Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge

Bearnaise er Dyrenes Konge er madanmeldelse på radio. Forfatteren Martin Kongstad anmelder en restaurant efter 13-skalaen og taler med sin ledsager undervejs.

Episodes

February 28, 2024 68 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

Kød spillede i mange år hovedrollen på de største madscener rundtomkring i verden, men sådan er det ikke nødvendigvis længere. De plantebaserede menuer har vundet indpas på selv de største Michelin-resturanter, og én af dem er Geraium, som i 2021 valgte at gå kødfri.

Kokkenhjernen bag den bredt anerkendte resutrant hedder Rasmus Kofoed, og både privat og professionelt boltrer han sig i plantever...
Mark as Played
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

Den står på røverhistorier og mindeværdige måltider, når Søren Gericke i anden del, fortæller om nogle af hans største madoplevelser, fascinationen af enkeltheden og forholdet til kokkefaget i dag.

Sammen med Martin Kongstad løber han også igennem både op- og nedture fra dengang hans renorme eksploderede og han blev kendt som Danmarks første rigtige stjernekok.

Vært: Martin Kongstad
Gæst: Søren G...
Mark as Played
February 14, 2024 65 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

Arbejde i døgndrift, smuglede råvare, rigeligt med vin og friskskudt vildt fra Dyrehaven. Den hurtigsnakkende tidligere tv-kok Søren Gericke deler i denne episode ud af anekdoter fra sit liv som kok.

I mange år har vært, Martin Kongsted, ønsket at have Søren Gericke med i 'Bearnaise er Dyrenes Konge', men ærefrygten for at spørge en af Danmarks største kokkekoryfæer har altid været for stor – i...
Mark as Played
February 7, 2024 69 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh.

I denne omgang af ’Bearnaise er Dyrenes Konge’ rapporterer Martin Kongstad fra den københavnske modeuge, som netop er løbet af stablen. Gennem et sammenklip af reportager fra modeshows, en modemiddag hos Mads Nørgaard og interviews med stylist Sebastian Machado, tidligere model Caroline Bille Brahe og messedirektør Christian Maibom gør Martin Kongstad status på modebranchen.

Vært: Martin Kongs...
Mark as Played
January 31, 2024 59 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

Hvad er bella og brutta figura, når man bevæger dig ud på den italienske madscene? Det spørgsmål er omdrejningspunktet i denne episode af 'Bearnaise er Dyrenes Konge', hvor Martin Kongstad besøger Eva Ravnbøl i Rom. De tager på Trattoria del Pesce for at spise fisk og snakke om, hvordan man bør begå sig i støvlelandet, og ikke mindst, hvad reglerne egentlig er omkring pastaretter.

Vært: Martin K...
Mark as Played
January 24, 2024 65 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

I flere år var Martin Kongstad og Ditte Okman kollegaer på det Radio24syv. Alligevel er deres kendskab til hinanden begrænset, og derfor har Martin Konstad inviteret på middag, så han og lytterne kan blive klogere på mennesket bag succesprogrammet ’Det Vi Taler Om’. Ditte Okman deler ud af historier fra både opvæksten, voksenlivet og et arbejdsliv, som iføklge hende selv har fyldt CV'et op med ...
Mark as Played
January 17, 2024 61 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

Martin Kongstad har i sit arbejdsliv mødt mennesker, der var trætte af, at han aldrig var stresset, fordi at de selv druknede i møder og endeløse gule post-it-noter. Men hvad er stress egentlig og kan man bruge den konstruktivt? Det spørger Martin Kongstad forfatteren bag bogen ’Mærk Angsten’ Lars Worning om i denne episode af ’Bearnaise er Dyrenes Konge’, hvor han har inviteret på frokost på r...
Mark as Played
January 10, 2024 75 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

Året der gik Bearnaise fortsætter, hvor den slap sidste uge, og det betyder, at deltagerne inde på Apollo Bar har drukket en anseelig mængde vin, før de kaster sig ud i at drøfte tendenser fra det gastronomiske år og følger traditionen ved hver især at kåre årets bedste retter – og den værste.

Vært: Martin Kongstad
Gæster: Lærke Kløvedal, Claes Bang, Sulten Pige 1, Søren Frank
Klip: Mikkel Weine...
Mark as Played
January 3, 2024 69 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

Masser af vin, mad og særlige gæster. I denne årsspecial har Martin Kongstad inviteret madanmelder Lærke Kløvedal, den ene halvdel af To Sultne Piger og selvfølgelig Claes Bang på middag på Apollo Bar til en samtale om året, der netop er gået. Derudover kommer Umut Sakarya forbi i dette afsnit for at fortælle, hvordan han laver penge på SoMe.

Vært: Martin Kongstad Gæster: Lærke Kløvedal, Claes B...
Mark as Played
December 27, 2023 53 mins
Podcasten er sponsoreret af HelloFresh

I første episode tager Martin Kongstad til sin anden hjemby, Rom. Her møder han Claes Bang, der er blevet indlogeret af Netflix i en stor penthouselejlighed, da han skal være hovedrolle i en ny storfilm om legenden Wilhelm Tell. Den verdenskendte skuespiller fortæller om sit nye liv og sine arbejdsmetoder.

Vært: Martin Kongstad
Speak: Claes Bang
Klip: Maja Vase Kvist og Sidsel Brandt Hasberg
Redakt...
Mark as Played
Thomas Herman blev hysterisk, da han fik sit navn over døren på restauranten, Per Thøstesen fortæller om det levende mareridt hos Bocuse, Søren Thyboe mindes dengang det kun var lømler, som blev kok, og Francis indrømmer blankt, at der er svært at leve uden det daglige serviceryk. Best of 2 er kokkenes.
Mark as Played
April 24, 2020 157 mins
Podcasten fylder seks år, og jeg har siddet i coronanætter og klippet og klistret to lange programmer fulde af al det bedste. I Best of 1 taler Delaney om at komme hjem efter kampen, Martin Brygmann fortæller om at være ung og halvlovende trommeslager, Thomas Thomsen udbreder Desperadostrategien, vi skal høre Kim Trampe og Søren T-shirt live fra Floss, lytte til Line Knutzons økonomiske problemer, følge Bosses nedtur med Shubidua o...
Mark as Played
Bearnaise er taget en tur med S-toget til Holte for at besøge køkkenchefen på Søllerød Kro, Brian Mark Hansen. Her taler de om en traditionel opvækst på byens hotel i Vojens i Sønderjylland, hvor Brian blev sat til at hjælpe med driften i en ung alder, med alt hvad det indebar herunder også køkkenhjælp.

Den videre gastronomiske udvikling kom under koryfæet Michel Michaud, som i sin tid skabte Søllerød kros renommé og løftede stedet...
Mark as Played
Bearnaise fortsætter samtalen med mesterkokken Christian Puglisi. Denne gang mødes de to på Christians Michelin restaurant Relæ i Jægersborggade, hvor det hele startede i 2010. Dengang var Jægersborggades status som gourmetcentral for alskens mad, vin, kaffe, øl, ikke endnu cementeret, og der var rygende travlt i hashhandlen lige udenfor indgangen til restauranten.

Samtalen fokuserer netop om åbningen af Relæ og den stemning, der va...
Mark as Played
Bearnaise er taget et smut forbi Guldbergsgade på Nørrebro for at besøge stjernekokken Christian Puglisi, manden bag flere succesfulde restauranter i København, heriblandt BÆST og Relæ. Sidstnævnte har haft en Michelinstjerne siden 2012.

De to mødes i restaurant BÆST for at se på Christians ost- og kødproduktion og for at tale om en gastronomisk opvækst i det italienske køkken, mens klassekammeraternes leverpostejsmadder ikke faldt...
Mark as Played
Bearnaise er blevet inviteret til middagsselskab på Søllerød kro for Chaîne des Rotîsseurs, en verdensomspændende gastronomisk organisation, der, med sine kædeordener, våbenskjold og anden heraldik, udadtil mest ligner en loge for feinschmeckere. Bearnaise laver reportage fra middagen og møder Chaines danske formand (eller Bailli Délégué som det hedder på chainsk) Jørgen Krenk i hans hjem på Frederiksberg.
Mark as Played
March 20, 2020 76 mins
William Kvist har altid haft mere at sige, end at det var dejligt at se den gå i mål. I de unge år var han så bange for at lave fejl, at han forsøgte ikke at få bolden, som professionel brugte han trancedans til at komme videre, og så fortæller han om at være fanget mellem Schweinsteiger og Kroos, og om at spille på et FCK-hold med mental styrke. Vi spiser på Lola på Christianshavn
Mark as Played
Bearnaisemagasinet er tilbage i forfriskende tempo:
Lidl vil have dig og mig til at handle og fået Wassim til at udvikle produkter. Jeg har smagt dem. Hvorfor smager karryretter ens på thairestauranter? Henrik Yde giver grøn karry-kursus. Hvordan gik det egentlig Bo Bech i New York? VerdensClaess fortæller om en fiasko, og så skal vi mindes den dag, da Danmark fik verdens bedste kok i Lyon. Anmeldelsen er fra knaldvarme Polly.
Mark as Played
None
Mark as Played
February 28, 2020 65 mins
Det lille selvforsynende husmandssted med gris i baghaven er ikke løsningen på klimaproblemerne. Byerne skal redde os. Sådan siger Simon Kjær Hansen fra C40, den verdensomspændende sammenslutning af storbyer. “Vi må indstille os på afsavn og grise og køer skal nærmere stå i en byejendom.”
Vi spiser på Mondän.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.