Kongressen 2024

Kongressen 2024

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Episodes

April 19, 2024 22 mins
Straffesagen mod Donald Trump i New York er i fuld gang med alt, hvad der følger med af trumpsk drama. I Washington DC brænder sædet fortsat under Mike Johnson i Huset, mens Højesteret har holdt høring i en sag, der kan få betydning for sagen om Trumps rolle i stormen på Capitol Hill.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser nærmere på sagerne og runder desuden den nye storfilm 'Hammarskjöld' og taler om US...
Mark as Played
Et forældrepar i Michigan er idømt længere fængselsstraffe i en sag, hvor deres søn skød flere medstuderende på en skole. I New York begynder en anden sag på mandag, når Stormy Daniels-sagen begynder. Samtidig fortsætter det interne republikanske slagsmål i Huset. Og så forsøger Trump at finde en ny linje i striden om abort.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser nærmere på sagerne i denne uges udsendelse...
Mark as Played
Der var hele tre præsidenter på scenen i New York ved et storstilet fundraising arrangement i påsken. Barack Obama og Bill Clinton var på banen for at hjælpe Bidens genvalgskampagne - hvilket vi kommer til at se mere til. Og så fandt Trump en måde at rejse de 175 millioner Dollars, som er nødvendige for at kunne anke sagen om hans virksomhedsdrift i New York.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl gør status ...
Mark as Played
March 22, 2024 24 mins
Det kniber gevaldigt for Trump med at finde de godt 450 millioner Dollars, han skal deponere for at kunne anke sagen om virksomhedssvindel i New York. Og så viste resultaterne fra primærvalget i blandt andet Arizona, at det fortsat ikke er et samlet republikansk parti, der er ved at nominere Trump for tredje gang i træk.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser i denne uges program nærmere på begge sager. 
Mark as Played
March 14, 2024 28 mins
Både Joe Biden og Donald Trump har nu formelt sikret det nødvendige antal delegerede for at vinde nomineringen hos henholdsvis Demokraterne og Republikanerne. Hvilken valgkamp kan vi se frem til? Og hvad bliver afgørende? 

Det ser chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl nærmere på i denne uge, hvor der desuden ses frem mod præsident Obamas besøg i Næstved.
Mark as Played
March 8, 2024 33 mins
Joe Biden holdt i nat den årlige State of the Union-tale. Men hvordan gik det? Og hvordan kommer talen til at påvirke den igangværende præsidentvalgkamp? 

Det taler chefredaktør Anders Agner og kampagneanalytiker Camilla Sebelius om i selskab med Jonas Parello-Plesner, direktør i Alliance Of Democracies.
Mark as Played
March 6, 2024 31 mins
Super Tuesday er overstået, Højesteret gav Trump lov at blive på stemmesedlen i Colorado og så er den årlige State of the Union-tale lige om hjørnet.

Chefredaktør Anders Agner, juridisk analytiker Ruben Sindahl og kampagneanalytiker Camilla Sebelius samler trådene efter Super Tuesday og ser frem mod præsidentens store tale.
Mark as Played
Det blev som forventet til en klar sejr til Donald Trump i South Carolina, men Nikki Haley fortsætter sin valgkamp. Men hvor længe? Samtidig fortsætter de juridiske problemer for Trump og så er den amerikanske støtte til Ukraine for alvor i fokus her to år efter Putins invasion.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl har fået selskab i studiet af Jonas Parello-Plesner, direktør i Alliance Of Democracies, til ...
Mark as Played
Donald Trump har kurs mod sejren i lørdagens primærvalg i South Carolina og kommer stadig tættere på den republikanske nominering. På den juridiske front er eks-præsidenten til gengæld i modvind, hvilket ser ud til at fortsætte den kommende tid.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Sindahl ser frem mod weekendens primærvalg og gør status over dommene, der er faldet de seneste dage.
Mark as Played
Højesteret har nu taget hul på sagen om, hvorvidt Trump skal have lov til at blive på stemmesedlen eller ej. Og så er Bidens alder igen i fokus - til stor irritation for præsidenten.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Toft Sindahl ser nærmere på høringen i Højesteret, Robert Hurs rapport og gør status over den igangværende primærvalgkamp.
Mark as Played
Trump tog sejren i New Hampshire, men Nikki Haley insisterer på at fortsætte sin valgkamp, men giver det overhovedet mening? Og hvilket perspektiv tegner sig i den kommende primærdyst i South Carolina?

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Toft Sindahl ser i dag nærmere på den seneste udvikling i valgkampen og de verserende Trump-retsager.
Mark as Played
Trump sejrede stort i Iowa og med mindre Nikki Haley slår igen i New Hampshire tirsdag d. 23. januar 2024 ligner det at Det Republikanske Primærvalg snart er afgjort - og vundet af Trump.

Chefredaktør Anders Agner og juridisk analytiker Ruben Toft Sindahl ser i dag nærmere på resultaterne fra Iowa og de verserende Trump-retsager.
Mark as Played
Midtvejsvalget blev langt mere tæt, end de fleste havde spået. I skrivende stund ser Republikanerne ud til at nappe Repræsentanternes Hus, mens det hælder mod, at Demokraterne bevarer flertallet i Senatet. Blandt andet har John Fetterman vundet over Trump-kandidaten Mehmet Oz i den vigtige svingstat Pennsylvania. Chefredaktør Anders Agner kører den selv hjem i dagens udgave af Kampen Om Amerika, da hans medvært Thomas desværre var ...
Mark as Played
Der er kun en uge til, det vigtige delstatsvalg i USA finder sted. Tendensen den seneste tid viser, at Republikanerne klarer sig bedst, og har mulighed for at "flippe" både Senatet og Repræsentanternes Hus. Det vil være en stor sejr for dem, og omvendt et stort nederlag for Joe Biden. Vi dykker ned i udviklingen - dine værter er som sædvanligt chefredaktør Anders Agner og medvært Thomas Jorsal.
Mark as Played
De amerikanske politikeres approval ratings ligger for manges tilfælde helt nede omkring 10 procent. Republikanerne og Demokraterne i Kongressen har mere eller mindre glemt, hvad et kompromis er, og det smitter af på deres popularitet. Er der en vej ud af dette morads? Det taler vi om i dagens udgave af Kampen Om Amerika fra Kongressen.com - værter: Chefredaktør Anders Agner og medvært Thomas Jorsal
Mark as Played
I sydstaterne er man begyndt at sætte immigranter på busser og køre dem mod eksempelvis New York og Massachusetts i frustration over, de mange immigranter der hver ankommer til USA's sydligste delstater. Det har nok engang bragt immigration ind som et hovedtema i valgkampen - ikke mindst til midtvejsvalget i november, men nok i lige så høj grad til det præsidentvalg, som venter i 2024. Dine værter er som sædvanlig chefredaktør Ande...
Mark as Played
October 5, 2022 24 mins
Orkanen Ian ramte i sidste uge The Sunshine State, som Florida kaldes. Den var samtidig en test af Ron DeSantis' lederevner forud for midtvejsvalget i november, men ikke mindst i forhold til præsidentvalget i 2024, som de fleste efterhånden regner med, Ron DeSantis har sit blik rettet mod. Til slut vender chefredaktør Anders Agner og medvært Thomas Jorsal Donald Trump, der skyder med spredehagl mod både fjender og partifæller.
Mark as Played
Ifølge nogle af Anders' mange kilder i USA, er det slet ikke sikkert, at Republikanerne ønsker at stille med Donald Trump ved præsidentvalget i 2024. Der er nemlig dukket en ny mulighed op, og han hedder Ron DeSantis. Hvem er han, og hvor meget adskiller han sig fra Donald Trump? Det diskuterer vi i dagens program, hvor dine værter som sædvanlig er chefredaktør Anders Agner og medvært Thomas Jorsal.
Mark as Played
September 21, 2022 33 mins
Hos Republikanerne er der åben kamp om, hvilken linje man skal følge. Og her spiller Donald Trump igen-igen en rolle, blandt andet fordi han har Kevin Mccarthys øre. I senatet er Republikanernes mindretalsleder, Mitch McConnell, selvom han måske ikke siger det åbent, ved at være nået et punkt, hvor han gerne ser Trump fylde en del mindre i partiet. Lyt med når dine værter Thomas Jorsal og chefredaktør Anders Agner går i dybden med ...
Mark as Played
September 14, 2022 26 mins
Denne uge går vi i dybden med sydstaten Georgia, hvor der både er spænding om den ene senatsplads, der er på valg, samt guvernørposten, som demokraten Stacey Abrams håber på at nappe fra Republikanerne. Abrams spillede en afgørende rolle under præsidentvalgkampen i 2020, samt valget om to senatspladser i begyndelsen af 2021, så her på Kongressen.com er vi ikke de eneste, der holder øje med Georgia frem mod midtvejsvalget den 8. nov...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.