Laten Lataamo

Laten Lataamo

Laten lataamossa käsitellään syvällisesti inhimillisen elämän suuria kysymyksiä. Laura "Late" Mäntylä on Helsingin yliopistolaisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi. Laten lataamo - vähemmän kirkollisia tabuja! Ota yhteyttä: laura.mantyla@evl.fi, IG: lauralatemantyla

Episodes

October 18, 2021 46 mins
Onko kirkko ollut niin kyvytön luomaan nahkaansa, että jäljelle ovat jääneet vain ummehtuneet stereotypiat, jotka karkottavat vanhat jäsenet eikä uusia tule? Onko kirkolla "brändäysongelma"? Mistä seuraava ihmelääke vai pitäisikö ajan antaa parantaa?

Laten kanssa keskustelemassa on teologian opiskelija Pietari Jetsonen.
Mark as Played
Tapio Aaltonen, rovasti, kehittäjä ja tietokirjailija on Laten vieraana keskustelemassa kirkon ja seurakunnan nykytilasta:

Millaista on olla vapaaehtoisena seurakunnassa? Minkälainen yhteisö seurakunta on? Tarjoaako seurakunta merkitystä ja yhteisöllisyyttä? Kuuleeko seurakunta seurakuntalaista?

Onko järjestys ja liikavarovaisuus ottanut kirkossa ylivallan? Kenen ääni saa kuulua kirkossa?
Kenelle kirkossa annetaan tilaa? Onko kirko...
Mark as Played
October 5, 2021 50 mins
Laten vieraana on Ella Luoma, TM, seurakuntalainen, kristitty. Keskustelun pääteema on kristittynä kasvaminen ja sen tukeminen. Miten tukea kristityn kasvua? Millaista on arjen kristillisyys? Miten tukea kulttuurikristittyä? Miten elää avoimesti kristittynä?
Mark as Played
November 19, 2020 51 mins
Hanna Kalanne on entinen seurakuntanuori, joka suljettiin ulos seurakunnasta. Hän jätti kirkon ja uskon. Nyt hän on töissä Suomen Lähetysseurassa ja toimii aktiivisesti seurakunnassaan. Mitä tapahtui? Late kyselee Hannalta myös kirkon nelivuotiskertomuksen havaintojen pohjalta, mitä kirkossa tulisi tehdä, jotta myös millenniaalit ja z-sukupolvi voisivat löytää paikkansa kirkosta. Miten kohdata etsijät, joita nuorten joukossa on pal...
Mark as Played
April 3, 2020 45 mins
Late keskustelee kollegansa yliopistopappi ja kisapappi Leena Huovisen kanssa heidän omasta tiestään papiksi, omasta hengellisyydestään, papin paikasta yhteiskunnassa ja ns. perimmäisistä kysymyksistä laajemminkin.
Mark as Played
December 31, 2019 52 mins
Mikä tai kuka on oikeasti uhri? Onko uhrin tärkeää tiedostaa, että hän on uhri? Mitä on uhriutuminen ja miten se eroaa uhrina olemisesta? Miten valtasuhteet vaikuttavat? Ja oliko Jeesus uhriutuja? Eri näkökulmista näitä teemoja Laten kanssa pohtii projektipäällikkö, yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Hanna Mithiku.
Mark as Played
December 26, 2019 44 mins
Mitä on kepeys ja mistä sitä löytää? Late keskustelee teemasta perhe- ja paripsykoterapeutti Terhi Väisäsen kanssa. Miten kepeys liittyy ihmisen sietoikkunaan ja mikä se sellainen on? Oliko Jeesus kepeä?
Mark as Played
December 17, 2019 46 mins
Laten vieraana on kasvatuksen asiantuntija Laura Pellikka. Mitä eriarvoisuus on ja miten se näkyy yhteiskunnassamme? Mitä kirkko voi tehdä? Mitä on eriarvoisuus kirkon sisällä ja kristinuskon sanomassa?
Mark as Played
December 10, 2019 46 mins
Late pohtii kollegansa, Aalto-yliopiston oppilaitospapin Anu Morikawan kanssa, mikä auttaa ilmastoahdistunutta. Onko toivoa - ja tarvitaanko sitä? Onko kristinuskosta apua? Mitä Jeesus tekisi?
Mark as Played
December 2, 2019 45 mins
Late keskustelee ystävänsä, Mieli ry:n verkkokriisityön päällikkö Satu Sutelaisen kanssa ystävyydestä. Onko siitä puhuminen tabu meidän kulttuurissa? Pitäisikö ystävyyden alkaminen lausua ääneen ja sopia sen reunaehdoista? Miten ystävyyssuhteesta erotaan ja erosta selvitään? Mitä ystävyys on? Miten mustasukkaisuus liittyy ystävyyteen? Onko kristinuskolla ja kirkolla jotain sanottavaa aiheeseen? Miten tulla nähdyksi ystävyyssuhteess...
Mark as Played
November 26, 2019 53 mins
Teologian maisteri Erik Hietava ja yliopistopappi Laura "Late" Mäntylä keskustelevat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien suhteesta kirkkoon. Nykyään keskustelu typistyy usein vain puheeksi avioliitosta. Nyt puhutaan kaikesta muusta, esimerkiksi yksinäisyyden kokemuksista.
Mark as Played
November 18, 2019 47 mins
Suvi Kouri, väitöskirjatutkija, sotilaspastori evp ja Laura ”Late” Mäntylä, Helsingin yliopistolaisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi keskustelevat patriarkaalisista instituutioista kuten kirkosta ja puolustusvoimista. Millaista niissä on toimia ei-miehenä? Miten kielen sukupuolittuneisuus vaikuttaa? Miten tämä kaikki liittyy valtaan ja vallankäyttöön? Mistä kaikesta meidän tulisi olla tietoisia?
Mark as Played
November 12, 2019 45 mins
Uskooko kukaan fiksu ihminen Jumalaan? Helsingin yliopistolaisten ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura "Late" Mäntylä sekä teologian maisteri, oikeustradenomiopiskelija Kaisu Laamanen vastaavat. Luvassa on rehellistä puhetta siitä, miten pastori ja teologi oikeasti uskovat. Ei liirumlaarumia kirkon opista, vaan raikasta puhetta hengellisyydestä ja rukouksesta.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.