Borgerlig Tabloid

Borgerlig Tabloid

B.T.s debatredaktion sætter en tydelig og velargumenteret borgerlig dagsorden. Astrid Johanne Høg og Emilie Brovall Jäger skaber den borgerlige debat sammen med politisk kommentator Joachim B. Olsen, chefredaktør Simon Richard Nielsen og en gæst med indflydelse og noget på spil.

Episodes

June 7, 2024 42 mins

B.T.s mellemøstkorrespondent Jotam Confino er i Danmark, så nu er der dømt B.T.-familiekomsammen. Confino ser tilbage på tiden efter 7. Oktober og hvordan den har påvirket ham personligt og professionelt - og så deler han, hvordan journalister frivilligt retter ind efter en særlig drejebog, der gør Israel til den evindelige skurk. Vi spørger ham: Har de Vestlige medier fejlet i dækningen af krigen mellem Hamas og Israel? 

Vært: As...

Mark as Played

DBU vil sikre inklusion af flere kønsidentiteter i dansk fodbold. Som led i processen skal transkvinder i fremtiden kunne stille op i turneringer, der tidligere kun var for biologiske kvinder. Men hvad med den fysiske forskel mellem mænd og kvinder? Og hvorfor skal inklusion vægtes højere end sportslig fairness? Vi spørger DBUs administrerende direktør, Erik Brøgger Rasmussen. 

Vært: Emilie Jäger, vært B.T.

B.T.-medvært: Joachim ...

Mark as Played

Han har holdt årets bedste tale i Folketinget. I hvert fald ifølge statsministeren. Manden bag er Sjúrður Skaale, og han er medlem af det socialdemokratiske parti på Færøerne, Javnaðarflokkurin. I brandtalen opsummerer han de seneste ni måneders krig mellem Hamas og Israel på en måde, der fik Joachim B. Olsen til at fælde en tåre. Men selvom rosen rækker langt, så sidder vi tilbage med en række spørgsmål. 

Vært: Emilie Jäger, vært...

Mark as Played

Vi kender Liberal Alliance som ret store kritikere af EU. LAs nummer to på listen til Europa-Parlamentet, Mads Strange, er heller ikke bleg for at kaste med kritiske termer på X. Men Liberal Alliance støtter - efter eget udsagn - helhjertet EU. Mads Strange er derfor i studiet, når vi spørger, hvorfor han og LA egentlig har tiltro til EU?   

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T.

B.T.-medvært: Joachim B. Olsen, politisk ...

Mark as Played

TV2-dokumentaren ‘Den sorte svane’ har fået massiv medieomtale, og vanen tro springer politikerne til med nye lovforslag, der skal gøre det sværere at være kriminel. Men er det tid til at handle eller tid til at slå koldt vand i blodet? Vi spørger formand for Dommmerfuldmægtigforeningen, Nina Palesa Bonde, og Dansk Folkepartis Anders Vistisen, der er uddannet jurist: Skal vi lovgive på baggrund af ‘Den sorte svane’?  

...

Mark as Played

TV 2-dokumentaren ‘Den sorte svane’ har taget danskerne med storm. Den afslører, hvordan kriminelle udnytter systemet og fusker med skat. Med en, der kender til underverdenens kriminelle krumspring, spørger vi i dag, hvorfor det er så nemt for bandekriminelle at snyde systemet?

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T.

B.T.-medvært: Joachim B. Olsen, politisk kommentator på B.T. 

Gæst: Yaqoub Ali, tidligere leder af ‘Kalde...

Mark as Played

Maria Duurhus’ (S) søn blev udsat for et groft overfald på sin skole af en indvandrerdreng. Da hun anmeldte episoden oplevede hun, at hendes omgivelser gik mere op i overfaldsmanden end i offeret. Hun spørger selv: Havde man reageret på samme måde, hvis det var min dreng, der havde angrebet ham? 

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T.

B.T.-medvært: Joachim B. Olsen, politisk kommentator på B.T. 

Gæst: Maria Duurhus, mor...

Mark as Played

Hvordan skal Hamas besejres? Dét spørgsmål brænder Joachim B. Olsen inde med i de her dage, hvor Israel er blevet beordret til at stoppe sin offensiv i Rafah af FNs domstol, ICJ. Israel har ellers længe stået fast på, at offensiven er nødvendig for at udrydde Hamas. Ikke desto mindre mener Radikale Venstre, at Israel bør indordne sig efter FN. Men hvordan har partiet så tænkt sig, at Hamas skal besejres? Det skylder Radikale at ...

Mark as Played

Forfatter og konsulent Hans Jørgen Nielsen mener, at det i høj grad er myter og falske fortællinger, der præger debatten om atomkraft herhjemme. Vi har inviteret ham i studiet for at hjælpe os med at adskille fakta fra følelser, og så spørger vi: Hvad er de allerstørste myter om atomkraft? 

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T.

B.T.-medvært: Joachim B. Olsen, politisk kommentator på B.T. 

Gæst: Hans Jørgen Nielsen, for...

Mark as Played

Rasmus Munch Søndergaard har tændt ild til debatten med sin kronik i Berlingske, der hylder traditionelle kønsroller og hans egen hjemmegående kone. I kronikken optræder også slangen, der hvisker i Evas øre. Vi har inviteret ham i studiet for at udfolde de gammeltestamentlige pointer og for at diskutere: Gør ligestillingen den moderne kvinde ulykkelig? 

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T.

Gæst: Rasmus Munch Søndergaar...

Mark as Played

TV 2 befinder sig mildt sagt i en shitstorm. De prioriterer profit over folkefest, når de i anledning af EM i fodbold sætter begrænsninger op for storskærmsarrangementerne, lyder det fra bar-ejere, fodboldfans og venstrefløjspolitikere, der er rasende. Og selvom TV 2 har lempet på nogle af retningslinjerne, så er SF slet ikke tilfreds. Vi spørger, hvorfor SF blander sig i, hvordan en kommercielt finansieret virksomhed kører sin but...

Mark as Played

Når Liberal Alliance gerne vil sænke topskatten, møder de en mur af moralske argumenter. Vi anlægger sammen med iværksætter (og rigmand) Martin Thorborg den omvendte vinkel: Er det overhovedet moralsk rigtigt at tage mere end 50 % af folks indkomst?

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T.

B.T.-medvært: Joachim B. Olsen, politisk kommentator på B.T.

Gæst: Martin Thorborg, iværksætter og debattør 

Medtilrettelægger: Maria...

Mark as Played

Morten Messerschmidt har fået nok af den danske ambition om at skulle gå i forrest i den grønne omstilling. Dansk klimapolitik styres af “fantaster” og har udviklet sig til noget “grotesk vanvid” uden respekt for landets børnefamilier. Dét er budskabet fra DF-formanden, der truer med at forlade den klimalov, som partiet ellers selv stemte for i 2020. Vi tryktester DFs argumentation. 

Vært: Emilie Jäger, vært B.T.

B.T.-medvært: Jo...

Mark as Played

Venstres ligestillings- og digitaliseringsminister Marie Bjerre støtter en ny lov, der lader 15-17-årige få en abort uden samtykke fra deres forældre. Vi taler med ministeren om, hvorvidt det er en god ide, at lade 15 årige gå igennem processen uden - og uden om - deres forældre.

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T 

B.T.-medvært: Joachim B. Olsen, politisk kommentator på B.T. 

Gæst: Marie Bjerre,  ligestillings- og di...

Mark as Played
May 16, 2024 32 mins

Samtykkeloven er ifølge kritikere til stor skade for især unge mænds retssikkerhed. Netop nu er debatten aktuel igen, efter at Folketingets retsudvalg har afholdt en høring om loven og dens konsekvenser. Vi spørger retsordfører for Liberal Alliance Steffen Larsen: Hvad vil LA gøre ved samtykkeloven?

 

Vært: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T

B.T.-medvært: Joachim B. Olsen, politisk kommentator på B.T.

Gæster:

Steffen Lar...

Mark as Played

Samtykkeloven blev vedtaget i 2020 under stor fanfare fra særligt venstreorienterede og organisationer som Amnesty, der kaldte loven “et historisk skridt på linje med fri abort”. Men der hverken var eller er noget af fejre. I hvert fald ikke ifølge en af lovens argeste kritikere, debattør Marianne Stidsen, der mener, at loven sætter “ellers velopdragne drenge i bås med voldtægtsforbrydere”. Vi spørger hende, hvad der er så slemt ve...

Mark as Played

Regeringen er bekymret for, hvad AI-kampagnevideoer gør ved den demokratiske samtale. Meget bekymret. Derfor varsler de et forbud. Men det er den helt forkerte vej at gå, ifølge Mikkel Andersson, chefrådgiver for LA og tidligere satiriker. Andersson går helt op på den høje klinge - det er danskernes ytringsfrihed, der er truet. Men er der virkelig ingen grænser for satire? 

Vært: Emilie Jäger, vært B.T.

B.T.-medvært: Joachim B. O...

Mark as Played

Sverige har fremlagt en ny plan for deres grønne omstilling, der indebærer en massiv satsning på atomkraft. I Danmark sker der ikke noget på grund af en gammel folketingsbeslutning imod atomkraft fra 1985. Vi har inviteret forperson for “Foreningen Atomkraft Ja Tak” i studiet for at afprøve argumenterne imod atomkraft, inden vi stiller spørgsmålet: Skader det Danmark og danskerne, at vi ikke satser på atomkraft? 

Vært: Astrid Joha...

Mark as Played

Copenhagen Pride befinder sig i et blæsevejr, der kan få større konsekvenser end færre sponsorer. På baggrund af Pride-gate fremsætter Dansk Folkeparti nemlig et beslutningsforslag om, at offentlige myndigheder kun må flage med Dannebrog - og blandt andet derfor ikke Pride-flaget. Forslaget behandles først til oktober, og det kan betyde, at DF når at blive overhalet indenom af Folketingets Præsidium - i hvert fald når ...

Mark as Played

Der er næsten ingen grænser for hvor meget Enhedslisten vil hæve abortgrænsen, så længe de har lægevidenskabelige argumenter i hånden. Og selvom de har foreslået en grænse på 22 uger, var det i sidste uge ‘en stor sejr’ for dem, da grænsen blev rykket til uge 18. Vi er imidlertid imod at hæve grænsen for fri abort. Rosa Lund er i studiet, og sammen diskuterer vi, hvorfor venstreorienterede og borgerlige ser SÅ forskelligt på spørgs...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    White Devil

    Shootings are not unusual in Belize. Shootings of cops are. When a wealthy woman – part of one of the most powerful families in Belize – is found on a pier late at night, next to a body, it becomes the country’s biggest news story in a generation. New episodes every Monday!

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.