Suomenkielisiä podcasteja

Suomenkielisiä podcasteja

Podcasteja Pohjois-Suomesta. Aiheina Hailuoto. Syöte. Oulu. Luonto. Kevät, kesä, syksy, talvi. Luontoliikunta. Marjastus ja sienestys. Elämä.

Episodes

June 29, 2023 6 mins
Luotsivälittäjä Tea Merjovirta kertoo entisestä työstään luotsivälittäjänä. Hän halusi ehdottomasti vierailla Marjaniemen majakassa, jossa haastattelin häntä hänen mielenkiintoisesta työstään. Vaikka hän ei sitä enää tee, hän toimii merenkulun muissa tehtävissä ja vierailee eri majakoilla, koska ne ovat niin hienoja paikkoja.

Kysyin, mikä on VTS-torni majakan vieressä ja hän kertoi sen tehtävästä. Samoin halusin tietää, mikä toine...
Mark as Played
Hailuodon kevät

Kevät on tullut vauhdilla saareen yhden viikonkin aikana. Tämä on neljäs kevääni saaressa. Tiedän, että saa olla tarkkana, jotta onnistuu kuvaamaan tai muuten havainnoimaan ainutlaatuisia kevätilmiöitä saarella.
Mark as Played
April 26, 2023 15 mins
Lähdin linturetkelle huhtikuun loppupuolella kohteena Hailuodon sisäosat, jonne muuttolinnut laskeutuvat, koska lumi on siltä jo osin sulanut. Linnut lepäävät ja ruokailevat viljelyspelloilla ennen pohjoisen matkaa. Osa jää pesimään myös Hailuotoon.

Tiesin, että yksittäisiä lintuja saattaisi näkyä Järventakustan pelloilla, mutta minut luonto pääsi taas kerran yllättämään ja paikalla oli satoja lintuja. Joutsenia, kurkia, sorsia ja ...
Mark as Played
Kuvausta Hailuodosta kesällä ja talvella.
Mark as Played
Pirkko Jääskelä kehittää palveluita Joulumuorin talolle. Hänen kehittämistehtävänsä kuuluu matkailualan opintoihin.
Mark as Played
Miten digitalisaatio vaikuttaa eläkeläisen elämään? Podcastissa kerron, hitaaseen tahtiini, meidän eläkeläisten digitaalisesta elämästä. Koronasta on se haittaa että hankaluuksia, mutta voihan tilanteessa keksiä luovia ratkaisuja arkeen. Lastenlapsi ilahduttaa usein laulutervehdyksen videon välityksellä.
Mark as Played
Saunanlämmitystunnelmia. Haen puita liiteristä, päästän vettä sankoon talon seinässä olevasta vesihanasta, muistelen, miten pitkäaikainen haaveeni omasta vapaa-ajan paikasta Hailuodossa toteutui.

Käyn katsomassa, kun mieheni lämmittää saunaa. Kävelen lumisen pihan halki punaisissa vilttitossuissa kohti Tyrnävällä valmistettua hirsistä liiteriä ja nostelen koivu- ja mäntyklapeja puutelineeseen, jolla kannan ne saunaan. Saunassa kaiv...
Mark as Played
March 26, 2020 13 mins
Aamukahvin ja uutisten jälkeen lähdin kävelylenkille lähistön pelloille. Tutut pellot, mutta miten harvoin niillä tuleekaan asteltua, kesällä ei voi ja talvella laiskottaa. Keksin kuitenkin lähteä kävelemään lumisille, jäisille ja jo vetisillekin pelloille. Tarkoitus on kiertää peltoaukea metsänreunasta toiseen ja hankkia askeleita mittariin. Luonnon tarkkailusta saa uusia ajatuksia, jäisellä ja lumisella pellolla joutuu terästämää...
Mark as Played
March 22, 2020 8 mins
Mitä kotikaranteenissa voi tehdä?

Podcast-jaksossa kerrotaan kirjan kirjoittamisesta omasta elämästä, jonka paras asiantuntija jokainen on itse. Sain suorastaan kehotuksia kirjoittaa aiheesta, vaikka se ei tällä hetkellä oikein kolahda. Löysin kuitenkin tietokoneelle tallentamiani päiväkirjamerkintöjä. Kopioituja käsinkirjoitetuista muistiinpanoista. Myöhemmin opin tallentamaan kiinnostavia tilanteita myös iPadiin.

Toinen kiinnostav...
Mark as Played
March 19, 2020 16 mins
Kerron omia kokemuksiani koronaviruksen aiheuttamassa tilanteessa. Elämme karanteeninomaisissa oloissa. Olen eläkeläinen, samoin mieheni. Asumme omakotitalossa Kempeleessä ja vietämme aikaa myös Hailuodossa.

Olen seurannut uutisia päivittäin ja luotan THL:n ja muuhun viralliseen tietoon kaikista eniten.

Luotettavuus korostuu myös sosiaalisen median kanavissa, joita on opittava lukemaan.
Sosiaalinen media on mitä parhain väline olla ...
Mark as Played
October 27, 2019 5 mins
Mrs Santa Claus house is located in Hailuoto, the largest island of the Gulf of Bothnia. The story tells you what kind of house Mrs. Santa Claus Finland has in the archipelago. It is a red log house, covered with boards. It is located in the middle of the national landscape, as Hailuoto Island is one of the most nationally valuable traditional landscapes in Finland. The yard also includes a sauna and a wood shingle.
Built in the lat...
Mark as Played
Juhannusaaton tunnelmia Hailuodossa kertoo lautalla matkustamisesta, vapaa-ajan talolle saapumisesta ja juhannusaaton herättämiä ajatuksia satujen saarella. Saunanlauteilta voi kertoa tunnelmia ennen saunanlmmitystä. Vihta ei vielä heilu, eikä löyly sihise kiukaalla ennen sen lämmitystä.
Mark as Played
Luonnontuotealan yrittäjä Riitta Rontu kertoo tuotteistaan.
Mark as Played
May 1, 2019 6 mins
Lauttamatkan tunnelmia Perämerellä. Jäät kolisevat vielä väylällä lauttaan, pääsiäisen aikaan on vielä jäälauttoja ja kiintojäätäkin. Merimetsot istuvat vapaamatkustajina jäällä.
Mark as Played
April 24, 2019 9 mins
Herkkutatin poiminta Hailuodossa on kiinnostavaa, vähän yksinäistäkin. Heinä-elokuun vaihteessa noin neljän viikon aikana. Vain metsä on minulla monesti seurana. Poimiminen tuo mieleen luontoon liittyviä asioita, joita pohdiskelen aivan valtavien herkkutattien löytämisen lomassa. Saalis taisi olla reilut viisi kiloa herkkua. Tulin pohtineeksi pahkojen kasvua ja metsänhakkuuta. Isojen mäntyjen kaatamisen filosofiaa todetakseni, että...
Mark as Played
Kuvausta Elisa Ollila Ögrenin kirjasta, joka ilmestyi pienen piirin luettavaksi jouluna 2018. Ögren kertoo elämästään siirtolaisena Ruotsissa ja lapsuudestaan Suomessa hyvin intensiivisesti ja kiinnostavasti.

Podcast valottaa maisemia tähän rakkaustarinaan. Rakkaudesta syntymäkotimaahan Suomeen, elämään Ruotsissa, puolisoon ja perheeseen, luontoon ja lapsuuteen. Valoisalla tavalla siirtolaisen elämäntarinan.

Kirjan kiinnostavimpia s...
Mark as Played
March 17, 2019 6 mins
Suomi ja juhannus, merenranta ja auringonlasku!
Mark as Played
Miten lisää matkailijoita Suomeen? Siinäpä kysymys, johon jokaisella on jonkinlainen vastaus. Rovaniemeläiset osaavat sen jo aika hyvin, koska he ovat harjoitelleet matkailun edistämistä joulupukin kaupunkiin Suomen valtion avustuksella.

Myös Oulun seudulle ollaan innokkaana ottamassa vastaan maksukykyisiä turisteja. Me pidämme eettistä matkustamista parhaana tapana edistää matkailutulojen saantia tänne. Erityisesti koulutusmatkail...
Mark as Played
Metsä on vihreä huone. Syötteen kansallispuistossa vaeltamassa kesäkuumalla.
Mark as Played
Annikoskella uidaan ja syödään eväät. Vain mielikuvitus on rajana, minkälaiset eväät on mukana, voileivät ja juomat. Niiden pitää kruunata koko reissu.
Syömisen ohella Annikoskella on luonnonkukkia ja perhosia, lintuja ja hyönteisiä kuvattavaksi asti. Pärjänjoki on matala, joten uimari voi kastella itsensä tai uida käsipohjaa rantakasvien seassa.
Samalta paikalta olemme hiihtäneet monena talvena, vaikka paikan tunnistaminen eri vuo...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.