Det Terapeutiske Rum

Det Terapeutiske Rum

Depression. Angst. Afhængighed. Selvværd. Ronni Vistisen er en af landets førende ekspert i kropsbehandling og terapi. Han har igennem hele sin karriere arbejdet med og studeret de bevægelser, der er i vores indre liv, vores følelser, samt hvordan vores krop og tanker spiller en rolle for vores livskvalitet. Gennem samtaler med andre eksperter på området belyser han nogle af de problematikker, de som terapeuter støder på i deres arbejde med mennesket, kroppen og sindet.

Episodes

March 1, 2024 59 mins
Hør Ulla Geer Jakobsen og Ronni Vistisen fordybe sig i, hvordan det er at være pårørende til en misbruger. Hør Ulla Geer Jakobsens egen historie - om hendes barndom, ungdom
og hendes søn, som blev misbruger.

Hør om sammenfaldet mellem Indre Barn og arven af manglende trivsel og livsduelighed.
Og om hvordan misbrug fordrer selvrefleksion og selvudvikling hos den pårørende.
Mark as Played
Denne episode om Det Terapeutiske Rum er en introduktion til Nana Askovs nye bog “Dit Kald” - en bog om Hero’s Journey. Hør blandt andet om Nana Askovs egen Hero’s Journey – og om Nana Askovs introduktion til Hero’s Journey.

Hør også om Ronni Vistisens og Nana Askovs første møde. Og hør om sammenfaldet mellem det psykologiske arbejde – Indre Barn-terapi – og Hero’s Journey.
Mark as Played
January 4, 2024 23 mins
Hør Ronni Vistisen fordybe sig i omsorgen. Hør, hvordan omsorg er grundlæggende for vores psykiske eksistens. Og om hvordan muligheden for at læne sig ind i den grundlæggende og universelle følelse af omsorg er nødvendig for at kunne rumme lidelse.

Hør, hvilket sammenfald der er mellem omsorg og de fem elementer. Og hør, hvilken sammenhæng der mon er mellem lårbenet og civilisationen.
Mark as Played
December 29, 2023 57 mins
Hør Ronni Vistisen og Freyiia Milléh fordybe sig i deres fælles historie og sammenfaldet mellem Indre Barn og selvindsigten fra astrologien.

Hør dem fortælle om deres fælles kærlighed til Bali. Og om Balis betydning for deres spirituelle og professionelle udvikling. Og hør Freyiia fortælle, hvordan hun uventet blev engageret i astrologien.

Freyiia Milléh er en intuitiv spirituel mentor og healer. Hendes passion ligger i at guide and...
Mark as Played
December 22, 2023 33 mins
Hør, hvordan hjertet fører til en forbindelse til vores omverden, eller hvordan manglende forbindelse påvirker vores sansning - en oplevelse af smerte ved en forbindelse. Her handler det terapeutiske arbejde om indsigt og adskillelse af selvet fra smerten, adfærden og dissociationen.

Hør Ronni Vistisen uddybe, at Indre Barn-terapi også handler om en holistisk tilgang til hjertet - om hvordan synkronisering af hjerterytmer kan føre t...
Mark as Played
November 24, 2023 66 mins
I dette afsnit fortæller Ronni Vistisen og Nana Askov om mentoring, og om hvordan mentoring hænger sammen med deres kommende retreat i Grækenland.

Og hør dem fordybe sig i mentorrollen, og om hvilket sammenfald der er mellem mentorrollen, Indre Barn, Hero’s Journey og græsk mytologi.

Hør, hvordan mentoring er en rejse ud i det ukendte - både hvad angår Indre Barn og Hero’s Journey. Og om hvordan mentoring i høj grad handler om omsor...
Mark as Played
November 18, 2023 30 mins
Angst er kropsligt funderet – kroppen gør sig klar til at flygte. Den eneste vej ud af angsten er gennem angsten – gennem angsten erkender vi nemlig et dybere behov. Et behov for at modvirke den hjælpeløshed, der er knyttet til angsten.

Hør, hvordan en bevidstgørelse af vilkårene for angsten kan forløse vores indre barn - indfri vores behov for ro og tryghed. Om hvordan kroppen og angsten hænger uløseligt sammen. Og om hvorfor vi so...
Mark as Played
November 12, 2023 69 mins
Hør de to erfarne terapeuter - Ronni Vistisen og Line Engell Gerhardt - fortælle om Hjertets Vej. Om hvordan Hjertets Vej handler om at finde redskaber, ro og rummelighed til at imødegå kriser og opnå personlig vækst.

Hør, hvordan Hjertets Vej også handler om åbenhed, sårbarhed og støtte. Og om hvordan Hjertets Vej er en vej gennem den enkeltes fortælling ind til det intakte selv - til essensen.

Og nyd til sidst Lines meditation.
Mark as Played
November 10, 2023 30 mins
I dette afsnit af Terapeutisk Tænkepause uddyber Ronni Vistisen, hvordan vores indre barn påvirker vores parforhold. Om hvordan vores indre barn kan være definerende for dynamikken i parforholdet. Hør, hvordan en destruktiv dynamik kan blive en nedadgående spiral for parforholdet.

Hør også om, hvordan modstand i vores parforhold er en invitation til at kigge indad - til at erkende vores indre barns behov. Og en invitation til at bea...
Mark as Played
November 3, 2023 35 mins
Traumer splintrer identiteten, og der opstår en længsel efter den tidligere helhed, men den traumatiserede må først konfrontere smerten. Sindet vil væk fra smerten - det følger egoet i en traumereaktion. Derved knyttes sindets bevægelse til angsten. Erkendelse af sindets bevægelser kan derfor være angstprovokerende, men fører til styrkelse og berigelse.

Hør, hvordan vi ved at erkende sindets bevægelser bygger en relation til dem og ...
Mark as Played
October 19, 2023 35 mins
Mange husker ikke deres tidlige traumer, men det gør kroppen. Traumerne kodes ind i vores nervesystem og lagres dermed i kroppen.

Pga. den manglende kognitive hukommelse af konkrete traumer falder den konkrete hændelse mellem smerten og reaktionen bort, og der sker en sammenkædning af smerten og reaktionen - en sammenkædning, der kommer til udtryk som en kropslig reaktion. Traumerne er blevet til sansernes hukommelse.

Hør, hvordan re...
Mark as Played
October 13, 2023 34 mins
I dette afsnit skal vi høre nærmere om kroppen og det indre barn.

Hør, hvilken sammenhæng der er mellem vores fysik og vores tidlige traumer. Om hvordan traumer fører til fysiske spændinger - sammentrækninger, der kan medføre fastfrysning. En fastfrysning af blandt andet vores følelsesliv og selvbillede.

I indre barn-terapien arbejdes der med erkendelse af sine reaktionsmønstre og med afspænding, der fører til en bevægelighed, hvor m...
Mark as Played
October 6, 2023 33 mins
Velkommen til Terapeutisk Tænkepause Podcast, hvor vi dykker dybt ned i "Den Terapeutiske Proces." Jeg er din vært, Ronni Vistisen, og sammen vil vi udforske, analysere og forstå de essentielle elementer i terapiens verden.

Vi retter vores opmærksomhed mod terapeutiske metoder, værdien af nærvær i terapi, og hvordan man arbejder med traumer. Uanset om du er en erfaren terapeut eller blot nysgerrig efter selvudvikling, vil vores samt...
Mark as Played
September 29, 2023 26 mins
Velkommen til "Kontrakten og Kontakten" - En Rejse ind i Indre Barn Terapi.

I denne episode udforsker vi begreberne "kontrakten" og "kontakten", og hvordan de påvirker vores liv, relationer og følelsesmæssige velvære.

Vi vil udforske, hvordan de kontrakter, vi indgår med os selv som følge af tidlige traumatiske oplevelser, påvirker vores adfærd, tanker og følelser i voksenlivet. Vi vil også dykke ned i, hvordan vi kan genoprette kont...
Mark as Played
December 2, 2022 65 mins
"I hvert traume er der et behov, og det behov blev ikke dækket, da vi fik traumet". Hør Ronni Vistisen og Sif Svejgaard fordybe sig i traumets potentiale. Om hvordan vores traumer fungerer som et kompas til en indsigt i de grundlæggende vilkår i livet og verden. Og hvordan traumer kan åbne for selverkendelse og erkendelse af vores behov.

Hør, hvordan Indre Barn-metoden knytter sig til traumer. Om hvilken sammenhæng der er mellem sel...
Mark as Played
August 14, 2022 56 mins
Denne podcast er en samtale mellem Indre Barn-eksperten Ronni Vistisen og Hero's Journey-eksperten Nana Askov om deres fælles retreat på Færøerne, som de afholder 2.-5. september 2022.

I dette afsnit vil de - ligesom på retreaten - dykke ned i Indre Barn og Hero's Journey, hvor de bl.a. snakker om, hvordan reaktionen på et afbræk fra hverdagen kan komme til udtryk i Indre Barn og Hero's Journey.

Hør også, hvilke sammenhænge, der kan ...
Mark as Played
Hør Ronni Vistisen og Line Engell Gerhardt fordybe sig i livets overgange. Hør hvilken betydning de store skift i livet - bl.a. barndommens og ungdommens spirende modenhed, forældreskabet, livskriser, overgangsalderen, alderdommen og døden - har for selvindsigt og selvbilledet.

Hør hvordan livets overgange kan føre til større hvile i og ærlighed overfor sig selv, en større følsomhed, en klarere identitet. Og i sidste ende - en stør...
Mark as Played
November 26, 2021 51 mins
Hvad er Hjertets Vej? Hør Line Engell Gerhardt og Ronni Vistisen fordybe sig i, hvad Hjertets Vej er. Om hvordan Hjertets Vej fører til hjerterum. Et rum, der skaber forudsætningerne for at turde åbne sit hjerte for sig selv og hinanden. Et rum, hvor man tør lægge sine masker, så der bliver plads til åbenhed, sårbarhed og nysgerrighed - og dermed en forløsning fra en fastlåst selvforståelse.

Hør, hvordan Hjertets Vej er et fællesska...
Mark as Played
Sorgen ramte Lærke Ahlstrøm. Og med sorgen fulgte konfrontationen med illusionen om udødelighed og kontrol – og nødvendiggjorde en erkendelse af de eksistentielle paradokser. Om hvordan sorgen kan være en forudsætning for glæden i livet.

Med afsæt i hendes personlige historie fordyber Ronni Vistisen og Lærke Ahlstrøm sig i sorgen. Hør, hvordan de både personligt og fagligt forholder sig til den. Og om hvordan sorgen åbner for en erk...
Mark as Played
I sjette afsnit i føljetonen om helterejsen hører vi om det femte barn – det tænkende og forstående barn – hvor temaet er identitetsdannelse.

Hør Ronni Vistisen og Nana Askov fordybe sig i, hvordan en problematisk identitetsdannelse kan forårsage psykisk rigiditet. En rigiditet, der kan komme til udtryk i en lammende stolthed, hvor der stræbes efter en overkompenserende og – hvad angår livet – en misledende dygtiggørelse.

Hør, hvorda...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.