Makalösa Podden

Makalösa Podden

Makalösa Podden en podcast av Makalösa Föräldrar - Podden som lyfter frågor som är viktiga för föräldrar under coronakrisen och annars.

Episodes

March 14, 2022 41 mins
Ett samtal mellan vår generalsekreterare, Christina Olsson och ordförande i VBU, Matts Hertsberg, om viktiga frågor för båda våra organisationer. Var tycker vi lika/olika?
Mark as Played
Idag har vi haft förmånen att få prata med Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, om ekonomiska frågor som intresserar ensamstående föräldrar. Kanske är en ”försäkring” bra att ha om man behöver separerar, 50% av alla förhållanden går ju isär. Och varför ska man spara i just en kapitalförsäkring till sina barn? Frågor som besvaras i avsnittet.
Mark as Played
Barnets rätt till rättssäkra samtal

Barn behöver ibland samtala med en utomstående om hur de upplever sitt liv och sina föräldrar. Både när det gäller vårdnadstvister och när det finns misstankar om att föräldrarna inte är tillräckligt goda föräldrar. För att det ska bli bra samtal krävs kunskap och utbildning om hur dessa samtal ska genomföras.


Uppe på youtube nu
https://youtu.be/mdXXEJTJB-I
Mark as Played
September 27, 2021 31 mins
Idag pratar vid med vår medlem Tina som ställde upp i Aftonbladet i artikeln "Tina, 34, har inte råd att semestra med sonen”. Hur kändes det att vara med, alla påhopp men också alla goda människor som gav sig till känna.
Mark as Played
June 11, 2021 47 mins
https://www.eldrimner.se/medarbetare

Idag har vi haft förmånen att få prata med Gert Nilsson Eldrimner om professionell medling. Vad är det som gör att medling så framgångsrik kan lösa en vårdnadstvist? Vad kostar det och hur fungerar det? Finns det tillfällen när medling inte fungerar? Detta är frågor som diskuteras i avsnittet.
Mark as Played
February 10, 2021 28 mins
Fungerar inte samarbetet med den andra föräldern? Då är vår digitala utbildning ”Familjer i Förändring” något för dig. Här hör du kursledare Anna Lidgard berätta om idéerna och innehållet.
Mark as Played
December 17, 2020 53 mins
Nu har du chansen att höra mer om våra politiska frågor! Vi ringer upp riksdagsledamoten Martina Johansson (C) och diskuterar hennes motion ”En rättssäker familjepolitiken i tiden” där flera av våra frågor, gemensam vårdnad från början, medling för att slippa vårdnadstvister, bättre fungerande underhållsstöd, högre kompetens inom socialförvaltningen osv finns med.
Mark as Played
November 26, 2020 41 mins
Vi pratar med Jenny Hagberg om huruvida fäder diskrimineras pågrund av sitt kön då gemensam vårdnad från början endast gäller gifta par. Just nu har en utredning presenterats (SOU 2020:63) där man b la skriver "En sådan ordning, där endast modern per automatik blir vårdnadshavare, är enligt vår mening inte förenlig med artikel 18.1.72”
Mark as Played
Tack Regeringen! Sveriges Makalösa Föräldrar har blivit beviljade 750 000 kronor från Socialstyrelsen som kompensation för ökade kostnader i samband med Covid 19. Vill du veta vad vi ska använda pengarna till? Då ska du lyssna till detta avsnitt där vi pratar med Josefine Almrike, anställd året ut för att utveckla föreningsverksamheten samt samordna arrangemang av spännande aktiviteter för våra medlemmar.
Mark as Played
Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet
Mark as Played
I detta avsnittet ringer vi och pratar med Linda Hellqvist som driver organisationen Giving People - https://givingpeople.se/
Mark as Played
I detta avsnittet ringer vi till Marcus Göthberg som hjälper barn och ungdomar till en bättre tillvaro och uppväxt, bl. a. i samband med projektet sommarlycka.se.
Mark as Played
None
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.