Avukatlık 101

Avukatlık 101

Bol bol yalan söylemeye, çantalar dolusu para çalmaya, hırsızı savunmaya, yuvaları yıkmaya geldik😁 Şaka bir yana; Neden avukatlık 101 programını yapmaya ihtiyaç duyduk? Avukatları; bireylere, hukuk fakültesi öğrencilerine, stajyer avukatlara hatta kendimize anlatmaya geldik. Avukatlık mesleğini tüm boyutları ile ele aldığımız Avukatlık 101 podcastinden hepinize Merhaba!

Episodes

June 8, 2020 25 mins
Avukatlık 101'in bu bölümünde hukuk eğitimini konuştuk. Liseden sonra öğrencileri hukuk fakültesinde neler bekliyor? Kaliteli ve verimli bir fakülte dönemi nasıl geçirilir? Her derse mi girmek önemlidir yoksa kaliteli hocanın kaliteli dersine mi? Hukuk fakültelerinin sayısının ulaştığı nokta nedir? Fakülte kapatmak mı yoksa fakülteye standartlar getirmek mi tercih edilmeli? Tüm bu soruların cevaplarını aradığımız bölümümüzü dinlerk...
Mark as Played
Avukatlık 101'in bu bölümünde "Sermaye Yönetimi"ni konuştuk. Bir avukat için en önemli sermayeler hangileridir? Bu sermayenin yönetimini nasıl sağlanır? İşimizden kazandığımız sermayeyi yine işimiz için nasıl kullanırız? Hangi sermayeyi nereye yatırmamız gerekiyor? Bu sorulara cevap aradığımız bölümümüzü dinlerken keyifli vakitler dileriz.
Mark as Played
May 18, 2020 25 mins
Avukatlık 101'in bu bölümünde sosyal medyanın yargıya ve hukuka etkisini konuştuk. Sosyal medyanın yargı mensuplarını harekete geçirme etkisi nedir? Bu etkinin artması yargıya müdahale teşkil eder mi? Linç kültürünün doğurduğu hak kayıpları nelerdir? Bu etkileri azaltmada avukatların üstüne düşen görevler nelerdir? Fenomen avukatların sosyal medyayı kullanım tarzları nasıl şekillenmelidir? Bu sorulara cevaplar aradığımız bölümümüzü...
Mark as Played
May 11, 2020 22 mins
Avukatlık 101'in bu bölümünde toplumun avukatlara karşı bakış açısını konuştuk. Toplum, avukatlara karşı neden olumsuz önyargılara sahiptir? Toplumun gözünde avukatlar, neyin savunucusu olarak görülüyor? Avukatların bu olumsuzluklara karşı yaptığı hatalar nelerdir? Tüm sorulara bu bölümde cevaplar aradık.
Mark as Played
May 4, 2020 30 mins
Avukatlık 101'in bu bölümünde "avukatlık ve ek iş" konusunu konuştuk. Toplumsal meselelerde avukatların üstüne düşen görevler nelerdir? Görüşlerini açıklamadaki sınırları nelerdir? Başka hangi işlerle uğraşabilirler? Avukattan tüccar olur mu? Bu ve bunun gibi bir çok sorunun cevabı bu yayınımızda.
Mark as Played
April 27, 2020 32 mins
Avukatlık 101'in bu bölümünde Avukatlar ve Meslek Örgütü'nü konuştuk... Barolar Birliği işlevlerini yerine getirmekte ne kadar başarılı? Avukatlar için baroların önemi nedir? Alternatif bir baro yapılanması düşünülebilir mi? Baro siyasetinin mesleğe olan etkileri nedir? Tüm bu soruların cevaplarını aradığımız bölümümüzü dinlerken keyifli vakitler dileriz.
Mark as Played
April 10, 2020 30 mins
Uzun bir aradan sonra yepyeni bir yayınla karşınızdayız. Bu bölümümüzde Üçte İki'den de tanıdığınız Dijital Pazarlama Yönetici Onur Çetin'i konuk ettik. Hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri olan sosyal medyanın avukatlık mesleğindeki önemini detaylıca konuştuğumuz bu yayını sakın kaçırmayın.
Mark as Played
December 11, 2019 21 mins
Avukatlık 101'in bu bölümünde "Hukuk Bürolarında Ortaklık Yapıları"nı konuştuk. Nasıl bir ortaklık kurmalıyız? Gelir-gider ortaklığına geçiş süreçleri nelerdir? Kademeli ortaklık sistemlerinden nasıl faydalanırız? Stajyerlikten ortaklığa giden yolda nelerle karşılaşılır? Ortaklık yapılarının avantajları nelerdir? gibi soruların cevaplarını konuştuğumuz programı dinlerken keyifli bir vakit geçirmeniz dileğiyle...
Mark as Played
Avukatlık 101'in bu bölümünde “hukuk bürolarında insan kaynakları yönetimini" konuştuk. Bürolar işe alım süreçlerinde nelere dikkat ediyorlar? Büroların avukatlarına yaptığı yatırımların sonuçları nelerdir? Yetişmiş bir avukatı büroya kazandırma ve büroda kalıcılığını sağlamak hangi yöntemlerle olur? Avukatların yalnız finansal koşullara önem vermesinin sonuçları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını aradığımız ve hukuk büroları i...
Mark as Played
Avukatlık 101’de bu hafta Av. Ahmet Said Atılğan’ı konuk ettik.
Meslektaşımızda hukuk bürolarının kuruluş aşamalarını, hukuk bölümü öğrencilerinin ve meslek hayatının sorunlarını yaşanmış örneklerle konuştuk.
Mark as Played
October 17, 2019 33 mins
Avukatlık 101'de bu hafta "hukuk bürolarında müvekkil ilişkileri" konusunu konuştuk. Müvekkiller ile ilişkilerimizi, hangi kriterlere göre sağlamalıyız? Müvekkil bizden ne ister? Firma müşteri ve avukat müvekkil benzerliği nelerdir? Müvekkil ile empati kurmak neden önemlidir? Tüm bu soruların cevaplarını bu yayınımızda bulabilirsiniz. Keyifli dinlemeler.
Mark as Played
September 25, 2019 39 mins
Hukuk büroları için stratejik planlamaların önemi nedir? Ülke ve dünya çapında işler yapan büyük bürolar nasıl planlama yapıyor? Uzun vadeli stratejik planlarda, sabır mı yoksa dinamizm mi önemli? Dinamik planların büro gelişimi açısından önemi nedir? Bireysellikten kurumsallığa doğru giden yolda yapılması gereken analizler hangileridir? Hukuk piyasasına uyan mı yoksa hukuk piyasasına yeni bir bakış açısı getiren mi olmalıyız? Bu s...
Mark as Played
Bu bölümümüzde, "Küreselleşen Dünyada Hukuk Bürolarının Evrimi"ni konuştuk. Teknolojinin hızla geliştiği, bununla beraber hızla küçülen dünyada hukuk büroları hangi süreçlerden geçiyor? Hangi bürolar yok olmaya mahkum? Her anını kaçırdığımız küreselleşmeye nasıl uyum sağlanır? İş hayatının her bir zerresi değişirken, hukuk büroları ve avukatlık adına değiştiremediklerimiz neler? Tüm bu soruların cevaplarını ve avukatlık mesleğindek...
Mark as Played
August 21, 2019 31 mins
Avukatlık101’de bu hafta; avukat adayları için zorlu ve bir o kadar da önemli olan resmi staj dönemini konuştuk. Avukatlık stajı neden faal yapılmalıdır? Stajyerler olarak, hangi zorluklar ile karşılaşacağız? Nasıl bir büroda staj yapmalıyız? Staj dönemini nasıl verimli bir hâle getiririz? Tüm bu soruların cevabını bu bölümümüzde bulabilirsiniz.
Mark as Played
“RTÜK'ün Yeni Sansürleri, Kimleri Kapsayacak?” sorusuna yanıt verdiğimiz, yeni yönetmeliğin sonuçları ve geleceğin sansürlerini konuştuğumuz özel bölümümüz yayında!
Keyifli dinlemeler.
Mark as Played
July 31, 2019 28 mins
Öğrenci stajyerlik mümkün mü? Hukuk Fakültesi öğrencileri öğrencilik döneminde staj yapabilirler mi? Yapılan stajın avantajları ve dezavantajları nelerdir? Öğrenciyken hukuk alanında çalışmak ve para kazanmak mümkün mü? Bu bölümde öğrencilik döneminde hukuk bürolarında çalışma konusuna değindik.
Mark as Played
July 3, 2019 45 mins
Avukat kimdir? Avukatın yaptığı işin çerçevesi, görevleri ve sorumlulukları nelerdir?

Yüzyıllardır avukatların varlığı ve yaptıkları iş sorgulanıyor. Avukat toplumda yaygın olan görüş gibi çantalı hırsız mı? yalancı mı? katillerin savunucusu mudur? Yoksa toplumsal adaletin sağlanmasında önemli rolü olan bir etken mi? Gelin avukatın kim olduğuna beraber bakalım.
Mark as Played
June 26, 2019 25 mins
Biz kimiz, avukat kim?

Neden avukatlık 101 programını yapmaya ihtiyaç duyduk? Avukatları; bireylere, hukuk fakültesi öğrencilerine, stajyer avukatlara hatta kendimize anlatmaya geldik. Avukatlık mesleğini tüm boyutları ile ele aldığımız Avukatlık 101 podcastinden hepinize Merhaba!
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.