Risiko Radio

Risiko Radio

Podcasten til dig, der arbejder med sikkerhed, risikostyring, krisehåndtering eller beredskab. Tomas Hellum og Michael Sjøberg diskuterer aktuelle problemer indenfor risk og security og giver konkrete værktøjer og råd, som er lige til at bruge for sikkerhedsfolk og driftsansvarlige, hvis virksomheden skal være skarpere til kølig risikostyring og sikkerhed.

Episodes

April 18, 2024 45 mins
I denne episode af Risiko Radio handler det om forretnings-konsekvensanalyser, også kaldet Business Impact Analysis (BIA). En analysemetode, der hjælper dig til at identificere de kritiske forretningsprocesser og de kritiske understøttende systemer/services og tredjeparter.

Det handler samtidigt om, hvilke konsekvenser det kan få i tilfælde af en alvorlig hændelse, som sætter forretningsprocessen og/eller de understøttende systemer/...
Mark as Played
I dette afsnit besøger Risiko Radio Finanstilsynet for at tale med Jan Jans om aktuelle problemstillinger og den seneste status på arbejdet med DORA.

LINKS

EU cyberlovpakken i EU-tidende (DORA forordningen, NIS2 direktivet, DORA-følgedirektiv og CER direktivet):

EUR-Lex - L:2022:333:TOC - EN - EUR-Lex (europa.eu)

Vedtagne retsakter under DORA

Digital Operational Resilience Regulation - European Commission (europa.eu)

Kommissionens tid...
Mark as Played
I denne episode taler Tomas Hellum og Michael Sjøberg om, hvordan du planlægger og afvikler effektive ransomware kriseøvelser. De dækker alt fra status på ransomware-truslen til, hvem der skal være med på øvelsen, hvor ofte den skal afholdes, og hvor lang den skal være. De kommer også ind på anvendelsen af GPS, sund pædagogik, stop and go og læringsrummet.

Spørgsmål, svar eller kommentarer? Fang Michael på email her: ms@deltacrisis....
Mark as Played
December 27, 2023 26 mins
Michael Sjøberg og Tomas Hellum taler om DORA, som er en ny europæisk lovgivning, der stiller krav til risikostyring i den finansielle sektor.

De giver en let overflyvning på området og fortæller, hvad DORA betyder for virksomheder i den finansielle sektor.

Tomas Hellum fortæller om sin implementeringsvejledning fra et par af de seneste projekter, han har været involveret i og deler en skabelon omkring prioritering og inddeling af in...
Mark as Played
December 21, 2023 31 mins
Michael Sjøberg og Tomas Hellum taler i dette afsnit om Ransomware-angreb og om samtaler med de kriminelle. De giver forslag til de fire indsatser, der bør startes i tilfælde af en alvorlig hændelse, og de giver samtidig en status på området.

Spørgsmål, svar eller kommentarer? Fang Michael på email her: ms@deltacrisis.com eller Tomas på email her: the@linkgrc.com

Og som altid: 1000 tak fordi du lytter med på Risiko Radio!
Mark as Played
December 21, 2023 11 mins
Risiko Radio er tilbage med nye afsnit!

Michael Sjøberg og Tomas Hellum er trukket i superhelte-tøjet igen og er klar med nye episoder af Risiko Radio. I denne intro-episode kan du høre om, hvad der er sket siden sidst og planerne for de kommende afsnit.

Spørgsmål, svar eller kommentarer? Fang Michael på email her: ms@deltacrisis.com eller Tomas på email her: the@linkgrc.com

Og som altid: 1000 tak fordi du lytter med på Risiko Radio!
Mark as Played
Michael Sjøberg giver i denne episode af Risiko Radio sine ti bedste argumenter for hvorfor man som virksomhed bør forhandle professionelt med de IT-kriminelle. Og 0 imod...

Spørgsmål, svar eller kommentarer? Fang Michael på email her: ms@humanadvisor.dk

Og som altid: 1000 tak fordi du lytter med på Risiko Radio!
Mark as Played
October 2, 2020 34 mins
Hvad gør man, når modtageren af ens risikovurdering er uenig?

Michael er på landevejen på vej hjem fra en opgave i denne episode af Risiko Radio, hvor han give sit bud på, hvordan man kan håndtere uenighed om risikovurderinger. Og hvis du har input eller forslag må du helt vildt gerne sende dem til ms@humanadvisor.dk

Og som altid 1000 tak fordi du lytter med på Risiko Radio.
Mark as Played
September 25, 2020 38 mins
I risk management har konceptet om de tre forsvarslinjer hersket - men det skal laves om. Tomas Hellum og Michael Sjøberg diskuterer, hvorfor de interne revisorer vil lave begrebet om og hvad vi kan gøre for at få risk management til at arbejde for forretningen.

LINKS:

Den opdaterede 'Three Lines' model: https://na.theiia.org/about-ia/PublicDocuments/Three-Lines-Model-Updated.pdf

Risk & the strategic role of leadership: https://na.the...
Mark as Played
September 18, 2020 27 mins
Risiko Radio er tilbage efter en laaaang sommerferie.

Michael Sjøberg giver dig i denne episode sit syn på, hvad du bør forberede inden vi (måske) tager endnu en tur i corona-møllen. Hint: Det er ikke nu, man i virksomhederne skal holde op med at bruge krisehåndteringsværktøjerne.

Vi er i fuld færd med at planlægge Risiko Radio sendefladen for det næste lange stykke tid, så hvis du har noget på hjerte, som passer godt til podcasten -...
Mark as Played
Et casestudie i en mangelfuld sikkerhedskultur.

Michael Sjøberg flyver solo i denne episode af Risiko Radio podcasten, hvor han undrer sig over, hvordan vi nogle gange kan være helt blinde for åbenlyse huller i sikkerheden. Og så får rideskolerne een over nakken med pisken.

Fang Michael på Linkedin her: https://www.linkedin.com/mwlite/in/michaelsjoeberg

Eller på e-mail her: ms@humanadvisor.dk

I episoden taler Michael også om CPH Polo C...
Mark as Played
I denne episode af Risiko Radio er Michael er taget i det nye studio igen - solo denne gang.

Hvordan skal jeg håndtere situationen, når en medarbejder bliver truet? Hvad bør jeg have på plads - og hvad er faldgruberne?

Fang Michael på Linkeding - eller skrive til ham på ms@humanadvisor.dk

Husk at dele episoden med dem, der kan have gavn af den - og som altid 1000 tak fordi du lytter med på Risiko Radio!
Mark as Played
I denne episode af Risiko Radio har Michael og Josefine taget det nye studie på Human Advisors spritnye kontor i brug.

Corona-pandemien - og ikke mindst de tiltag, som regeringerne og myndighederne har indført i de forskellige lande - har haft voldsom effekt på forretningsrejser. Så hvordan sørger vi for, at vi får truffet de rigtige beslutninger hurtigt de kommende måneder?

Lyt til hvad Michael og Josefine har at sige om deres senes...
Mark as Played
Hvordan styrer jeg min virksomhed og mit team igennem coronakrisen? Denne uges Risiko Radio episode er en genudsendelse af en ældre episode, hvor Michael Sjøberg giver dig sine 5 (aller-) vigtigste principper for god kriseledelse:

Michael er alene ved rorpinden i denne uges episode af Risiko Radio - og giver dig i denne uge sine egne fem vigtigste principper for god kriseledelse:

1. GPS: Etablér først Goal, Purpose og så Strategy
2. U...
Mark as Played
Hvordan baserer jeg mine analyser og vurderinger på de rigtige informationer? Og hvor finder jeg dem overhovedet?

Tomas Hellum og Michael Sjøberg diskuterer principper for god informationsindhentning i denne episode af Risiko Radio, hvor Tomas også løfter sløret for et nyt projekt, som skal styrke både risikovurderinger og trusselskatalog.

Remember to rate & review us - og 1000 tak fordi du lytter med på Risiko Radio!
Mark as Played
Hvad skal vi have på plads inden vi bliver udsat for afpresning? Hvordan minimerer vi skadens omfang? Hvor kan vi få hjælp? Og hvad er de etiske overvejelser?

Tomas Hellum og Michael Sjøberg tackler problemerne med cyber-afpresning i denne episode af Risiko Radio, hvor du bl.a. kan blive klogere på, hvad du skal have på plads INDEN det går galt.

Bonus-content - download materialerne her: https://humanadvisor.dk/bonusmaterialer-til-ri...
Mark as Played
Mette Kaalby Vestergaard er gæst hos Michael Sjøberg i Risiko Radio for at tale om kvaliteten af efterretninger - og ikke mindst om, hvordan terminologi og sprogbrug kan modarbejde selv den bedste risikoanalyse, især når vi ikke er velovervejede og stringente i vores valg.

Mette er cand.soc. i international sikkerhed og folkeret med speciale i efterretningers kvalitet - og så har hun nogle ret interessante erfaringer med sig fra et ...
Mark as Played
April 17, 2020 39 mins
Individer opfatter og reagerer ofte forskelligt på risici - men hvad er de gængse dynamikker egentlig? Og hvad betyder det i corona-land?

Michael og Josefine fra Human Advisor Group dykker ned i emnet - og i, hvordan folk tolker risici forskelligt, og ind i mellem decideret forkert.

Og som altid 1000 tak fordi du lytter med på Risiko Radio. Husk at rate & review os - og stay safe!
Mark as Played
Michael Sjøberg flyver solo i denne episode af podcasten, og svar på spørgsmål som hvordan holder man hovedet koldt i pressede situationer?

Når vi kommer under voldsomt pres går vores urgamle stress-system i gang. Og det er desværre ikke altid hensigtsmæssigt, når der er fare på færde - slet ikke, når det er afgørende at træffe aktive, bevidste valg.

I denne episode af Risiko Radio får du et indblik i, hvordan stress-systemet virker,...
Mark as Played
Tomas Hellum og Michael Sjøberg gør status på krisehåndtering i Danmark efter to ugers lockdown - hvad virker, hvad kan gøres bedre og hvad har manglet i beredskabet?

Og bare rolig - vi kommer med flere Risiko Radio opdateringer på krisehåndteringen :-)

Tak fordi du lytter med på Risiko Radio!
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.