Süleyman Sönmez'in Sessizliği

Süleyman Sönmez'in Sessizliği

Yazar Süleyman Sönmez her bölümde bir hikaye ile evrenin güzelliğine, mitolojiye, kültüre, edebiyata, sanata, gelecekte olacaklara ve insanın muhteşem zenginliğine sessizce bakıyor. Youtube : www.youtube.com/suleymansonmez Resmi site: www.suleymansonmez.com Blog : www.gunesintamicinde.com STARBUL Roman: www.starbul.com Satın almak için: http://www.bitly.com/starbul

Episodes

December 21, 2022 3 mins

Antonius’un Tiradı - Seslendirme: Süleyman Sönmez

Açıklama: https://www.gunesintamicinde.com/antoniusun-tiradi/

Antonius’un Tiradı, tarihi değiştiren müthiş etkili bir konuşmadır. İmparator Sezar ölmüştür. Romalılar o öldü diye şenlikler düzenlemektedir. Sadık Marcus Antonius dayanamaz ve Sezar’ın cesedi başında Romalılara seslenir. Böylece olayların akışı değişir ve halk övdükleri Brutus’e karşı savaşır. Bu tiraddaki isimlerin yer...

Mark as Played

Starbul romanım İstanbul’un geleceğine yolculuk yapmanızı sağlayan sıra dışı bir roman. TRT Radyo1’de katıldığım söyleşi öncesi değerli Şaziye Ayaş (Hazırlayan) ve Elif Karahan Toker (Sunan) kitabı okudular. Ardından 25 dakikalık oldukça keyifli bir program yaptık.  

Haydi dinleyelim. 

Kitabı satın almak için tıklayınız:
https://www.kitapyurdu.com/kitap/starbul/546488.html

Yazar: Süleyman Sönmez
www.suleymansonmez...

Mark as Played
June 14, 2020 5 mins
Evsizler dünyanın her yerindeki yoksul insanlar. Gökyüzünü yorgan, toprak anayı yatak bilip yaşayanlar. Bir çok memlekette yollarda rastlarsınız onlara. Bizler için sadece fakirliğin simgeleridir.

Yazan ve seslendiren:
Süleyman Sönmez
www.suleymansonmez.com

Müzik: Homeless -
Paul Simon bu şarkıyı Joseph Shabalala ile yazdı ve Graceland albümünde siyahilerle söyledi.
Bu podcast telif ihlali içermez. Şarkıyı dinletmeyi değil şarkıyı v...
Mark as Played
Eski bir Mardin masalını yeniden yazdım. Güneşle alay eden ve lanetlenen kertenkelenin öyküsü. Kadim unsurlar içeren bu masalda eski dünya inanışlarını göreceksiniz.
Yazının tam metni: https://www.gunesintamicinde.com/heek-i-sems-gunesle-alay-eden/
Ses Efektleri: freesound
Mark as Played
Çukura Düşen Pars - Yeniden yazan ve seslendiren Süleyman Sönmez
Ezop Masalları
www.suleymansonmez.com
Üretilme Tarihi: 22 Mayıs 2020
Tam metni okumak için: https://www.gunesintamicinde.com/cukura-dusen-pars-podcast/
Müzik: Virtutes Instrumenti by Kevin MacLeod
Link: https://incompetech.filmmusic.io/song/4590-virtutes-instrumenti
License: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Mark as Played
Çiçero Romalı hatip - MÖ.260 - "Tusculanae Disputationes - Turculum Tartışmaları" yazıtlarındaki anlatımdan yeniden yazılıp seslendirilmiştir. Öykü ve Seslendirme: Süleyman Sönmez
www.suleymansonmez.com Tam Metin: https://www.gunesintamicinde.com/demoklesin-kilici/
Müzik: Shadowlands 1 - Horizon Kevin MacLeod (incompetech.com) Licensed under Creative Commons By Attribution 4.0 License httpcreativecommons.orglicensesby4.0
Mark as Played
Sizlere bu gecenin müthiş fikri olan “Evrensel Uyku Bildirgesi”ni sunuyorum. Ansızın aklıma geldiler ve onlar kaçmadan yazıverdim 🙂

Tam metin: https://www.gunesintamicinde.com/evrensel-uyku-bildirgesi/
Mark as Played
Karşıda bir ağaç var. Yemyeşil. Dalları gür. Parıldayan ışık, yapraklarda yumuşak bir rüzgarla geziniyor. Öyle bir tablo ki toprak, ateş, hava ve ağacın içindeki su inanılmaz bir canlılıkta hareket ediyor. Eğer hızla geçersem kısa bir bakış atıyorum. Telaşlıyım. İşlerim çok. Biliyorum ki bu ivedilik, tezcanlılık ve yüzeysel bakış tüm şehri sarmış durumda. Çünkü bizler KISA BAKIŞLIYIZ.
Tam metin için:

https://www.gunesintamicinde.com/...
Mark as Played
Düşün, konuştuğun insanın kanser olup olmadığını kokusundan, hücrelerindeki titreşimden bile anlıyorsun. Düşüncelerinin gırtlağındaki titreşiminden aklından geçeni bile seziyorsun. Kilometrelerce mesafede hareket eden her nesneyi görüp duyuyorsun. Uçabiliyorsun. Oksijne bağımlı değilsin. Sen insan değilsin. Belki bilinen anlamıyla ölümlü bile değilsin.

Tam metin için tıklayın:
https://www.gunesintamicinde.com/allah-askina-sen-super...
Mark as Played
"Biz dediğinizde o “biz”in çapı ne kadar? Tuttuğunuz futbol takımı mı? Aileniz mi? Şirketiniz mi? Siz ve sevgiliniz mi? Siz ve arkadaşlarınız mı? Sizinle aynı milliyetten olanlar mı? Tüm insanlık ailesi mi? Tüm canlılar alemi mi? Tüm canlısı ve cansızı ile galaksi mi? Yoksa evren mi?"

Tam metin okumak için:
https://www.gunesintamicinde.com/sizin-biz-dediginiz-ne-kadar/
Mark as Played
HANS yazdığım bir bilim kurgu öykü. Küçük bir çocuğun yanız dünyası sizi şaşırtacak ve düşündürecek.

Hikayeyi okumak için tam metin:
https://www.gunesintamicinde.com/hans/
Mark as Played
Bu öykü ürpertici bir varlıktan ormanda kaçışı ve ruhsal bir yolculuğu anlatıyor. Tam metin: https://www.gunesintamicinde.com/ormandan-cikis/
Mark as Played
Her şey, BacterioPro Corporation’ın küresel iklim değişikliğinin korkunç etkisiyle kurumuş olan Van Gölü’nü işletmeye açma talebiyle başladı. Doğalgaz bittiğindan beri kışlar çok zor geçiyor. Başımıza gelenin sanıldığı gibi “küresel ısınma” değil “küresel iklim değişikliği” olduğunu hızla anladık. Dünyanın bazı yerleri kavrulurken, bazı yerleri buz kesiyor desem yeridir. Metni okumak ve kitabı satın almak için: https://www.gunesint...
Mark as Played
Neil Gaiman ne yazdıysa okudum. Çizgi roman külliyatı cilt cilt Sandman serisi de dahil olmak üzere. Müthiş bir yazardır. Amerikan Tanrıları, “Yolun Sonundaki Okyanus”, “Anansi Çocukları” en unutulmaz kitapları.

“Kırılgan Şeyler” adlı kısa hikayelerden oluşan kitabında, Ötekiler kısa öyküsü beni çok etkiledi. Cennet Cehennem ölüm sonrası hepimizin düşündüğü konular.

Böylece aynı öyküyü defalarca seslendirdim. İstediğim etkiyi elde ...
Mark as Played
Bir Köşede Sevgi Dilenmek Yazan ve Seslendiren Süleyman Sönmez Yazı : 2008 Seslendirme 2018

Site: https://www.gunesintamicinde.com/bir-kosede-sevgi-dilenmek/ Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3aR8gPA2aFQ Bazı insanlar vardır kendinden emin, başarılı… Tüm insanlar çevrelerindedir. “Bize baksın, bize bir şey söylesin” diye dikkatini çekmek isteyen bir kalabalığın içinde yürürler. 🙂 Cömertçe gülümser, huzurlu mutlu gülüşlerin...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.