DiabetesApparatet

DiabetesApparatet

"DiabetesApparatet" er en podcast til dig, som ønsker at vide mere om type 1-diabetes. Måske har du lige har fået konstateret type 1-diabetes, måske har du haft diabetes i flere år eller måske kender du nogen, der har diabetes? Uanset – velkommen til og god fornøjelse! Podcasten er udgivet af Steno Diabetes Center Aarhus, Med denne podcast ønsker vi at afprøve podcastformatet til at formidle viden om diabetes samt bringe fortællinger fra personer med diabetes i spil.

Episodes

October 28, 2020 41 mins
Hvad er type 1-diabetes, hvem får type 1-diabetes, hvilke behandlingsmuligheder er der, og hvad er diabeteskomplikationer? Vi har inviteret Sten Lund, overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus, i studiet for at give dig svar på dette og meget mere.
Mark as Played
Hvordan injicerer jeg mig korrekt med insulin? Hvordan måler jeg blodsukker og hvordan håndterer jeg lavt blodsukker? Vi har inviteret Tove Amby, diabetessygeplejerske ved Steno Diabetes Center Aarhus, i studiet til en snak om livet med type 1-diabetes. Med sine 30 års erfaring giver Tove håndgribelige tips og tricks til at få en god hverdag med diabetes.
Mark as Played
Vi fortsætter vores snak om hverdagslivet med diabetes; Hvornår kan jeg begynde på arbejde igen, efter du jeg fået type 1-diabetes? Og skal jeg fortælle mine venner, at jeg har fået diabetes? Tove giver også gode råd til, hvad du skal gøre, når du skal til fest.
Mark as Played
October 28, 2020 41 mins
Hvordan passer jeg godt på min psyke, når jeg har type 1-diabetes? Skal jeg fortælle mine venner og kolleger, at jeg har fået diabetes? For nogle kan det være en mavepuster at få konstateret type 1-diabetes. Åse Nielsen, diabetespsykolog ved Steno Diabetes Center Aarhus, diabetespsykolog, er i studiet for at snakke om de tanker og følelser, det at have diabetes kan vække. Åse deler ud af sine erfaringer og viden om, hvordan diabete...
Mark as Played
October 28, 2020 28 mins
Vi fortsætter vores snak om diabetes og psyken. Åse giver bud på, hvordan du kan håndtere de spørgsmål, du får om din sygdom, hvordan du kan håndtere de følelser, som er forbundet med at have en kronisk sygdom, og hvor meget opmærksomhed du skal give din diabetes.
Mark as Played
October 28, 2020 22 mins
Hvordan skal jeg spise, når jeg har type 1-diabetes? Hvad er kulhydrater og hvordan tæller jeg dem? Vi har inviteret Ann-Mari Kjærgaard, klinisk diætist ved Steno Diabetes Center Aarhus, i studiet til en snak om mad og type 1-diabetes.
Mark as Played
October 28, 2020 26 mins
Hvordan finder jeg rundt i de forskellige diabetes-diæter, der findes? Vi fortsætter vores snak om mad og diabetes. Klinisk diætist Ann-Mari giver også sin anbefaling til, hvordan du kan håndtere lavt blodsukker på den mest hensigtsmæssige måde.
Mark as Played
Mød Thomas på 43 år, Signe på 21 år, Kristian på 21 år og Arne på 74 år. De har alle type 1-diabetes, og de er inviteret i studiet for at fortælle om, hvordan det er at have type 1-diabetes. De fortæller om deres første tid med sygdommen, deres op- og nedture og udfordringer i hverdagen – og hvordan de løser dem. Og så giver de gode til, dig, der lige har fået konstateret type 1-diabetes.
Mark as Played
Vi forsætter snakken med Thomas, Signe, Kristian og Arne omkring livet med type 1-diabetes.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.