ziet Marc niets dan positiviteit bij de ploegen in vorm, KV Mechelen en Cercle Brugge. Die vochten zaterdagavond een heroïsch duel in de regen uit.

Rond AA Gent en Racing Genk hangt er dan weer een heel andere sfeer, want beide ploegen deden dit weekend een uiterst slechte...

Mark as Played

Na de zege van Anderlecht dit weekend staat Club Brugge met 12 punten verschil ver weg van de tweede plaats. Marc, Jarno, Aster en Frank zien vooral dat Union niet van de troon te stoten is. Marc benadrukt dat die 12 punten nog een groter verschil zijn als je weet welke wedstrijden er voor Anderlecht nog op de planning staan. Frank had dan weer het gevoel dat hij naar Cercle Brugge aan het kijken was. “Club heeft gewoo...

Mark as Played

De veelbelovende Brugse derby tussen Cercle en Club Brugge eindigde gisteren onbeslist. Marc, Jarno, Aster en Frank zagen een wedstrijd die vol stond van de intensiteit, maar niet van de kwaliteit. Marc was een beetje ontgoocheld in de prestatie van Club, waarbij het team volgens hem iets te veel mee ging in het geliefkoosde spel van Cercle Brugge. 

Jarno looft dan weer de journalistieke meerwaarde van Ce...

Mark as Played
February 12, 2024 49 mins

De griep is momenteel alomtegenwoordig, ook onze podcast crew moet er aan geloven, Jarno OUT. Gelukkig vonden we een waardige vervanger met Niels Poissonier, Chef Voetbal HLN.
Eerst een positieve noot, de ploeg van het jaar is volgens Marc: The Belgian Cats. Iedereen was het erover eens: de mooiste wedstrijd van het weekend was een basketwedstrijd. Team USA - Belgian Cats. Alle vier kijken ze uit naar de Olympische Spelen.

Op h...

Mark as Played

De vraag van de speeldag: werd Gent gisteren bestolen door de VAR in de topper tegen Anderlecht? Niet helemaal volgens Frank, al begrijpt hij ook niet hoe de VAR een ‘clear error’ zag in de beslissing van scheidsrechter Laforge bij de gelijkmaker van Gent. Marc herhaalt daarbij nog eens zijn pleidooi voor een spoedbijeenkomst om de huidige problemen in het Belgische voetbal te bespreken. Daarnaast zag Marc ook een nerv...

Mark as Played
January 29, 2024 63 mins

Arthur Vermeeren is officieel een speler van Atlético Madrid. Jarno zit in Spanje om zijn persvoorstelling bij te wonen en wordt daarom vervangen door Kristof Terreur, voetbaljournalist en Premier League watcher voor Het Laatste Nieuws. Kristof heeft de transfer op de voet gevolgd en ziet Arthur een (te?) grote uitdaging aangaan. Marc is ook benieuwd hoe zijn aanpassing gaat verlopen en of Simeone van hem een ‘smeerlap...

Mark as Played

Afgelopen donderdag vond het 70e Gala van de Gouden Schoen plaats in Antwerpen, waar Antwerp voor een unicum zorgde door met alle prijzen aan de haal te gaan. Aster, Marc, Jarno en Frank zagen een aantal opvallende afwezigen in de resultaten. 

Op de valreep wil Aster echter nog de trofee voor ‘het meest tenenkrullende filmpje’ uitreiken aan enkele supporters van RWDM, die zich in het weekend verschillende...

Mark as Played

Bij wie past het schoentje? 

Na een korte winterpauze is vier-nul helemaal terug met een speciale uitzending in het teken van het 70e Gala van de Gouden Schoen. 

Frank Boeckx is niet in het land. De chef voetbal van HLN, Niels Poissonnier, neemt voor de gelegenheid zijn plaats in. 

Antwerp-verdediger én kampioenenmaker Toby Alderweireld is de grote favoriet bij de Gouden Schoen bij de manne...

Mark as Played
December 18, 2023 63 mins

De feestdagen komen eraan en Aster, Marc, Frank en Jarno hebben een prachtig cadeau voor hun trouwe luisteraars: een week voetbal, verpakt in een uur!

Maar wat zit daar nu allemaal in? Om te beginnen is er de analyse van een waardige Super Sunday, waarin Aster misschien wel de beste wedstrijd van de heenronde heeft gezien. Frank geeft ook een pluim aan Van Bommel voor de manier waarop die George Ilenikhen...

Mark as Played
December 11, 2023 68 mins

Aster heeft het moeilijk op deze maandagochtend, maar gelukkig kan hij rekenen op zijn pippo’s Marc, Frank en Jarno om hem op te beuren.

Die hadden natuurlijk alledrie gezien dat KAA Gent - RWDM op vier-nul eindigde en zagen daarbij vooral Malick Fofana uitblinken. Maar hij is niet het enige jonge talent dat dit weekend in hun kennersoog sprong. 

Marc zag hoe Yari Verschaeren sneller en ster...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    White Devil

    Shootings are not unusual in Belize. Shootings of cops are. When a wealthy woman – part of one of the most powerful families in Belize – is found on a pier late at night, next to a body, it becomes the country’s biggest news story in a generation. New episodes every Monday!

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.