Kontur

Kontur

Kontur dykker ned i den aktuelle, den oversete eller den uundgåelige musiker, du skal lære bedre at kende. I et nørdet portrætformat tegner vært Jonas Sølberg artisten op igennem den musik og de begivenheder, der har formet ham eller hende.

Episodes

January 10, 2022 53 mins
Efter halvandet år, mere end 80 timers radio og podcast og et væld af portrætter og samtaler om musikkens mangfoldige sprog, lukker Kontur. I det sidste program nogensinde siger Jonas Sølberg farvel og tak med udklip fra nogle af de samtaler, der gjorde størst indtryk på ham og lytterne i 2021.

Rebecca Lou fortæller om sin kamp med sig selv og sit køn i en mandsdomineret rockverden, Ivan$ito taler om sin tyngende arv som barn af to...
Mark as Played
Når du lytter til Nikolaj Vonsilds tekster eller hører ham synge, træder et hudløst ærligt menneske altid frem. En artist, som aldrig har tøver med at åbne op for det, der fylder ham i nu'et. At være sensitivt er Vonsilds præmis både som privatperson og musiker. Det er ikke noget han har valgt, det er et faktum og brændstoffet i hans kreativitet.

Igennem tre kapitler og Vonsilds tre primære musikprojekter - When Saints Go Machine, C...
Mark as Played
January 3, 2022 54 mins
Kristoffer Munck Mortensen havde været en af Danmarks største musikstjerner, hvis han havde levet i 70'erne eller 80'erne, hvor dansk rock stadig var the shit. I 2021 må han "nøjes" med at være anerkendt som en gudsbenået rockguitarist, sangskriver og poet, der i 15 år har spredt sit musikalske lys over Danmark. Et blødt og let flimrende lys, der indgyder håb.

På hans 6. album, 'En jordisk chance', beskriver Mortensen stadig verden...
Mark as Played
Intuitionen er lyset for de tre poeter og musikere i Uden Ord. Deres musik er en direkte forlængelse, af de følelser de gennemlever. Små og store sætninger om håb og tvivl, sorg og kærlighed. Lyden af rastløs tumlen gennem varme sommerdage og tunge grublende nætter. Uanset om de optager deres musik i en lysning i skoven eller bliver ramt af en følelse i studiet, er sangene det rum de sammen - risikovillige og sårbare - træder ind i...
Mark as Played
December 19, 2021 53 mins
Siden Vild $mith i 2013 bragede igennem til de danske klubber og radiostationer, er deres musik blevet synonymet med fest, alkohol og vilde nætter. Trioen blev kastet ind på scenen med en mission tatoveret tværs over ansigtet: "Lever det liv", og i den klassiske hiphop-anekdotes ånd blev de tre gutter fra Horsens til det, de lavede musik om. Deres nyeste album, The Hunt, handler ifølge dem selv stadig om fornuftens sammenbrud og ja...
Mark as Played
December 15, 2021 52 mins
Rebecca Lou kan ikke holdes nede. På trods af en kaotisk og ensom barndom som outsider og mobbeoffer, har hun gang på gang samlet sig selv op, råbt 'fuck ne!j', når hun har ramt muren. Det samme gælder voksenlivet, hvor hun har brugt sine kriser og mørket til at skabe nyt lys og genopdage sig selv. Heavy Metal Feelings, Rebecca Lous andet album, er netop bevægelsen mod det lyse, både i lyd og tekst. En ny start og endnu et kapitel ...
Mark as Played
December 15, 2021 51 mins
Kom med dybt ind i maskinrummet, hvor Rebecca Lous nye, grænseløse og mere poppede lyd fandt sin form på Heavy Metal Feelings. Vi taler om, hvor grænseoverskridende det var fuldstændig at redefinere den vrede macho-lyd, der har været basen for Rebecca Lous musik, siden den tidlige start, da hun som 19-årig dumpede ned i et giftigt og mandsdomineret rockmiljø, som, på godt og især ondt, var med til at forme hende som musiker og menn...
Mark as Played
November 27, 2021 47 mins
Hvorfor har Selina Gin lagt flere af sine ufærdige sange ud til offentligheden? Hvor mange forskellige stemmer er der inde i den fantastiske sangerinde, og hvordan har to så forskellige artister som Nick Drake og svenske Amason været inspirationer for Selinas musik? Lyt med, når Jonas taler med Selina Gin om hendes lyd og inspiration.
Mark as Played
November 27, 2021 53 mins
Selina Gin står for at turde. Turde blotte sig og turde åbne op både som musiker og menneske. Selvom hun kun har udgivet tre singler er den tidligere Nelson Can forsanger, på sin egen helt stille og reflekterende måde, allerede ved at sparke døren ind til musikverdenen med sine smukke og intime ballader. Lær Selina og bedre at kende i dette Kontur-portræt gennem fire kapitler.
Mark as Played
November 21, 2021 26 mins
Kom tættere på et af Danmarks mest anerkendte internationale rockbands og deres fabelagtige femte album, Seek Shelter fra 2020, når Konturs Jonas Sølberg møder de fem mænd i deres garage-øvelokale i området Mayhem i København.
Mark as Played
November 21, 2021 21 mins
Kom med i studiet i Portugal, hvor vandet drypper fra loftet, når Iceage åbner op for, hvad der sker i deres kreative rum. Vi taler om hvor vigtigt det er med fejl og spontane momenter for at holde en nerve i musikken og, i sidste ende, føle noget for sine sange som band.
Mark as Played
November 21, 2021 35 mins
Tekstforfatter og forsanger Elias kan sjældent færdiggøre en tekst med mindre han bliver tvunget. For hvad vil sangen med ham og hvad vil han med sangen? Vi taler om sangskrivning, lyrik, Leonard Cohen og om en albumtitel, som, uden at det var tiltænkt, blev en nærmest profetisk overskrift på et 2020, hvor vi alle var tvunget i ly fra en verdensomspændende pandemi.
Mark as Played
November 3, 2021 53 mins
I anden del af dub-timerne dykker Kontur ned i den danske og globale dub-historie med producer/artist Joakim Hjejle og producer/lydtekniker Bjørn Winnem. Vi åbner op for udvalgte bidder af den danske reggae og dub-historie, spiller essentielle numre og fortæller historier om en musikgenre, der har haft kæmpe indflydelse på tværs af musik men slet ikke får nok credit eller airplay i Danmark.
Mark as Played
Lee 'Scratch' Perry var musikkens store heksedoktor. Gennem seks årtier levede og åndede han sin musikkunst som ingen andre i sin samtid. Den spirituelle Perry, født fattig i Jamaica, var sideløbende artist, lydtekniker, arrangør og producer og en af de første musikere til at bruge studiet som et instrument. Derudover var han med til at skabe genren dub: en videreudvkling af reggae hvis indflydelse har spredt sig til hele verden og...
Mark as Played
Hvorfor er Aarhus så god en musikby fyldt med talent og miljø? Og hvordan skaber man de bedste rammer for at hjælpe med at udvikle både eksperimenterende og mainstream musik i sin by?

I første del af podcasten taler Jonas fra Kontur med Jesper Mardahl, som siden 80'erne har været en del af dansk musiks udvikling og i dag er leder for Music City Aarhus 2022, der arbejder for at skabe mere musikliv i byen og sende dansk musik længere ...
Mark as Played
October 8, 2021 26 mins
AGGi DiX' blanding af neo-soul, rap og RnB er noget af det mest smooth og quirky på den danske up-and-coming scene lige nu. I starten af 2021 udgav hun den fremragende debut-EP Simmer men er allerede på vej videre: mod nye milestones i hendes hæsblæsende udvikling som artist.

Kontur taler med Agnes om, hvordan hun på meget kort tid gik fra ikke at tænk sig selv som artist, til så pludselig at stå i studiet og krænge sin stemme ud på...
Mark as Played
October 6, 2021 22 mins
På Hôy Las debutalbum 'There's a girl inside my brain who wants do die' kommer du med helt derind, hvor et ægte menneske viser sig i lyd og tekst: Nøgen i sin styrke og glæde men også fuldstændig afklædt i sine traumer og sin angst.

Kontur møder Ingri Høyland, kvinden bag Hôy La, og taler med hende om, hvordan digteren Tove Ditlevsen og sci-fi, på én og samme tid, har inspireret hende til at skabe sin helt egen lydverden - en nykla...
Mark as Played
October 4, 2021 14 mins
Kontur er taget til Aarhus-festivalen SPOT for at tale med nogle af de mest spændede up-and-coming danske artister og møder Feven aka FVN i backstage lige efter hendes kæmpe koncert i Musikhuset, hvor hun skiftevis har prædiket og pisket selvtillid og lækkerhed ind i sit publikum fra scenen.

Sammen taler Feven og Jonas om alle de hårdtarbejde kvinder i FVNs musik, om at opbygge selvtillid og om hendes badass single 'Show Me'.
Mark as Played
September 25, 2021 30 mins
Hvad kan improvisationsmusik som rnb eller neo-soul ikke kan? Og hvorfor ligger Josephin nu al sin energi i at skabe musik, der er intuitiv, når så mange elskede numrene på hendes debut? Lyt med og få et andet bud på, hvordan man kan være kreativ som musiker.
Mark as Played
September 25, 2021 30 mins
Selvom Jospehin Bovién blev udråbt til en af Danmarks mest spændende nye rnb- og neo-soulartister, følte hun sig fanget. Ikke bare i den musik hun lavede, men også i den verden hun levede i. Tre år efter hun udgav sin skamroste debut, Caramel Babe, har 22-årige Bovién derfor vendt både sit liv og musiksyn fuldstændig om.

Kontur besøger Josephin i hendes sommerhjem og studie på den lille ø Tunø, hvor hun har isoleret sig for at føle...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.