Дрогобич 101/1. Подкаст

Дрогобич 101/1. Подкаст

«Дрогобич 101/1» – це документальний подкаст-розслідування про житло, як загрозу. В шести епізодах журналісти Суспільного на запчастини розбирають обвал під‘їзду хрущовки у Дрогобичі на Львівщині, який забрав життя восьми людей і залишив без квартир більше як сотню дрогобичан. Слідчі, комунальники, експерти, історики приходять до різних висновків про причини обвалу. Чи можна назвати одну? Якщо карати, то кого? А чи може впасти і ваш будинок якоїсь ночі? Які загрози сьогодні ігноруєте саме ви і чи винна вам щось держава? Подкаст начитує – журналістка Інна Білецька.

Episodes

April 13, 2020 1 min
Суспільне мовлення презентує документальний подкаст розслідування «Дрогобич 101/1».
Mark as Played
У цьому епізоді ви дізнаєтесь, що відчували ті, хто прокинувся між шафою і плитою, чого бояться рятувальники і як швидко вісім квартир можуть перетворитися в місиво з меблів, техніки і каміння.
Mark as Played
У цьому епізоді ви дізнаєтесь, що проігнорували мешканці. Як звичайна павутинка з тріщин може бути сигналом великої трагедії. Якою мовою говорить будинок, і що відчувають ті, хто не зумів зрозуміти його натяків.
Mark as Played
April 13, 2020 17 mins
Це епізод про тих, хто отримує звання ветеранів комунального господарства, а потім опиняється за гратами. Ексклюзивні зізнання, муки совісті і відчайдушні спроби знайти виправдання. А ще захочете зазирнути у свої посадові інструкції, щоб переконатись, що не несете персональної відповідальності за чиїсь життя.
Mark as Played
Троє експертів вивчали стан будинку після обвалу. Вони і самі боялися спускатися у підвал, жахалися своїм знахідкам, дійшли до одного висновку про причини обвалу, але розійшлися у думках про те, хто винен.
Mark as Played
April 13, 2020 21 mins
Мандрівка у часі в часи хрущовської відлиги. Як жили українці в часи тотального дефіциту – їжі, житла, відповідальності. Про загрози, які заклали 60 років тому в житло 17-ти мільйонів українців. Хрущовка – це не лише маленька кухня і низькі стелі.
Mark as Played
Сотні тисяч хрущовок, лише невелика частина яких визнані ветхими і аварійними. Що робити з ними? Скільки їм ще стояти? Хто повинен оплачувати капремонт? Чи подбав законодавець про безпеку вашого житла?
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.