Sverige vaknar

Sverige vaknar

Sverige vaknar är ett nu insomnat morgonradioprogram. Men vem vet om det kanske blir en återkomst i framtiden?

Episodes

May 27, 2021 77 mins
Sista sträckan innan sommaruppehåll. Björn och Ludvig försöker luta sig till lyssnarnas engagemang och tar in önskelåtar, ämnen och telefonsamtal. Magnus Söderman och Josef stampar in i studion när de hör sin chans att berätta mer eller mindre sjuka saker de gjorde som barn. Ett kaosigt, skrattfyllt avsnitt. Som en morgonradio ska vara.
Mark as Played
Enligt en svensk studie påverkar plast foster mer än vi tror. Björn och Ludvig tar på sig sina labbrockar och elaborerar kring plastens nödvändighet. En stockholmsbaserat företag vill sticka ut hackan och skapa en tjänst där man i mångfaldens namn kan se hur många etniska främlingar det är på TV. Studion är inte helt emot förslaget och hoppas det finns möjlighet att slippa all skit på TV.
Mark as Played
May 25, 2021 90 mins
H&M stoltserar med en överviktig svart kvinna i deras reklam. Hur skadligt är egentligen kroppspositivism frågar sig två vita medelålders män. Björn och Ludvig försöker sig även förstå sig på förortssvenska som det så fint kallas. För är allt negativt med en utveckling av språket?
Mark as Played
May 20, 2021 89 mins
Årsdagen av Charles Lindberghs flygning över Atlanten, men vem var egentligen Lindbergh? Rasmus Paludan är ute och visar sina teckningar, Carl Bildt är tydligen antisemit och äggen börjar ta slut. Mats Dagerlinds tagningar att alla som motsäger sig Israel är antisemiter och nazister får studion att koka.
Mark as Played
May 19, 2021 93 mins
CUF vill riva upp LAS till fördel för unga. Eller är det egentligen för invandrare? Paludan har blivit nekad att hålla sin ”rita Mohammed dag” i Rosengård. En afrikan går tydligen vidare i ESC vilket leder till en arg Björn.
Mark as Played
May 18, 2021 95 mins
Malmö stad dränerar skattebetalarna för att ställa upp en enhörningsstaty. Helsingborg vill få människor att bo kollektivt och med tanke på hur arga folk är i tvättstugan kan vi bara fantisera om alla de konflikter som kan uppstå. Björn och Ludvig tittar även på en intressant undersökning.
Mark as Played
May 13, 2021 100 mins
Hur kommer det sig att den så kallade Sverigevänliga rörelsen ofta tycks brinna mer för Israel än för Sverige? Det diskuteras i detta avsnitt där Ludvig lämnat plats åt Magnus. Förutom Israel pratas det beväpnade poliser, metoo, borgerlig samverkan och mycket mer.
Mark as Played
Raketerna haglar över Israel. Hur kan detta påverka Sverige? Den svenska skolan fortsätter att misslyckas trots integration och digitala hjälpmedel. Och finns det några fördelar med att vara vit?
Mark as Played
May 11, 2021 98 mins
Den vänsterextrema stiftelsen Expo har släppt sin årsrapport. Ludvig och Björn går igenom den och får sig ett gott skratt. Hamas avfyrar raketer mot Israel och Rasmus Paludan vill ha en ritdag i Rosengård.
Mark as Played
Miljöpartister visar sig åka dit för att plåga katter och andra Miljöpartister vill plåga svenska folket. Kristdemokraterna i Borås för kritik för att vara för vita och Danmark inför asylcenter i Afrika.
Mark as Played
May 11, 2021 92 mins
Staten har planer på förbjuda vad man kallar för ”rasistiska organisationer”. Vad innebär detta egentligen? Vi går igenom förslaget. Rasforskaren Tobias Hübinette har råkat ut för rasism av invandrargäng. Vi får även höra en berättelse om pensionären som dömdes för han kallade en arab, för arab.
Mark as Played
Ett stort arkeologiskt fynd som har gjorts utanför Alingsås visar än en gång på att svenskarna besuttit denna jord sedan urminnes tider. Vi tittar även på demonstrationen mot restriktionerna och hur Kina ökar sin militära närvaro i sydkinesiska sjön.
Mark as Played
May 4, 2021 93 mins
Valborg står inför dörren, men vad har det för betydelse egentligen? Är det folkets tradition eller etablissemangets hittepå? Sverige har fuskat i PISA-proven och Joe Biden har styrt i 100 dagar.
Mark as Played
April 28, 2021 91 mins
Den svenska skolan är i fritt fall. Björn och Ludvig kan knappt förstå vad som faktiskt händer i de svenska skolorna. 15-årige Gustav berättar om när RFSU/RFSL var på besök i hans skola och det är mycket sjuka berättelser vi hör. Som Joakim Lamotte hade sagt: Var är föräldraansvaret?
Mark as Played
April 27, 2021 94 mins
Jonna Sima på Aftonbladet gnäller Volvos logga och i Frankrike höjer militärer sina röster mot vansinnespolitiken. Det är den så kallade Frihetsdagen i Sydafrika, men var verkligen apartheid så farligt? Björn och Ludvig hamnar även i någon form av kränkthetsmaraton…
Mark as Played
April 27, 2021 96 mins
Jalle Horn hoppar in i Björns ställe och leder oss in i litteraturens värld. Vi får bekanta oss med Mircea Eliade och vi bjuds på en väldigt barnförbjuden dikt av Georg Stiernhielm. Statens TV gick ut och förklarade att ”Saltkråkan” ska spelas in i modern tappning. Vi frågar oss, kommer Tjorven vara invandrare?
Mark as Played
April 21, 2021 95 mins
I USA döms polisen som grep George Floyd. I Sverige vill muslimer ha mer islam i Bolibompa och i Malmö ska det anordnas ”Barnens pride”. Svenska journalister får påbackning att de inte har tillräckligt med invandrare på redaktionerna. Ett problem Radio Svegot slipper. Här finns det inga invandrare.
Mark as Played
April 20, 2021 95 mins
Idag är det ingen vanlig dag för det är… Björn Skifs födelsedag! Det fria Sverige kräver att subversiv propaganda riktad till barn stoppas i skolan. Ludvig avslöjar sanningen kring en hemlig kampsportsturnering, och dess sponsor.
Mark as Played
April 15, 2021 91 mins
Regeringen med Morgan Johansson i spetsen vill inskränka yttrandefriheten och den fria forskningen. Detta får både Björn och Ludvig att gå i taket. Inte kan ju Socialdemokraterna förinta yttrandefriheten? Vi gräver även där vi står och uppmanar lyssnaren att ta sitt fornminnesansvar.

Böckerna som diskuteras i programmet finns här:
www.logik.se
Mark as Played
April 14, 2021 98 mins
Vårt arv innehåller hjältar och det är dags att vi återigen börjar hylla dem. Dan och Ludvig går igenom Gösta Hallberg-Cuulas gärningar för nordens frihet. Le Pen ställer återigen upp i franska presidentvalet, vad betyder det för Europa? Och studion får besök av tyska covidflyktingar som väljer den svenska vildmarken framför lockdowns och masktvång.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.