Kongeriget

Kongeriget

Hvordan kan vi sikre at magthaverne skaber en fremtid for personer i midten af deres 20’ere, når gennemsnitsalderen på Folketingets medlemmer er 46,2? I Kongeriget stiller værterne Aleksander Bruun og Miriam Leander skarpt på begivenheder, der sker lige nu. Altid med et spørgsmål til en nøgleperson for øje: Hvad betyder det for den unge generation.

Episodes

December 23, 2021 33 mins
Psykologhjælpen til unge er gratis - men ventelisterne er lange. Hvem er der så at tale med, når ensomheden eller eksamensangsten har overtaget? Vi møder i denne episode Headspace og Studenterpræsterne i Aarhus, som tilbyder et rum, hvor der er nogen, der lytter. Hør også episode 1 om mental sundhed for at møde stedet Husrum. Du er ikke alene. Glædelig jul fra Kongeriget.
Mark as Played
Aleksander og Miriam har været på besøg hos Loa, der er studenterpræst og til dagligt lægger ører til, hvad studerende har på hjertet. Hun møder mange ambitiøse studerende, der kæmper med følelsen af ikke at slå til. Vi lever i en nulfejlskultur, mener Loa. I stedet synes hun, vi skal være mere nådige overfor os selv - også selvom, det er et præsteord.
Mark as Played
December 15, 2021 19 mins
Nikoline er studerende og er en af dem, der får ekstra ondt i maven i eksamenstiden. Hvornår er det egentlig opgaven, der får karakter og hvornår er det Nikoline, der får en karakter som menneske? Miriam og Nikoline er enige om, at eksamensangst er irrationelt. Men hvordan ændrer vi den præstationskultur, vi lever i, så vi kan slippe af med angsten?
Mark as Played
December 13, 2021 16 mins
None
Mark as Played
December 2, 2021 17 mins
Hos fælleskabet Husrum lærte vi, at ensomheden skal kommes til livs ved at turde tale højt med hinanden om den. Vi kender selv følelsen. Derfor spørger vi et par af vores venner, om de også kender til ensomheden.
Mark as Played
"Du vil opdage, du ikke er alene om at føle dig ensom." - Det er heri vejen ud af ensomheden skal findes, mener Line Laxy, der er frivilligkkordinator hos Husrum i Aarhus, som Kongeriget besøger her i første episode med fokus på mental sundhed.
Mark as Played
None
Mark as Played
Udkantskommunen Norddjurs er stedet, hvor tidligere folketingspolitiker Jan Petersen er borgmester. Hvad gøres der på danmarks næse for at få flere unge kandidater til at stille op? Og for at få flere unge til at stemme? Det spørgsmål stiller vi vores gæst i denne episode af Kongeriget.
Mark as Played
Lørdag blev land og by klistret til med valgplakater i hele kongeriget. Unge gider ikke kommunalpolitik. Eller kan det miodbevises? Vi besøger Radikal Ungdoms lokaler i Aarhus og taler med 19-årige Kristian Højen om, hvorfor han brugte hele sin lørdag på at hænge i lygtepælene i Aarhus og hvorfor han synes, at kommunalvalget er så vigtigt.
Mark as Played
Kun en tredjedel af landets byrådsmedlemmer er kvinder og ud af 98 kommuner sidder der 14 kvindlige borgmestre. Hvorfor ser det sådan ud i 2021? Hvor er kvinderne? Det spørgsmål søger vi svaret på i denne episode af Kongeriget, hvor vi taler med Aaarhus' eneste kvindlige spidskandidat til Kommunalvalget 2021 Laura Bryhl fra Enhedslisten samt tidligere borgmester i Syddjurs Kommune Kirstine Bille.
Mark as Played
Personer i midten af 20'erne er de dårligste til at få stemt til kommunalvalget. Hvorfor er vi så dårlige til at få stemt? Mangler vi jævnaldrende kandidater at spejle os i? Hvem er de yngre kandidater? Og hvad gør de for at bryde ind i byrådene?
Mark as Played
Hvem er den typiske kommunalpolitiker? Det spørger vi professor Martin Bækgaard fra institut for statskundskab på Aarhus universitet om. Vi taler også med en af de få unge kandidater til kommunalvalget 2021, Maria Witthøft, som stiller op for Socialdemokratiet i Greve kommune.

Første episode af podcastserien: "Kommunalvalg i Kongeriget".
Mark as Played
September 29, 2021 38 mins
I denne episode taler Kongeriget med Tabea Thielmann om at være vokset op under Merkel, den tyske ungdom og om valgresultaterne og fremtiden.
Mark as Played
September 22, 2021 31 mins
I dag spørger forsøger vi at få svar på, hvorfor Nye Borgerlige står til så stor en fremgang og Dansk Folkeparti til så stor en tilbagegang. Ved folketingsvalget i 2015 var Dansk Folkeparti danmarks næststørste parti med hele 21% af stemmerne. I dag står partiet dog kun til at opnå 7% af stemmerne ved næste folketingsvalg. Nye Borgerlige derimod står til at få 8% af stemmerne.
Vi taler senere i episoden med landsformand for Nye Bor...
Mark as Played
September 15, 2021 28 mins
Vores generation mistrives - hvorfor?

I ugens episode af Kongeriget skal vi tale med Loa Mortensen, der er studenterpræst ved Aarhus universitet, og som til dagligt taler med unge om hvad de kan have på hjertet. Vi har også tidligere i dag stået foran universitetet her i Aarhus og udspurgt studerende. Begge dele gør vi i den her episode for at forsøge at få svar på, hvorfor vores generation mistrives, som den gør.

Ifølge den seneste...
Mark as Played
Ændrede sidste sommers Black Lives Matter protester verdenen? Vi interviewer Black Lives Matter aktivist Moity Sarr om Black Lives Matter-bevægelsen året efter mordet på George Floyd d. 25. maj 2020, og ringer til professor Christian Axboe Nielsen for at få hans perspektiver på bevægelsens effekt.

Værter: Miriam Leander og Aleksander Bruun
Mark as Played
September 1, 2021 30 mins
Episoden er med gæst Sidsel Lieknins Vestertjele der er lærer og med i Everyday Sexism Project DK
Mark as Played
Hvad står jeres ungdomsparti for for? Og hvordan er det at være politisk aktiv ung? I denne episode mødes Kongeriget med Malthe Uldbæk Iversen, organisatorisk forperson, og Mikkel Larsson, politisk forperson i Alternativets Unge og forsøger at blive klogere på, hvad der driver dem og deres parti.
Mark as Played
June 23, 2021 30 mins
Hvad står dit ungdomsparti for for? Og hvordan er det at være politisk aktiv ung? I denne episode mødes Kongeriget med Anna Kjær, der er forkvinde for SF Ungdom, og forsøger at blive klogere på, hvad der driver hende og hendes parti.
Mark as Played
Hvad står dit ungdomsparti for for? Og hvordan er det at være politisk aktiv ung? I denne episode mødes Kongeriget med Jacob Robsøe, der er formand i Radikal Ungdom, og forsøger at blive klogere på, hvad der driver ham og hans parti.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.