Oslagbara Kvinnor

Oslagbara Kvinnor

En podcast om två kvinnor som varit våldsutsatta. Tanja och Maria träffades på ett skyddat boende på en kvinnojour någonstans i Sverige, där väcktes idén om att skapa en podcast. Tanken är att belysa mäns våld mot kvinnor och att ge en inblick i hur det är att vara våldsutsatt. Ni får hänga med när vi kastas mellan hopp och förtvivlan, skratt och gråt. En rak och brutalt ärlig podcast om våld och eftervåld. Vi svarar på frågorna om vad som sker bakom stängda dörrar. Det här är vår resa ur våldet. Vi finns på instagram: oslagbarakvinnor

Episodes

April 8, 2024 58 mins
Vi pratar ekonomiskt våld, som kanske är det mest tabubelagda ämnet. Det ska köpas bilar, bensin och resor till Tallinn. Tanja blir utsatt för ekonomiskt våld och hennes förövare njuter när första brevet från kronofogden kommer. Godis göms i byrålådan, luftmadrass och kvarlämnade möbler. Hör Tanjas gripande berättelse om hur hon blev fast i ett skuldberg. Som förtidspensionär tvingades hon tillslut ha fyra job...
Mark as Played

Vi pratar om det mest komplexa ämnet - psykisk misshandel.

Tanja ser en grå gammal tant i spegeln och Maria reagerar starkt på första glåpordet. Hellre bli skriken i ansiktet än att bli straffad med tystnad. Maria vågar inte gå ut och Tanja blir utslängd. Har man verkligen bandage på huvudet efter en stroke? Barn söks upp på skolgården och män som njuter av makt och kontroll.

Följ oss på Instagram och TikTok @oslagbarakvinnor

Stött...

Mark as Played
March 25, 2024 48 mins
Ni får hänga med när vi öppnar våra FREDA- beskrivningar. Minns vi vad vi svarat ? Vad har vi förträngt och vad blir Maria chockad över ? Tanja vill ha sms och Maria försöker ta reda på om tre sms om dagen är normalt. Vi ska köpa vodoo dockor och göra upp en eld. Skrattanfall på fel ställen och många flashbacks, det här och mycket mer i veckans podd.     Stötta oss på patreon: https://patron.podbean.com/oSLAGbara...
Mark as Played
March 18, 2024 47 mins
Vi pratar kollegors reaktioner, vad hade vi för relation till våra förövares anhöriga ? Tanja blir paff när hon får dela tidning med sitt ex bästa kompis. Maria får hotbrev av släktingar. Vi pratar rakhet, ständiga lunch-dejter på jobbet och träningstights på fin restaurang. Det här och mycket mer i dagens avsnitt.   Instagram, Facebook och TikTok @oslagbarakvinnor Stötta oss patreon https://patron.podbean.com/oSLAGbara ...
Mark as Played
March 10, 2024 54 mins
WTR är en stor hjälporganisation som verkar för att bekämpa mäns våld mot kvinnor och barn. Vi har fått äran att intervjua eldsjälen Kalle som är en av dem som driver WTR.  Vad gör WTR egentligen ? Hur många meddelanden får dom per dag? Vi pratar insamlingar, Sveriges rättssystem och kränkta män. Vad gör Kalle i riksdagen ? Tanja vill bli stadsminister och Maria känner sig som den åtalade i en rättegång där hon i själva verket är o...
Mark as Played
March 4, 2024 49 mins

Vi är förvirrade över vilka vi är, ni får lära känna oss på djupet. Vilka var vi innan, under och efter relationen ? Maria dras ned av en svart våg och Tanja ber sin röst i huvudet att hålla käften. Starka ensamstående mammor, glittrande ögon och klackar, det här och mycket mer i veckans podd.

Stötta oss på patreon: https://patron.podbean.com/oSLAGbara

Read more

Mark as Played
February 26, 2024 44 mins

Slitna lakan i en storstad. Tanja riskerar livet i en saxincident och räddar livet på kvinnorna på kvinnojouren. Maria känner sig välkommen med en känsla av kriminalvården. Bodde vi på lyxhotell med spa? Tanja missar bussen som vanligt och Maria går i samtal tre gånger i veckan. 

Mark as Played
February 19, 2024 44 mins

Tanja har tio livvakter på busshållplatsen och känner sig som tryggast i en mörk skog mitt i natten. Marias adress blir röjd under rättegången. Våldsutsatta som tältar på soc.handläggares tomt. Trauma mot huvudet och skulden ska ligga där den hör hemma - hos honom. 

Mark as Played
February 15, 2024 50 mins

Maria berättar om sin romantiska Disney dejt och Tanja åker Mc. Vems dejt skakar hand vid första mötet? Maria får 80 000 sms och Tanja inga. Det här och mycket mer i dagens avsnitt.

Instagram & TikTok

@oslagbarakvinnor

Mark as Played
February 12, 2024 57 mins

Vi träffar "tjejen" i ett nytt gripande avsnitt och får höra om hennes nya helvetes resa, där hon slåss mot myndigheter och skriker på hjälp men ingen tycks höra. Det blir tårkalas och känslan av att skaffa fram fem miljoner. Vem har ristat in "DIE" på dörren?

Mark as Played
February 8, 2024 51 mins

Vi träffar "tjejen" som vi pratade om i förra avsnittet, som vilken dag som helst står utan bostad. Vi får höra hennes resa genom våldet och hur rädslan får henne att fly till en annan del av Sverige, där hon står helt ensam. Hennes helvete slutade inte där. Del 2 kommer. 

Mark as Played
February 5, 2024 55 mins

Vi får ta del av hur socialtjänsten kan bemöta unga våldsutsatta tjejer. Tanja rasar och ringer upp socialtjänsten. Vi får höra en gripande berättelse om en ung kvinnas kamp som står handfallen mot myndigheter. Panikångest är ett eget ansvar och vräkningar inte hela världen!

Mark as Played
January 29, 2024 49 mins

Hur bad vi om hjälp? Vi pratar om strypgrepp och inbrottsförsök. Tanja går tillbaka för att rädda sin hund och Maria blir hittad och pratar med poliser varje dag. Hur kom vi i kontakt med kvinnojouren?

 

Instagram & TikTok

@oslagbarakvinnor

Mark as Played
January 25, 2024 48 mins

Eldsjälen Anita är gäst i podden. Hur arbetar man ideellt på en kvinnojour? Anita skedar med Tanjas hund, att ha duk vid picknick är a och o. Vi blir systrar och Anita är kär i Darin. 

Instagram & Tiktok:

@oslagbarakvinnor

Mark as Played
January 22, 2024 47 mins

Vem har flest diagnoser? Lättskrämda kvinnor på kvinnojour. Maria har kronisk migrän och Tanja fastnar på ord. Vi ska rycka upp oss.

Instagram @oslagbarakvinnor

Mark as Played
January 18, 2024 38 mins

Märkte grannarna något? Tanja tränar på det perfekta leendet och vill ha en Emmy. Maria gäspar live i podden och civilkurage är det finaste vi har.

Mark as Played
January 15, 2024 71 mins

Vår första gäst, Michaela som arbetar på en kvinnojour i Sverige. Vad är kvinnojourens uppgift? Är kvinnojouren manshatare? Det onormala blir normalt.

Följ oss på Instagram: @oslagbarakvinnor

Mark as Played
January 11, 2024 39 mins

Vi pratar om hjärntvätteri, Tanja andas på fel sätt och kan absolut inte koka potatis rätt. Vad är det värsta man kan säga till en våldsutsatt kvinna? Maria vänder ut och in på sig själv. Tanja lär oss allt om sina band och Maria har en akutväska under sängen. 

Följ oss på Instagram @oslagbarakvinnor

Mark as Played
January 8, 2024 45 mins

Psykiskt sjuka ex är en fet red flag, Straffad med tystnad. Tanja tappar matlusten och Maria vet inte om det är över. Vi ska bli dating coacher.

Mark as Played
January 2, 2024 38 mins

Jul på Kvinnojour, Sveriges fulaste gran, vi grät om vartannat, en jävla julskinka för flera hundra kronor och att göra eget smör är inte billigt.

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.