Stridh hos Frasse

Stridh hos Frasse

En podd om kulturkrockar, språkförvirringar och alla pinsamma stunder som en skåning och en latino upplever under vardagen! © Francisco Cabrera & Christer Stridh

Episodes

May 16, 2024 60 mins

Är vi bra på att ljuga? Den här veckan testar vi oss själva: Vilka lögnare vi är! Men kan vi läsa av om vi ljuger? Ta reda på det i veckans avsnitt!

Det finns vita lögner, det finns onda skämt och kärleksfulla skämt. Det finns pranks som är avancerade och mycket välgjorda. I veckans avsnitt avslöjar vi en hel del som vi har varit med om.

Ni kan gärna ge oss förslag på saker vi kan ta upp i vår podd genom att maila oss till: stridhh...

Mark as Played

Hur är det att jobba 100%, lämna barnen på dagis, ta dem till olika träningar, matcher, hjälpa i kiosken på fotbollen?

Det moderna samhället har ökat vår stress. Hur gjorde våra föräldrar under vår barndom? Var det mindre stress förr i tiden? Den här veckan pratar vi om stress och hur vi hanterar det i våra liv.

Christer fortsätter sin kamp med spanskan och Frasse med svenskan.

Ni kan gärna ge oss förslag på saker vi kan ta upp i ...

Mark as Played

Att prata om vissa saker kan vara kontroversiellt och känslor kan såras. Vad tycker vi till exempel om dödsstraffet? Om att privatisera systembolaget? Är vi för eller emot dödshjälp? Den här veckan diskuterar vi det i vår podd.

Spanskan hinner vi också med och Christer lider som alltid.

 Ni kan gärna ge oss förslag på saker vi kan ta upp i vår podd genom att maila oss till: stridhhosfrasse@gmail.com

Mark as Played
April 25, 2024 62 mins

För ett par år sedan drabbades världen av en pandemi -Covid19, som förutom att orsaka miljontals döda, fick oss att göra dumma saker och ändra dagliga rutiner. Vilka dumma saker gjorde vi? Skäms vi för att prata om dem?

Allt var inte bara negativt, kreativiteten blomstrade under pandemin, då bildades många nya företag.  Christer startade bland annat sitt företag All by Stridh. Hör om detta och mycket mer i veckans avsnitt.

 Ni kan ...

Mark as Played
April 18, 2024 50 mins

Föreställ er att kunna resa i tiden, att kunna förändra det förflutna för att förbättra framtiden. Vilka konsekvenser skulle tidsresor få för mänskligheten?

Den här veckan analyserar vi detta i säsongens flummigaste avsnitt. Vart väljer vi att resa i vår tidsmaskin?

Christers spanska blir sämre, han är hopplös, men han ger sig inte.

Ni kan gärna ge oss förslag på saker vi kan ta upp i vår podd genom att maila oss till: stridhhosfra...

Mark as Played
April 11, 2024 62 mins

Vår vardag är full med små handlingar och tankar som vi upprepar och vi inte kan avbryta, antingen för att vi tror att vi kan drabbas av otur eller att hjärnan inte låter oss göra det. I veckans podd blir vi rädda när vi upptäcker att vi är fulla med tvångstankar som styr vardagen.  

Förutom att lära sig spanska, så blir Christer överraskad med att göra ett DNA-test som kommer att ge svar på hans ursprung.

 Ni kan gärna ge oss förs...

Mark as Played
April 4, 2024 72 mins

Det har gått minst 3-4 decennier sedan vi slutade grundskolan. Vilka lärare minns vi? Varför just de? I veckans podd minns vi tillbaka händelser och lärare som har gjort bra och dåligt intryck hos oss.

Vi pratar även om El Salvadors nationalrätt Pupusas och vad man äter dagligen där.

Våra språkgenier lyser med sin frånvaro, men de kämpar vidare.

Ni kan ge oss förslag på saker vi kan ta upp i vår podd genom att maila oss till: strid...

Mark as Played
March 28, 2024 56 mins

Har utomjordingar landat i Ängelholm? Tror Christer på livet utanför jorden? Hör våra egna tankar om detta och lyssna även på mannen som träffade varelserna från en annan planet.

En ring, en stav, ett hemligt recept för att göra läkemedel... Det är resultatet av mötet med utomjordingar enligt vad Gösta “Pollenkungen” Carlsson själv har berättat.

Här på jorden fortsätter vi lära oss både svenska och spanska.

Ni kan ge oss förslag på...

Mark as Played
March 21, 2024 46 mins

Det finns små saker som människor ibland gör, som kan orsaka en irriterande känsla hos andra. Till exempel: Folk som sitter och trycker upprepade gånger på en penna eller annat föremål vid ett möte, de som inte använder deodorant och luktar lite extra, de som reser sig snabbt på flygplanet och vill ta ut sina väskor eller folk som rapar vid bordet.

I veckans podd samtalar vi om det. 

Ni kan ge oss förslag på saker vi kan ta upp i v...

Mark as Played
March 14, 2024 58 mins

Att prata om döden är ingenting vi brukar göra. Har vi koll på begravningskostnaderna? Kan man förbereda sin omgivning så att de som blir kvar vet vår sista önskan? 

Frasse är rädd för döden och Christer har inte heller pratat om döden med sin familj. För att reda ut alla våra funderingar, gästar Elisabeth Grönander vår podd. Hon är kundrådgivare och ceremonivärd på begravningsbyrån Fonus och med det anser vi att hon är vår expert ...

Mark as Played

Vad hände åren när vi föddes? Var 1968 bättre än 1973? Vad hände i världen och i Sverige? Vi reder ut det i veckans samtal.

Eleven har, som tradition, sin lektion i spanska varje vecka. 

Ni kan ge oss förslag på saker vi kan ta upp i vår podd genom att maila oss till: stridhhosfrasse@gmail.com

Mark as Played
February 29, 2024 46 mins

En naken man med bara ett halsband på sig? Ett trevligt naket samtal i omklädningsrummet? Vad gör oss obekväma i vardagen? I veckans podd får ni höra våra tankar runt obekväma situationer.

Överlever vi första veckan om krisen/kriget kommer? Vill ni lyssnare testa vår enkät och se om ni uppfyller MSBs rekommendationer inför en krissituation?

Gå in på https://bit.ly/kriget och testa er!

Ni kan ge oss förslag på saker vi kan ta upp i ...

Mark as Played
February 22, 2024 42 mins

Hur skulle vi klara oss utan vissa uppfinningar som har förändrat vår vardag? Världen har blivit friskare, bättre och snabbare med många uppfinningar som vi tar nu för givet. I veckans samtal funderar vi på hur dessa har förändrat vår existens.

Vi kämpar vidare med svenskan och spanskan. Någon gång kommer vi att bli bättre på dessa språk.

Ni kan ge oss förslag på saker vi kan ta upp i vår podd genom att maila oss till: stridhhosfra...

Mark as Played

Det pratas mycket om ökad risk för att Sverige ska hamna i krig. Hur många skyddsrum finns det i Ängelholm? Hur länge kan vi poddare klara oss om det blir krig? 

Vi diskuterar också Pyttebrons framtid. Kommer det att klara sig eller kommer kommunen att få igenom sina planer för att ersätta den mot en nyare trafikled?

Nyfikna på spanska glosor? Lyssna på Christers framsteg då.

Ni kan ge oss förslag på saker vi kan ta upp i vår podd ...

Mark as Played

Efter drygt 20 år berättar regissören och filmskaparen Christer Stridh om sin film “Själarnas möte”, en psykologisk thriller som hade premiär 2003. Hur var det att planera, regissera och visa filmen på bion? Vad kostade det att producera filmen? Vill han göra om detta?

Filmen finns att se på www.youtube.com/@sjalarnasmote

Språkkunskaperna fortsätter att öka i podden, både skåningen och salvadoranen kämpar var och en på sitt håll fö...

Mark as Played
February 1, 2024 41 mins

Industrialiseringen och digitaliseringen har gjort att världen ser annorlunda ut. Allt går fortare och inte minst har arbetsmarknaden förändrats de senaste åren. I veckans avsnitt pratar vi om alla yrken som har försvunnit med det moderna samhället.

Vi hann testa ett par yrke som inte längre finns kvar. Vilka? Lyssna på podden så får ni veta det.

Christer och Frasse har språkproblem. Christer kämpar med glosorna på spanska, Frasse...

Mark as Played

Veckans avsnitt bjuder på funderingar om kulturkrockar, om att känna sig försvenskad och vi konstaterar att invandraren fortfarande har svårt med språket.. det blir felsägningar om och om.

Christers spanska går också på låg växel, men har inte ger upp.

Vill ni ge oss feedback eller komma med förslag på saker vi kan ta upp i vår podd? Maila oss till: stridhhosfrasse@gmail.com

Mark as Played

Två nördar som älskar att köpa high-tech prylar som behövs i vardagen. Om de inte behövs, ser vi till att de blir viktiga! Christer och Frasse berättar om varför de har skaffat dem eller varför de önskar att äga dem.

Christers spanska går två steg framåt, ett steg tillbaka, men han ger inte upp.

Vill ni ge oss feedback eller komma med förslag på saker vi kan ta upp i vår podd? Maila oss till: stridhhosfrasse@gmail.com

Mark as Played
January 11, 2024 51 mins

Att få ett krossat hjärta har många varit med om, men att ha ett trasigt hjärtat smärtar ännu mer och drabbar både individen och även familjen. 

Hur är det egentligen med Stridhs hjärta? Hur många gånger har han opererats? Hur var hans liv innan första operationen? Hur och när upptäcktes att något var fel?

I dagens samtal blir vi mer personliga. Forskning av hjärtfel är viktig! Tack vare forskning och stöd från privatpersoner kan m...

Mark as Played
January 4, 2024 28 mins

Sagor och Sägner har funnits i alla tider. Folk pratar om sagoväsen och historier som går vidare i generationer, men finns det någon verklighet i dessa sagor och sägner? Hur skapas dem? Finns det någon sanning i dem? Vi försöker få lite svar på detta i dagens avsnitt.

Vi hinner även med lite spanska, både viktig spanska och onödig spanska som Christer ska lära sig varje vecka!

Vill ni ge oss feedback eller komma med förslag på sake...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.