Langt til ligestilling

Langt til ligestilling

Debatten omkring ligestilling er svær og tit lidt ubehagelig. Ændrer det noget politisk, at vi laver memes om hvide, cismænd og deres privilegier? Hvad er fakta bag de følelser vi sidder med, når vi diskuterer samtykke og diversitetskvoter? Hvilket sprog kan vi bruge, når vi vil inkludere alle i en samtale om normkritik og sociale konstruktioner? I dette program lader vi ekkokammeret fylde. Vi mener, at der er langt til ligestilling, men vi vil prøve at undersøge og diskutere, hvordan vi kommer tættere på. Logo/illustration: Francesca Schøning, Jingle: Maria Arevad.

Episodes

November 15, 2021 54 mins
Radio- og podcastvært Amalie Søderberg diskuterer denne uge med vært Hinda Olad, om man kan være feminist og samtidig kan blive grebet af øjeblikket og grine af jokes, der ikke nødvendigvis er politisk korrekte? De diskuterer desuden hvordan man kan få sig og skabe et safe space som fodboldfan - og nu vil er ved det taler de også om hvordan man kan støtte det danske landshold og samtidig forholde sig kritisk til afholdelsen af VM i...
Mark as Played
I dette afsnit har jeg TV-vært Anna-Lin med mig i studiet, vi starter med at tale om det velkendte begreb 'pick me girl', hvad er en 'pick me girl'? hvad for nogle strukturer ligger der bag begrebet og er det egentlig solidarisk at ride med på bølgen af folk, der har travlt med at stemple piger/kvinder som 'pick me girls', hvis de agerer på en bestemt måde. Vi kommer også rundt om dilemmaer omkring dating, kan man date nogen der er...
Mark as Played
Det var været en sommer fyldt med sport, men desværre er der også en del problematiske og diskriminerende strukturerer i sport såsom homo -og transfobi. I dette afsnit snakker Alfie Beier og jeg om, hvor svært det er som transperson at blive fremmedgjort og holdt udenfor udelukke pga. sit køn, når samtlige store klubber og sportsbegivenheder altid påstår at sport er for alle.

Vært: Hinda Olad
Gæst: Alfie Beier Jønsson

Logo/illustratio...
Mark as Played
September 14, 2021 45 mins
I dette afsnit har jeg Jino Victoria Doabi med, som er statskundskabsstuderende og stiller op til kommunalvalget for Radikale Venstre, sammen med Jino diskuterer jeg kønskvoter, både fordele og ulemper ved kønskoter. Og sidst men ikke mindst også noget så vigtigt og aktuelt som øremærket barsel til fædre. Og som altid kommer vi på et sidespor.
Mark as Played
August 23, 2021 54 mins
Bushra Bashir er socialrådgiverstuderende og har i dette afsnit et par dilemmaer med som vi får en snak omkring. Hvordan er man en god allieret uden at fylde for meget? Derudover snakker vi også om, dilemmaet omkring Nørrebro Pride, som jo er en begivenhed der har delt vandene.
Mark as Played
August 16, 2021 55 mins
Maria Bülow Bach er 30 år og underlagt en masse normer fra samfundets side, om hvor man skal være henne i livet som 30-årig. Sammen kommer vi ind på, hvordan man passer på sig selv og stiller sig kritisk over for forventningspres og lykke-myter. Derudover består Marias dilemma nr. 2 af en frustration og opgør med påklædning på arbejdet og catcalling i bylivet.
Mark as Played
Christians Winther Nielsen har tidligere været meget engageret i ungdomspolitk. I dag arbejder han hos ANIMA og har hele 4 dilemmaer med i dette afsnit.
Vi snakker om, hvor usikker og utryg en verden mange synligt queer mennesker bevæger sig ud i til dagligt, en så enkel og almindelig ting, som at holde i hånden med sin partner, kan være en stor og uovervindelig kamp til tider. Vi taler om, hvordan og hvornår man skal tage den kamp ...
Mark as Played
None
Mark as Played
Vi har dedikeret denne sæson til feministiske dilemmaer, ting der splitter os og måske også understreger, at ingen er perfekte og at der altid er mange nuancer til tingene. I dette afsnit medvirker journalist Nanna Frank og personlig træner Jasmin Bach med hver deres dilemma, som vi i fælleskab belyser med henblik på at tabuisere eller belyse sagen fra et andet vinkel.
Mark as Played
December 28, 2020 30 mins
Hvad gør man med et dick pic, og hvordan fungerer internetaktivisme? Internettet er nok den frieste (i neoliberal, kapitalistisk forstand) platform som giver våben både til og i mod den feministiske revolution.

Værter: Hinda Olad og Marie Cancel
Mark as Played
"It's a privillege to learn about racisme instead of experiencing it your whole life." I fællesskab med Aisha Law, statskundskab studerende og ansat i Mellemfolkeligt Samvirke, skal vi lære om racisme for at vi kan aflære den. Der er nemlig langt til ligestilling når det gælder vores hudfarver, kulturer, religioner og oprindelser i Danmark.
Mark as Played
"Det handler ikke om brune mod hvide," siger Mette Frederiksen i folketingets åbningstale. Men hvad handler det så om, når man mistænkeliggør steder og påklædning, udtaler at "indvandrerdrenge" skaber utryghed og udpejer bestemte etniciteter, som smitter ekstra meget med Corona? Hvad handler det om, når ghettolisten har et afgørende kriterium om etnicitet, og flygtninge på Ellebæk stadig sættes i fængsel uden at have brudt loven. V...
Mark as Played
December 5, 2020 32 mins
Vi behøvede bare se navnet på teaterstykket "Kussesumpen II" for at vide, vi skulle have billetter. Og efter stykket blev vi nødt til at tale om det. Vi snakker med Karen Dich, dramatiker og medstifter af stykket, om at kvinden kommer fra Adams ribben, om hvordan vi dræber lykkemyter, om det nuancerede kvindebillede og hvem er Sofie? Vi kender alle sammen en Sofie. Del, like og sig fuck patriarkatet.
Mark as Played
Vi er krænkede og sure og har ondt i røven igen. Og med god grund. Det nye DR program "Signe Molde på udebane" har besøgt det danske LGBT+miljø og forsøgt gennem satire og humor at udbrede en bredere forståelse for, hvad det vil sige at være queer. Hvorfor føler vi os så sorgede, misforståede og latterliggjort? Hvordan kunne man have undgået det? Og hvad skal satire egentlig kunne? I Langt til Ligestilling forsøger Hinda Olad og Ma...
Mark as Played
"Vi trænger også til en Sofie Linde i visse muslimske kredse," lyder overskriften på Hindas debatindlæg der udkom i Politikken i oktober. "Du er islamofob!" lyder meldingen tilbage. Hvordan står man som intersektionel feminist, hvis man gerne vil tale højt om nogle problemer man oplever i minoritetsmiljøer, men samtidig ikke har lyst til at bidrage til den udskamning og stigmatisering, der allerede er af minoriteter i vores samfund...
Mark as Played
Hånd på låret vs. håndtering? Hvornår er noget en misforståelse, og hvornår er der udtryk for en systematisk krænkelseskultur på arbejdspladsen? Hvad er en krænkelse og hvilke rettigheder har vi, når vi oplever chikane på en arbejdsplads? Vi blander os som altid i den store, ophedet, kaotiske ligestillingsdebat og spørger os selv, hvordan vi kommer tættere på en mere ligestillet verden.

Dine værter er Hinda Olad og Marie Cancel
Mark as Played
Hvad har sædelighedsfejden i 1887 at gøre med nutidens #MeToo? I dette afsnit dykker vi ned i seksualmoralens historie, vi kaster et blik på danmarkshistoriens mange kampe om kønnet ulighed og seksuel frigørelse. Hvordan hænger sex, køn og magt sammen? Kan man adskille de tre ting? Og bliver vi nogensinde seksuelt frigjorte? Det tager vi en snak om med vores gæst Cecilie Bønnelycke, historiker, museumsinspektør og forfatter.
Mark as Played
Langt til Ligestilling er blevet inviteret til Eriksminde Efterskole for at holde en talk om feminisme og aktivisme. Vi taler om hvad feminisme er for os, hvordan man laver feministisk aktivisme og hvorfor vi er feminister og synes alle burde være det. Vi svarer på spørgsmål om seksuel krænkelse, om at ødelægge den gode stemning, om feministiske miljøer og meget andet. Vi hedder Hinda Olad og Marie Cancel og du kan følge med på ins...
Mark as Played
I dette afsnit læser vi de ti principper i Killjoy manifest, fortæller små historier, hvor vi selv har optrådt som en 'killjoy' og sætter dem i dagligdags kontekst. Derudover dykker vi også ned i overlevelseskittet og fremhæver punkterne til, hvordan man bedst overlever presset og vanskelighederne, der følger med at være en feministisk killjoy.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.