Typ Livet

Typ Livet

Podden om allt möjligt som händer och finns mellan människor, mellan våra öron, mellan himmel och jord. Gemensamt för allt i vår podd är att det berör livet ... typ. Kontakta oss gärna på Instagram på @typlivetpodden, eller per epost på typlivetpodden@gmail.com! Du kan skicka in frågor, kommentarer eller ämnen du vill att vi pratar om. Podden produceras av Johannes församling i Helsingfors och Borgå svenska domkyrkoförsamling.

Episodes

June 18, 2021 31 mins
I säsongsavslutningen av Typ Livet-podden snackar Andreas och Louise om våren som gått, semester och sommar. De delar med sig av sina favoritglassar och -böcker, och så pratar de om huruvida ens andlighet förändras under semestern/sommarlovet. Påverkas andligheten av att vi spenderar mer tid ute i naturen?
Mark as Played
Vi har fått Ninnin mamma med oss i studion! Andreas och Ninni pratar med henne om när barn blir vuxna. Hur är det för en förälder att hennes barn blir vuxet? Hur är det för barnet? Hur påverkar det relationen mellan föräldrar och barn?
Gäst: Marina Grönroos.
Mark as Played
April 23, 2021 39 mins
Vad innebär det att bli vuxen? Får vi äta popcorn till middag och vaka hur sent som helst - och vill vi det?
Det funderar Louise, Ninni och Andreas på i avsnitt 16 av Typ Livet. Det var länge sen Typ Livet poddade med den här besättningen – Andreas blev pappa och Ninni och Louise har poddat i olika konstellationer – men nu är originaltrion tillbaka!
Vi berättar om egna erfarenheter av att bli vuxen, talar om vad vi tycker är det bäs...
Mark as Played
March 22, 2021 28 mins
Den här gången samarbetar vi med Ekofastan – kul! Vi talar om vatten och gästas av biologstudenten Tonje Lindeman. Häng med!
Mark as Played
March 1, 2021 35 mins
Ny säsong, nytt tema, nytt ÅR! Louise och Ninni talar om gåvor. Alltså presenter. Ninni är en gåvo-människa som älskar att både ge och få gåvor. Louise å andra sidan bryr sig inte särskilt mycket om sånt och hon är alltid ute i sista minuten när hon ska köpa presenter.

Vad är kutymen när man är vuxen – när ska man ge gåvor och när ska man låta bli? Får man köpa begagnade gåvor och får man ge vidare en gåva som man inte gillar? När d...
Mark as Played
December 23, 2020 2 mins
2020 har präglats av restriktioner och osäkerhet – men också nya idéer, samarbete och hopp om ett bättre 2021. Vi hade tänkt spela in ett mysigt adventsavsnitt till er, men det lyckades inte, våra scheman gick helt enkelt inte ihop. Nu vill vi i alla fall dela med oss av årets sista kyrie & gloria. Alltså någonting som är tungt och någonting vi är tacksamma för.

Ninni: Julen 2020 skulle kunna ha många kyrien kanske, men jag väljer a...
Mark as Played
December 6, 2020 47 mins
Vad betyder språket för vem vi är, hur vi tror och hur vi uttrycker oss? Och hur påverkar språket hur kristna uppfattas? Vad betyder "underbar förlossning" och hur ska man riktigt tolka det här med att "konungen kommer i ödmjukhet"?
För att prata om språket i allmänhet och det religiösa språket, "kyrkiskan", i synnerhet har Louise och Andreas bjudit in Ulrika Hansson som gäst. Ulrika är författare och romanaktuell med boken "Jaktlag...
Mark as Played
November 13, 2020 27 mins
I det hittills kanske stressigaste avsnittet pratar Louise och Ninni om ... just det, STRESS!
Louise och Ninni gör ett stresstest och kommer fram till att de nog är ganska stressade - vilket de inte behövde något test för att inse. Varför stressar vi, även om vi är i en sådan livssituation att vi inte "borde" ha så mycket att stressa över? Och hur reagerar vi på stress?
Också coronasituationen som orsakar att många jobbar hemifrån s...
Mark as Played
October 30, 2020 56 mins
I detta avsnitt pratar vi om föräldraskap. Alla har någon form av relation till föräldraskap oavsett om en har barn, inte har barn, vill ha barn eller inte vill ha barn, och därför tänker vi att temat är relevant för alla på något plan.
Som ung vuxen är det vanligt att kompisar och nära släktingar får barn, och senast då behöver vi bemöta olika aspekter av det. Vad betyder det att vara förälder, hur ska man tänka om man vill bli fö...
Mark as Played
October 16, 2020 33 mins
I det här avsnittet får vi en massa RYCK!
Vi pratar om impulser, infall, idéer - ja, ryck, som vi kallar dem. Varför håller vi på med saker som börjar som ett infall och som sedan dalar som en trött ballong efter några veckor? Ninni har fått ett ryck att sova i tält, Andreas förvirrar genom att byta kläder mitt i inspelningen och Louise har i ett pms-ryck möblerat om i vardagsrummet och gjort det "entertainer-vänligt" - hur man nu ...
Mark as Played
October 3, 2020 27 mins
Typ livet fortsätter! Vi är tillbaka med en ny säsong och börjar med en mjukstart innan vi går in på nya teman.
Louise vill hitta lingon, Ninni blir utsatt för stirrande blickar när hon handlar kylarvätska och Andreas vill återfå kontakten med gamla vänner.
Typ livet är en podcast producerad av Johannes församling i Helsingfors och Borgå svenska domkyrkoförsamling. Nytt avsnitt (ungefär) varannan vecka.
Mark as Played
July 17, 2020 56 mins
Ninni, Louise och Andreas pratar om mens. Vi tar upp vad mens är, får lära oss mer om några mensrelaterade besvär, funderar på varför mens kan kännas pinsamt att prata om, och mycket mer.

Podden är ett samarbete mellan Johannes församling, Borgå svenska domkyrkoförsamling och Helsingfors kyrkliga samfällighet.
Mark as Played
July 3, 2020 48 mins
Let's talk about sex!
Passande tema för avsnitt sex (om vi räknar rasism-avsnittets två delar som olika avsnitt).
Vi hade lovat att prata om mens denna gång, men mensen får vänta lite. En Yle-artikel inspirerade oss att tala om sex och sexualitet. Är det sex att till och med tänka på sex? Och är det synd?
Vi funderar över begrepp som sex, sexualitet och oskuld, och försöker överlag se nyanser i detta tema som så lätt blir rätt så svar...
Mark as Played
June 19, 2020 37 mins
Del 2 av avsnittet om rasism. Ninni och Andreas är i studion med gästen Nadine Mabinda och pratar om rasism. I den här delen funderar vi bland annat på kristendomens relation till rasism, och svarar på lyssnarnas frågor och tar del av era berättelser. Del 2 av 2.
Mark as Played
June 19, 2020 44 mins
Ninni och Andreas är i studion med gästen Nadine Mabinda och pratar om rasism. Poddavsnittet är uppdelat i två delar för att vara mer överkomligt.
I den här delen funderar på varför rasism diskuteras så aktivt just nu, och vi talar om olika begrepp kopplade till rasism. Del 1 av 2.
Mark as Played
May 31, 2020 62 mins
I tredje avsnittet av Typ Livet har vi med oss vår första gäst, Alaric Mård. Vi pratar om temat sårbarhet, och olika nivåer av begreppet som vi uppfattar det. Vi uppmärksammar också internationella mensdagen, ger lästips, blir biofiler och glömmer saker.
Välkommen med!
Mark as Played
May 16, 2020 64 mins
I veckans avsnitt pratar Louise, Ninni och Andreas om studier. Hur har deras studier och studieliv sett ut, och varför studerar man över huvud taget? Vi pratar också om kulturella skillnader kring förväntningar på när man ska gifta sig, och om hur corona-isoleringen gjort många av oss till så socialt utarmade varelser att vi får en energikick av att få småprata i en minut med matkuriren eller kassapersonalen.
Mark as Played
May 1, 2020 39 mins
I första avsnittet pratar vi om vår nya podd Typ Livet. Louise påminner om hur viktigt det är att ta hand om sig själv och sin mentala hälsa under konstiga tider, Ninni funderar på hurdan humor som är okej och Andreas misslyckas med att spela Duduk då hans uppblåsta kinder (som inte syns för lyssnarna) får de andra att skratta så mycket. Välkommen till första avsnittet av Typ Livet!
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.