Univerzita tretieho veku vo Zvolene

Univerzita tretieho veku vo Zvolene

Dvojročné záujmové štúdium pre občanov nad 50 rokov, resp. pre invalidných dôchodcov bez rozdielu veku. Po ukončení štúdia vydá Technická univerzita vo Zvolene absolventovi osvedčenie o ukončení záujmového štúdia na UTV s uvedením študijného odboru.

Episodes

January 15, 2024 20 mins

Rozhovor je zameraný na predstavenie filozofie propagácie UTV Zvolen prostredníctvom podcastov. V rozhovore, ktorý vedie jeho kolegyňa Dana Štímelová sa dozviete aj novinky z oblasti medzinárodných a národných projektov a inovácií.

Mark as Played

Atilla Rácz je dlhoročný lektor UTV Zvolen (viac ako 16 rokov). Pôsobí na Technickej univerzite ako pedagogický zamestnanec viac ako 25 rokov. Počas tohto obdobia lektoroval predmety: Filozofia, Mytológia, Dejiny staroveku, Sebapoznanie a sebarozvoj pre seniorov, Osobnostný rozvoj pre seniorov. Momentálne lektoruje Kritické myslenie a Tréningy pamäte. Započúvajte sa do zaujímavého rozhovoru s veľmi populárnym lektorom, ktorý svoje ...

Mark as Played
January 29, 2024 30 mins

Zuzana Niščáková je lektorka UTV Zvolen v študijných odboroch - ZUMBA (Gold), Aqua Aerobic (Aqua Zumba) a Nordic Walking. Spolupracuje s UTV viac ako 6 rokov. Je majiteľkou a lektorkou Tanečnej školy ZUZANA. Má mnohé športové úspechy nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Bola niekoľko rokov aj poslankyňa v meste Zvolen. Jej spoločenský život je veľmi aktívny.

 

Mark as Played
February 5, 2024 19 mins

Miroslava El Asmar je lektorka UTV Zvolen v študijnom odbore - TVORIVÉ DIELNE. Spolupracuje s UTV viac ako 8 rokov. Je majiteľkou kreatívneho štúdia s názvom "U Mirky". Má svoj e-shop a je veľmi aktívna na sociálnych sieťach. Poskytuje vzdelávanie nielen pre starších dospelých ale aj pre deti. Spolupracuje s UTV TUZVO aj na organizovaní medzinárodných mobilít, kde vytvára program pre zahraničných účastníkov.

 

Mark as Played
February 12, 2024 24 mins

Karin Baisová je lektorka UTV Zvolen viac ako 9 rokov. Má dlhoročnú prax (viac ako 24 rokov) v oblasti športu v pozícii pedagogického zamestnanca. Na základe skúseností sa rozhodla vytvoriť nový študijný program pre UTV TUZVO s názvom: ŠPORT PRE ZDRAVIE. Tento študijný program patrí k najúspešnejším a veľmi perspektívnym.

 

Mark as Played
February 16, 2024 26 mins

Jarka Štefková je lektorka UTV Zvolen viac ako 8 rokov. Prax pedagogického zamestnanca má viac ako 20 ročnú. Pôsobí na Ústave cudzích jazykov na Technickej univerzite vo Zvolene. Lektoruje odbor Anglický jazyk pre pokročilých a Konverzáciu z Anglického jazyka. Okrem lektorskej činnosti organizuje pre študentov UTV aj jazykovo-poznávací pobyt na Malte. Vo svojej profesionálnej oblasti je veľmi aktívna.

 

Mark as Played
February 26, 2024 28 mins

Juraj Modranský je pedagogický zamestnanec Fakulty ekológie a environmentalistiky. Má prax v odbore viac ako 27 rokov najmä v oblasti dendrológie (náuke o drevinách) a vegetačných úpravách v krajine. Na UTV TU vo Zvolene lektoruje Záhradníctvo. V rozhovore sa môžete dozvedieť viac o študijnom odbore, o jeho študentských časoch, ale aj o jeho láske k vinárstvu.

 

Mark as Played

Miroslava Palacková je lektorka UTV Zvolen viac ako 3 roky. Prax v oblasti zdravého stravovania a varenia má viac ako 8 rokov. Na UTV Zvolen lektoruje študijný odbor s názvom: "Zdravé stravovanie v súlade s ročnými obdobiami". V rozhovore sa dozviete ako sa dostala k tejto téme, o aké recepty majú seniori najväčší záujem, ako sa dá zdravo a rýchlo navariť, čo je to bezlepkové varenie. Budeme sa rozprávať aj o kvalite potravín na Sl...

Mark as Played

Barbora Paulínyová je lektorka UTV viac ako 3 roky. Pracuje v Slovenskej národnej galérii - expozícia Zvolenský zámok. Spolupráca UTV a SNG postupne začala pred viac ako 4 rokmi a máme spoločné 2 študijné programy. HISTÓRIA A UMENIE NA JEDNOM MIESTE lektoruje p.Paulínyová spolu s kolegami zo SNG p.Čatayovou, p.Melichovou a p.riaditeľkou p.Trnkovou. V rozhovore načrieme do tajov Zvolenského zámku - do obdobia gotiky, renesancie a ba...

Mark as Played
March 15, 2024 25 mins

Martin Pavlík je lektorom UTV Zvolen viac ako 10 rokov. Problematike pestovania a využitia húb sa venuje viac ako 20 rokov. Je pedagogický zamestnanec TU vo Zvolene a v oblasti má aj bohatú publikačnú činnosť. V rozhovore sa dozviete viac o náplni odboru, ale aj o zaujímavých exkurziách, kladnému vzťahu ku študentom a jeho zahraničných aktivitách. Študijný program MYKOLÓGIA (náuka o hubách) nie je len o sedení v laviciach...

Mark as Played
March 22, 2024 24 mins

Ivana Prešinská je lektorka na UTV Zvolen viac ako 14 rokov. Prax v odbore Psychológia má tiež viac ako 14 ročnú. Pracovala v Centre poradenstva a prevencie a v Špeciálno-pedagogickom centre vo Zvolene. Momentálne je zamestnaná v Centre pre deti a rodinu Dalia a vypomáha aj v Intervenčnom centre BBSK. Na UTV TU vo Zvolene lektoruje predmety spolu s kolegyňou p.Denisou Pinkovou: Psychológia, Psychologické praktiká a Podpora mentálny...

Mark as Played
March 27, 2024 20 mins

Branko Slobodník je pedagogický zamestnanec TU vo Zvolene viac ako 30 rokov. Na UTV Zvolen lektoruje študijný odbor: Úžitkové a liečivé vlastnosti rastlín. Vo svojom voľnom čase je aktívny hudobník. V rozhovore sa dozviete informácie nielen o obsahu štúdia, ale aj o jeho hudobnej kariére. 

Mark as Played
April 4, 2024 26 mins

Denisa Pinková pôsobí na UTV TU Zvolen viac ako 14 rokov. Má bohatú prax - psychiatria Kremnica, CŠPPaP ŠMŠ. Spolupracuje aj pri testovaní MENSA - spoločnosti s nadpriemerným intelektovým potenciálom. V rozhovore sa dozviete viac o jej praxi, o metódach výučby, o práci so seniormi. Považujeme ju za garantku štúdia psychologických predmetov na UTV TUZVO (Psychológia, Psychologické praktiká, Podpora mentálnych a psychických zručností...

Mark as Played
April 9, 2024 25 mins

Ľuboš Gajdoš patrí k "mladším" lektorom UTV TUZVO, ale prax v odbore má viac ako 10 ročnú. Pôsobí na Drevárskej fakulte TU vo Zvolene, Katedra dizajnu nábytku a interiéru. Je vyštudovaný sochár a jeho obľúbený materiál je železo. V rozhovore sa dozviete čo je to ateliérová výuka, ako individuálne pristupuje k študentom a čo všetko sa naučia a odskúšajú v študijnom odbore: Moderná a súčasná kresba.

Mark as Played

Miroslava Glovňová je ako lektorka "nováčik" na UTV Zvolen. Má ale už bohatú prax nielen v jazyku anglickom, nemeckom, ale aj portugalskom. Pre UTV Zvolen lektoruje Anglický jazyk a Portugalský jazyk a reálie Portugalska. V rozhovore sa dozviete viac o jej súkromnom živote, o športe, o láske k cestovaniu, ale hlavne o Portugalsku, ktoré miluje. 

Mark as Played

Martina Dobrotová s UTV Zvolen spolupracuje viac ako 3 roky. Lektoruje Anglický jazyk pre začiatočníkov a mierne pokročilých. V rozhovore sa dozviete viac o jej súkromnom živote, o metodike výučby cudzích jazykov, o obsahu jednotlivých odborov a samozrejme o jej vzťahu ku seniorom a seniorskému vzdelávaniu.

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.