Képes-E-Erre-Az EU?

Képes-E-Erre-Az EU?

Milyen elvárásaink vannak az Európai Unióval szemben? És mit tud nyújtani számunkra? Újságíróink az EU polgárait arról kérdezték: mit várnak az uniótól 2024-ben és azon túl?

Episodes

May 13, 2024 18 mins

Az európai polgárok azt várják az Európai Uniótól, hogy megoldást találjon a migrációs politikára, ám ez egy összetett problémára, amire nincs egyszerű megoldás.

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

A 2020 elején Európát és a világot sújtó COVID-19 világjárvány több mint egymillió uniós polgár halálát okozta. Sok szenvedést okozott, az emberek gyakran mély magányban haltak meg a túlterhelt kórházakban vagy idősotthonokban. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ez soha többé ne forduljon elő? Milyen tanulságokat vontunk le? És mit tehet és mit kellene tennie az EU-nak, hogy a történelem ezen szegmense ne forduljon elő ismét?

Image...

Mark as Played

A dezinformálás és az általa kiváltott bizalomvesztés rendszerszintű nyomásgyakorlás az európai köztudatra. Mostanság talán méginkább jellemző, mint korábban, hiszen az idei választási évben egyesek megpróbálják aláásni a választási folyamatot.

Legújabb epizódunkban arról kérdezzük az embereket több uniós országban - a Baltikumtól Portugáliáig, Bulgáriától Olaszországig -, h...

Mark as Played
March 19, 2024 15 mins

Az európai polgárok elvárják, hogy az Európai Unió továbbra is támogassa a háború sújtotta Ukrajnát. A katonai segélyek esetében azonban egyre mérsékeltebb a támogatás.

 

 

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

Az elmúlt hónapokban utcára vonultak a gazdák, hogy hangot adjanak elégedetlenségüknek és kifejezzék aggályaikat életmódjukkal és az európai mezőgazdaság jövőjével kapcsolatban. A kemény munka és a gyakorlatilag szabadság nélküli életmód mellett sokak, különösen a kistermelők életkörülményei egyre súlyosabbak, a munkájukért járó bérezés pedig nem kompenzálja mindezt. A sérelmek listája hosszú, és segítsé...

Mark as Played
February 19, 2024 15 mins

A 2024-es esztendő sorsdöntő év lesz az Európai Unió számára, hiszen megújulás előtt áll az Európai Parlament. Június elején, 6-án és 9-én választásokat tartanak, amikor az európai polgárok megválaszthatják nemzeti képviselőiket a következő öt évre.

 

 

Image: Shutterstock

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    The Nikki Glaser Podcast

    Every week comedian and infamous roaster Nikki Glaser provides a fun, fast-paced, and brutally honest look into current pop-culture and her own personal life.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.