schudnihravo.sk

schudnihravo.sk

Schudni hravo je online projekt a magazín o chudnutí, aktívnom a zdravom živote

Episodes

November 9, 2019 7 mins
Rozmýšľali ste niekedy, koľko mylných informácií nám internet dennodenne ponúka? A nielen ten. Už len pri obyčajnom varení vajec sa môžu názory ľudí značne rozchádzať. A to sme len na začiatku. Pripravila som si pre vás 5 častých klamstiev a mýtov zo sveta fitness a zdravého stravovania, ktoré v skutočnosti nie sú úplne tak, ako sa na prvý pohľad zdá. S niektorými ste sa dokonca už dosť možno aj stretli. Celý článok je tu: https://...
Mark as Played
Naša redaktorka Lesana Vaneková sama nemôže laktózu a má aj HIT, teda histamínovú intoleranciu. Dobre vie, aké zložité je ísť na nákup potravín, či ako je ťažké vybrať si z jedálneho lístka v reštaurácii. Preto sa rozhodla priblížiť vám problematiku ľudí s potravinovými obmedzeniami. Začne prehľadom častých potravinových alergií a intolerancií a poradí vám aj to, ako sa zdravo stravovať s potravinovou alergiou či intoleranciou.
Cel...
Mark as Played
Potravinový kritik Patrick Linhart je známy odhaľovaním nečestných výrobcov a predajcov potravín plných škodlivej chémie. Tí, ktorým je zisk prednejší ako naše zdravie, ho nemajú radi.
Mark as Played
Priamo na obale produktu nájdete upozornenie, že kolagén nie je vhodný pre deti a tehotné ženy. V EÚ totiž platí také nariadenie. Život však prináša iné príbehy. Narazili sme na článok o mamičke, ktorá užívala kolagén počas tehotenstva. Dočítali sme sa, že jej to zachránilo dieťa, možno aj vlastný život. Tak ako to s tým užívaním kolagénu vlastne je?
Mark as Played
Som intolerantná na laktózu (mliečny cukor) a približne pred rokom mi zistili ešte aj histamínovú intoleranciu. Aby toho málo nebolo. Tým, že si nemôžem dovoliť hocičo, začínam viac experimentovať. Hľadám náhrady za mlieko a prichádzam tak na nové chute.

Keď som sa dopočula o Chia Shake, povedala som si “paráda, chia milujem, ale isto to nebudem môcť”. Popravde, normálny Chia Shake naozaj nemôžem. Obsahuje totiž sušené mlieko a nav...
Mark as Played
Existuje veľa stratégií stravovania sa zameraných na spaľovanie tuku. A čo tak nejesť vôbec? Vyskúšajte prerušovaný pôst a možno zistíte, že vám to veľmi vyhovuje. Okrem chudnutia zlepšuje zdravie, myslenie a šetrí aj náklady na stravu. Budete žiť bez toho, aby ste sa museli obávať, kedy bude na rade vaša ďalšia porcia kuracích pŕs s ryžou.
A nezabudnite, prerušovaný pôst nie je hladovanie ani diéta...Je to životný štýl!
Mark as Played
Zelený jačmeň je tradičná obilnina, ktorej patrí miesto aj v modernej zdravej výžive. Pokiaľ máte problém so zníženou imunitou, alebo vás trápia rôzne infekcie či len hľadáte nový zdroj energie a vitality pre svoj organizmus, potom je tento podcast určený práve pre vás.
Mark as Played
Ako rýchlo schudnúť 4 kilá? A prečo nie 5 alebo 10 kilogramov? Pretože je to úplne jedno, postup je rovnaký. Na otázku, ktorú sme dostali od našej followerky na Instagrame „Poraďte mi, ako rýchlo schudnúť 4 kilá“ odpovedá náš spolupracovník Matej Leščinský.
Mark as Played
Psyllium je lacný prírodný produkt a dômyselný nápad na chudnutie, ktorý vymyslela sama príroda. Navyše poskytuje veľa ďalších zdravotných výhod.

A v čom spočíva princíp chudnutia? Psyllium obsahuje vlákninu, ktorá zväčší svoj objem, čo vytvorí ilúziu plného žalúdka a vy môžete chudnúť. Na začiatok dobré, nie? Potom stačí už len zmeniť životosprávu a pridať nejaký ten pohyb a kilečká pojdu veselo dole.

Vypočujte si podcast, aleb...
Mark as Played
Inca Collagen som minule zbadal na pulte pri bežnej návšteve lekárne. Mali ho vystavený na čestnom mieste ako najcennejší klenot. To ma samozrejme zaujalo, tak som sa rozhodol, že o ňom zistím čo najviac.

Ako už mám pri recenziách vo zvyku, preskúmal som, čo sa o produkte hovorí online (recenzie, testy, debaty a fóra) na známych internetových portáloch. Hovorí sa, že Inca Collagen je momentálne asi to najlepšie spomedzi kolagénov, ...
Mark as Played
Aj keď sa v dnešnej dobe začína veľa ľudí sústreďovať na rastlinné stravovanie, netreba zabúdať na zdravotné benefity mäsa, obzvlášť chudého mäsa, ktoré je oceňované najmä pri chudnutí. V tomto podcaste sa dozviete, aká je úloha mäsa pri chudnutí a ako možno jeho konzumáciou dokonca páliť tuk. Pôvodný článok napísal Matej Leščinský
Mark as Played
Ako ste si mohli všimnúť, na schudnihravo.sk sme začali tvoriť podcasty k článkom, pričom tomuto umeniu sme sa niekde museli priučiť. Našťastie, naša kolegyňa Lesana narazila na seminár o podcastoch a zoznámila sa s dvoma úžasnými mladými babami.
Filipa Donaldson a Martina Tomašovičová sú dve úžasné osôbky, ktoré tvoria pomaly už štvrtú sériu obľúbeného Počuj podcastu. Pozvala ich teda k sebe a trochu ich vyspovedala. Celý rozhovor ...
Mark as Played
Paleo (stravovanie) diéta je založená na tom, čo jedli naši predkovia, ktorí sa v období paleolitu živili výhradne lovom a zberom. Ľudia, ktorí nasledujú paleo stravu tvrdia, že telo nie je stavané vysporiadať sa s potravinami, ktoré boli vyrobené poľnohospodárskymi alebo priemyselnými procesmi. A práve potraviny pochádzajúce z týchto zdrojov majú byť príčinou viacerých chorôb, ako sú cukrovka, rakovina a obezita. Paleo diéta m...
Mark as Played
V tomto podaste sa dozviete, čo treba urobiť ako prvé, keď začínate chudnúť. Ak chcete aby bolo chudnutie nielen veľmi rýchle, priam raketové ale aj úspešné, nasledovné tri kroky sú pre vás veľmi dôležité.

Že vy už poznáte raketové chudnutie? Ak nie, určite vyskúšajte! A nezabudnite sa s nami podeliť o vaše výsledky! Za príspevok s fotografiou svojej premeny (PRED a PO), ktorý umiestnite na našu FB stránku dostanete od nás malý dar...
Mark as Played
Ako schudnúť a zlepšiť si kondičku, ak vás cvičenie nebaví a behať sa vám nechce? Nestačilo by na začiatok trochu viac chodiť? Alebo inak: Dá sa schudnúť aj obyčajnou chôdzou?
Mark as Played
Celulitída trápi množstvo žien po celom svete. Vieme ale, čo si máme pod pojmom celulitída predstaviť? Čo to vlastne je, prečo vzniká a ako sa jej zbaviť? Hľadala som odpovede nielen na tieto otázky.
Mark as Played
Zdroj stresu, či už emocionálny alebo fyzický, automaticky spúšťa produkciu stresového hormónu kortizolu. Kvôli pravidelnému stresu zostávajú hladiny kortizolu zvýšené a ovplyvňujú viaceré dôležité procesy v tele, vrátane metabolizmu.

Stres môže spôsobiť viaceré závažné zdravotné problémy. Jedným z nich je aj priberanie a s tým spojená obezita. Ako bojovať proti priberaniu zo stresu?
Mark as Played
Čo je vlastne jablčný ocot? Možno viete, že konzumácia jablčného octu môže byť prospešná pre chudnutie aj detoxikáciu. A viete aj to, že nadmerná konzumácia jablčného octu môže priniesť aj nežiadúce účinky? Viac sa dozviete v tomto podcaste o jablčnom octe a chudnutí.
Mark as Played
Kapustová diéta je veľmi lacná a trvá iba sedem dní. V skutočnosti ale strácate vodu skôr ako tuk. To môže viesť k tomu, že akonáhle sa vrátite k normálnej strave, váhu získate veľmi rýchlo späť. Teda ide iba o dočasné chudnutie a v dôsledku nízkeho príjmu kalórií a prakticky žiadneho proteínu budete zhadzovať vodu a svaly, nie telesný tuk.

Surovú aj kyslú kapustu však odborníci radia medzi najzdravšie potraviny, pretože obsahuje ...
Mark as Played
⁣⁣Medzi nami, názory na tabletky na chudnutie sú veľmi rozdielne. Hoci sa dá ťažko objektívne preukázať či naozaj pomáhajú, existuje množsto ľudí, ktorí sú presvedčení, že práve oni schudli vďaka nim. A mnohí z nich si práve Garsin kupujú opakovane. ⁣
⁣⁣
Vypočujte si krátku recenziu prípravku na podporu chudnutia Garsin od Advance Nutraceutics.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.