Rondvilan

Rondvilan

Rondvilan är en podcast om kampsport. Experterna kommer varje vecka med nya avsnitt från studion. Där pratar de antingen med kampsportsprofiler eller så täcker de det som är aktuellt just nu! Alla kampsporter är värda en rondvila. Programmet leds av Philip Dersén och Ali Faraj och produceras av Fallforward Media.

Episodes

May 19, 2024 85 mins

Sebastian Gonzalez är inte bara flerfaldig svensk mästare i MMA, utan har även SM guld i submission wrestling och är obesegrad som professionell utövare i MMA. Han tar oss i detta avsnittet igenom sin bakgrund och resan på olika fosterhem och hur han tog klivet till att faktiskt satsa på MMA helt i ett helt nytt land, sina förebilder och hur MMA-scenen har förändrats idag enligt honom bl.a. Han berättar även om sin tänkta motstånda...

Mark as Played

Philip tar oss igenom och berättar varför årtusendets tungviktsmatch inte bara enligt vågen är tung men också sett till historiska, kulturella och idrottsliga perspektivet som herrarna kliver in i ringen med på lördag. Om man inte hade tänkt se Fury vs Usyk, live eller inte, så finns det en risk att dagens avsnitt får en att ändra sig.

Vi ger också Superior Challenge ris och ros och utvecklar lite på varför vi anser att de förtjäna...

Mark as Played

I helgen gick Wolf Fight Promotion 10 av stapeln i Jönköping. Vi fick se en blandad skara av underhållande prestationer, allt från tidiga avslut och krig fram och tillbaka samt nya professionella tillskott i tungvikt och lätt tungvikt.

Kommande helg kommer AFN anordna en grapplingtävling i sin strävan efter att expandera organisationens plattform och därmed våra svenska utövares möjligheter att få tävla.

Vi täcker galorna och även ...

Mark as Played

Wolf Fight Promotion återvänder till Jönköping den 4:e maj. Efter förra årets succédebut i staden kommer organisationen inta Idrottshuset igen. Vi går igenom matchkortet med Patrik Persson aka Dana South, och lägger betoning på lokala begåvningarna.

Rondvilan YouTube

Rondvilan Instagram

Rondvilan TikTok

Mark as Played
April 28, 2024 40 mins

AFN 6 är numera i arkivet. Galan levde upp till förväntningarna i alla bemärkelser. Vi fick se konkurrenskraftiga matcher, avslut på submission och en av de mer brutala knockouter i år. Vi har semifinalisterna färdiga för AFNs -77kg turnering och finalisterna i -66kg är också klara. I detta avsnittet går vi igenom lördagens händelser.

 

Rondvilan YouTube

Rondvilan Instagram

Rondvilan TikTok

Mark as Played

AFN 6 går av stapeln lördag den 27/4 och det kan vara deras bästa kort hittils sett till mängd framtidsprospekt på ett och samma kort. Två turneringar äger rum, kvartsfinaler i den nya -77 kgs turneringen och semifinalerna i -66kgs turneringen. Kortet innefattar flera svenska mästare, nordiska mästerskaps medaljörer och flera EM-silvermedaljörer. Vi går igenom nästan allt om varför man vill kolla live på lördag.

Rondvilan YouTube

R...

Mark as Played

Ali Al-Jasim gör sig redo för sin proffsdebut den 20/4. Han är en av de mest lovande MMA-begåvningarna som Sverige har producerat. Han har under sin korta karriär som amatör från Redline i Malmö lyckats bli svensk mästare, tävla för landslaget i VM i MMA, bli svensk mästare i BJJ, vinna en match i Cage Warriors academy och bli bantamviktsmästare i FightStar Championship.

För snart 6 månader sedan tog han beslutet att åka till City ...

Mark as Played
April 12, 2024 65 mins

I dagens avsnitt pratar vi upp den upphajpade galan UFC 300 som går av stapeln på lördag. Ali Faraj leder lyssnarna genom galans olika matcher och Philip Dersén berättar varför han tror att Max Holloway blir knockad för första gången i sin karriär. 

Rondvilan YouTube

Rondvilan Instagram

Rondvilan TikTok

Mark as Played

Simon "Bullet" Henriksson är en av Malmös främsta proffsboxare. Pojkdrömmen må vara förbi för 34-åringen men han har en del kvar att visa upp i ringen. I detta avsnittet får vi höra om hur hans flykt från misär i barndomshemmet och fosterhemmen ledde honom till den sporten som skulle komma att bli hans identitet i många år, hur han reste till USA för att träna och träna och tävla med de bästa i världen och varför han är starkare oc...

Mark as Played

Victor Bull är 12-faldig svensk mästare i karate som lagt idrotten på hyllan för att fokusera på att specialisera sig på rehab inom hjärnskakningar och är nog den enda fysioterapeuten som jobbar enbart med hjärnskakningar i Sverige. Vi får höra hans egna upplevelser med hjärnskakningar och hur det präglat hans idrottskarriär och vad man ska tänka på kring hjärnskakningar.

Vi försöker vända på varje sten kring hjärnskakningar i dett...

Mark as Played

Sebastian Palacio Gomez har gått från klarhet till klarhet på senare tid och senast på AFN 5 visade han återigen att Örebro Fight Gym har Sveriges bästa welterviktare. Snart vankas det proffsdebut för Palacio Gomez och vi fick möjligheten att prata med honom i Rondvilan.

Vi får höra kring resan i landslaget på VM i MMA, hur han hanterar vinster och förluster samt vad han har för sig när han inte tränar, då han bl.a jobbar som under...

Mark as Played

I dagens avsnitt gästas vi av Sveriges nyaste proffsboxare Mohammed Al Maliki. Malmökillen Mohammed har varit ett etablerat namn i boxningssverige sedan tidigt 2010-tal och tog flera SM-medaljer under sin långa amatörkarriär. 

Tidigare under den här månaden tog Al Maliki steget över till proffsringen när han debuterade i Köpenhamn mot Ukrainas stora framtidsnamn Denys Pesotskyy. Vägen fram till debuten har varit lång och i det här ...

Mark as Played

Theodor "Simba" Berggren har haft en relativt kort men anmärkningsvärd karriär. På 3,5 år har han kammat hem 4 vinster och alla på avslut och totalt matchtid under 5 minuter. Han har avslutat alla sina matcher och det har gjort honom till stigande stjärna i svensk weltervikt. På grund av skador har han inte kunnat tävla som han velat, men han är nu sedan 4 månader tillbaka i buren och har fångat MMA-Sveriges uppmärksamhet pånytt. F...

Mark as Played

Viktor Mangs är en av Sveriges bästa lättviktare. Timmar efter hans finalmatch i Svenska mästerskapen i MMA och med våldets konsekvenser synliga i ansiktet tog han sig ändå tiden att sitta ner och prata med Rondvilan. Viktor Mangs representerar Team High Coast i Kramfors och den lilla orten har blivit ett namn att räkna med på MMA-scenen. Tack vare fighters som bl.a Viktor Mangs. Han har representerat svenska landslaget i MMA och ä...

Mark as Played

Förra veckan var fullspäckad av kampsport och vi går igenom det hela i detta avsnittet. Vi pratar Joshua vs Ngannou och varför MMA vs Boxnings debatten är passé UFC 299 och O´malleys stordåd, AFN 5 och den spännande fjäderviktsturneringen GLORY GP. Samt Rico Verhoeven som potentiell GOAT i tungvikt PFL och all drama som tillhörde Cedric Doumbes stortå.  

 

Rondvilan YouTube

Rondvilan Instagram

Rondvilan TikTok

Mark as Played

Låt oss fatta det kort, denna veckan är fullspäckad av kampsport och Rondvilan kommer täcka rubbet.

  • Torsdag - PFL Paris
  • Fredag - Joshua vs Ngannou
  • Lördag - Glory Heavyweight GP, AFN
  • Lördag/Söndag - UFC 299.

Say less.

Rondvilan YouTube

Rondvilan Instagram

Rondvilan TikTok

Mark as Played

Vi i Rondvilan har fått äran att gästas av Erik Skoglund, han som 2015 lyckades få tillbaka proffsboxningen till Sverige och hemstaden Nyköping. 

I det här samtalet får vi en helt unik inblick hur det är att vara proffsboxare i Sverige och vilka regler som egentligen finns för att bedriva proffsboxning i landet. Erik berättar om den detaljerade planen han fick av sin pappa som 12-åring och det tydliga slutmålet. Att bli världsmästa...

Mark as Played

FCR 19 gick av stapeln för en vecka sen och dammet har lagt sig efter vad som var organisationens största och bästa gala hittils. Med oss för att prata om det är ingen mindre än Jörgen Hamberg som tillsammans med Davor och Zlatko Ostrogonac driver FCR tillsammans. Vi pratar matcher som stack ut, vilka konsekvenser de har samt vad framtiden håller för FCR, redan i juni.

Vi tar även massa lyssnarfrågor där Jörgen får ge åsikter om Be...

Mark as Played

I helgen är det en stark UFC-gala i Las Vegas med supertalangerna Muhammad Mokaev och Umar Nurmagomedov i spetsen. Allstars Bernardo Sopai får också sin första chans i organisationen mot Vinicius De Oliveira. 

I europeiska organisationen Oktagon påbörjar Sahil Siraj i helgen turneringen där vinnaren drar in 1 miljon euro. 

Vid sidan av detta fortsätter Jake Pauls boxningskarriär när han går för ytterligare en seger på en mindre gal...

Mark as Played
February 28, 2024 59 mins

För att sammanfatta helgens gala i Boden har vi med oss Ronnie, Paul Del Valle och Tom Qvarfordt Battle of Botnia 9 intog Boden Energi Arena i helgen och bjöd på MMA-show som heter duga! I huvudmatchen såg vi topp-prospekt ´Simba´ Berggre kamma hem ännu ett avslut, vi såg Daniel Karlsson visa upp ett breddat arsenal, Fadi Farag debuterade i bravur, Ida Rääf och Nadja Eriksson bjöd upp till show och en match blev inställd samma(!) k...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.