Under luppen

Under luppen

En podcast, hvor vi sætter nationalistiske, racistiske og nazistiske bevægelser og tendenser under luppen. Afsnittene kommer ikke med fast frekvens.

Episodes

March 15, 2023 19 mins
Tirsdag startede retssagen mod en 16-årig mand, tiltalte for overtrædelse af terrorparagraffen. Redox' redaktør Simon Bünger fortæller hvad der kom frem under første retsmøde i sagen mod den unge nazist.
Mark as Played
For nylig slog tyske myndigheder til mod Reichsbürger-bevægelsen, der kobles til det yderste højre. Men hvem er de mennesker, der angiveligt ville storme det tyske parlament, og hvem er deres allierede? I studiet er vært Simon Bünger, Tobias fra Antifa InfoBlatt og Natasja fra Redox.
Mark as Played
February 23, 2022 66 mins
I 1999 flyttede nazipartiet DNSB ind i et hus i Nørresundby i Nordjylland. Det fik lokale beboere på gaderne. Hør tre naboere fortælle om de 813 sangaftener de gennemførte inden nazisterne forlod byen i 2001.
Mark as Played
January 21, 2022 38 mins
Den bosnisk-serbiske nationalistleder Milorad Dodik rasler med sablen. De seneste måneder er situationen i Bosnien-Hercegovina spidset til. Ultranationalister truer med at skabe deres egen hær og retssystem og internationale observatører frygter, at det kan lede til en ny krig på Balkan. Vi har Ulrik Kohl, der er bosat i Sarajevo, i studiet til en snak om situationen.
Mark as Played
July 20, 2021 57 mins
Da en højreekstrem terrorist den 22. juli 2011 skød og dræbte 69 mennesker, primært børn og unge, var Eivind en af de, der overlevede. I anledning af ti-året for angrebet fortæller han sin historie til Redox.
Mark as Played
June 30, 2021 38 mins
Hvordan rekrutterer højreradikale grupper på nettet? Hvorfor dominerer reaktionære og antifeministiske strømninger på Youtube? Og ikke mindst: hvad kan venstreorienterede gøre ved det? Vi har Maia Kahlke Lorentzen fra Cybernauterne i studiet til en snak om den digitale kulturkamp.
Mark as Played
February 24, 2021 84 mins
Det er 15 år siden redox.dk gik i luften. Vi gør status og fortæller vores historie fra dengang og til i dag.
Mark as Played
January 6, 2021 46 mins
Pandemien begrænsede den yderste højrefløjs aktivitetsniveau i 2020. Vi ser på året der gik, og giver status på de vigtigste højreradikale organisationer. Vi snakker også om anti-coronademonstrationerne, der har fundet sted i København de seneste måneder.
Mark as Played
October 12, 2020 29 mins
Fredag den 9. oktober startede retssagen mod to nazister fra NMR, der står tiltalt for omfattende hærværk med antisemitisk og homofobisk motiv. Redox var til stede under første retsmøde og fortæller her, hvad der kom frem i retten.
Mark as Played
I 2019 blev ledende medlemmer af naziorganisationen fængslet i alvorlige sager om antisemitisk hærværk, gravskænding og et bombeværksted i Nordsjælland. Den ene sag blev afgjort før sommerferien, den anden skal for retten i oktober. I dette afsnit af Under luppen går vi tæt på NMR og de retssager, som organisationens topfolk er involveret i.
Mark as Played
Det er 25 år siden folkemordet i Srebrenica hvor mere end 8.000 muslimske drenge og mænd blev myrdet i en etnisk udrensning. I den anledning har vi besøg af Zlatko Jovanovic og Ulrik Kohl, der fortæller om krigene, folkemordet og koncentrationslejrene i Jugoslavien i halvfemserne, om nationalismens rolle i regionen og om trådene mellem Anden Verdenskrig og den aktuelle politisk situation i området.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.