Može li to EU?

Može li to EU?

Što nam treba od Europske unije? I što nam ona realno može ponuditi? Naši novinari diljem EU-a susreću se s građanima kako bi saznali što oni žele od EU-a u 2024. godini, ali i nakon toga.

Episodes

May 2, 2024 17 mins

Europski građani očekuju da će EU pronaći rješenja za migracijsku politiku. Međutim ne postoji jednostavno rješenje za tako složen problem.

Zajedno s našim novinarskim partnerima, nastavljamo istraživati teme za koje Europljani smatraju da bi trebale biti u središtu rada EU-a narednih pet godina...

Poslušajte novu epizodu u produkciji Euranet Plusa.

Mark as Played

Pandemija COVID-a 19 koja je pogodila Europu početkom 2020. usmrtila je više od milijun građana EU-a. Europljani sada razmišljaju o koracima za sprječavanje tragedije koja je zatekla Europu i svijet nespremne.

Mark as Played

Dezinformacije izvršavaju snažan pritisak na europsko društvo. Više nego ikad u ovoj velikoj izbornoj godini, pokušava se s određenim glasovima potkopavati izborni proces.

U današnjoj epizodi podcasta “Može li to EU? razgovarali smo s Europljanima i Europljankama od Baltika do Portugala preko Italije do Bugarske - boje li se dezinformacija i zašto?

Mark as Played
March 20, 2024 12 mins

Današnja tema - solidarnost Unije s Ukrajinom. Treba li EU i dalje vojno pomagati ratom pogođenoj Ukrajini? Kakva su očekivanja europskih građana od politike Europske Unije prema Ukrajini? Žele li građani da EU nastavi financirati i naoružavati Ukrajinu? A što je s izgledima za pridruživanje Ukrajine Europskoj Uniji?

To su neka od pitanja koja postavljamo građanima i s...

Mark as Played
February 24, 2024 17 mins

Naš paneuropski tim novinara okupio je glasove nezadovoljnih poljoprivrednika diljem Europe. Što oni žele? Više jasnoće u ZPP-u, manje birokracije, učinkovitiju podršku i općenito, više priznanja za njihov rad.

To je potrebno da se posije sjeme sigurnosti hrane i održivosti.

Mark as Played
February 13, 2024 14 mins

Kohezija, gospodarstvo, migracije, klima, obrana... što sve zanima europske građane uoči izbora za Europski parlament 2024. godine.

Saznajte u našem novom podcastu

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.