Vi Er Overvåget

Vi Er Overvåget

Hvordan føles det at blive overvåget - af en infiltrationsagent, gennem telefonaflytning eller nogle af alle de andre redskaber efterretningstjenesterne har til rådighed? I podcastserien Vi Er Overvåget, taler Marie Høst med dem, der har oplevet overvågningen på egen krop og dem der ved, hvordan det gik til at staten fik øjne og øre at udspionere os allesammen med. Gennem FE-skandalen ved vi nu at forsvarets efterretningstjeneste, har blotlagt Danmarks vitale informationsblodårer for amerikanske NSA, der suger data om danskerne - tilsyneladende efter forgodtbefindende. At personer og grupper, der vil begå alvorlig kriminalitet, bliver overvåget er ikke så kontroversielt. Men at lovlige demonstrationer og aktivistisk arbejde, og helt almindelige mennesker som mig - og dig, der lytter til det her lige nu - også bliver overvåget af Staten er mere tankevækkende. Skal vi bekymre os - og hvad kan vi eventuelt stille op?

Episodes

December 17, 2020 25 mins
I denne episode zoomer vi helt ind på det, der har ligget til grund for hele denne podcastserie. Vi kigger på skandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste, der i årtier målrettet har indsamlet oplysninger om borgere i Danmark og videregivet disse data til NSA i USA.

Tobias Liebetrau har været med til at udforme Danmarks cyber- og informationssikkerhedsstrategi for netop FE og han fortæller lidt om de muligheder NSA har haft for at ...
Mark as Played
”Collect it all!” det var mantraet for NSA’s tidligere højeste chef Keith Alexander, når det kom til indsamling af digital data. Alt skulle høstes.

Eller som en ansat i NSA, USAs National Security Agency, udtalte til en artikel i Washington Post: I stedet for at lede efter en nål i en høstak, så indsamler NSA hele høstakken, når de leder efter potentielle sikkerhedstrusler.

Det var whistlebloweren Edward Snowden, der i 2013 ofrede ...
Mark as Played
December 10, 2020 25 mins
I denne episode taler Marie Høst med en person, der kæmper for klimaet og som bl.a. var med under COP15 klimatopmødet i København i 2009. Forrige episode handlede om COP15 og hvis du ikke har hørt det afsnit, så bør du lytte til det før du lytter til dette.

COP15 endte uden en egentlig klimaaftale mellem verdens lande. Aktivister og demonstranter kunne konstatere, at heller ikke denne gang blev klimaproblemerne taget seriøst, og det...
Mark as Played
December 8, 2020 30 mins
Mads Flarup Christensen, er i generalsekretær i Greenpeace Norden, og han var med under under COP15. Han fik sig noget af en overraskelse, da han efter topmødet fik et særligt brev fra politiet.

At politiet overvåger grupper, der vil begå alvorlig kriminalitet, er ikke så kontroversielt. Men at lovlige demonstrationer og aktivistisk arbejde også kan blive udsat for overvågning fra staten er mere tankevækkende.

Dette er tredje episo...
Mark as Played
December 3, 2020 34 mins
Morten Storm er blevet hvervet af PET i 2006 og har levet et dobbeltliv undercover blandt militante islamister, herunder Al Qaeda, og har videregivet oplysninger til PET og CIA. Han hævder at have bidraget med de lokaliseringsoplysninger der førte at Al Qaeda leder Anwar al-Awlaki blev dræbt i et amerikansk droneangreb i 2011.

Journalist Carsten Ellegaard og hans kollega Orla Borg oplever pludselig at komme i efterretningstjenester...
Mark as Played
December 3, 2020 36 mins
I starten af 1980’erne går en agent fra PET undercover i en række venstrefløjsmiljøer i Århus og København. Agenten, Anders Nørgaard, var under dæknavnet Zeus sat til at infiltrere de aktivistiske miljøer og rapportere tilbage til PET om alt hvad der blev sagt og gjort.

En af de personer, der var udsat for PETs overvågning i form af agent Zeus, var Søren Søndergaard, der dengang var sekretær i Socialistisk Arbejder Parti - et parti...
Mark as Played
November 27, 2020 2 mins
Hvordan føles det at blive overvåget - af en infiltrationsagent, gennem telefonaflytning eller nogle af alle de andre redskaber efterretningstjenesterne har til rådighed?

I podcastserien Vi Er Overvåget, taler Marie Høst med dem, der har oplevet overvågningen på egen krop og dem der ved, hvordan det gik til at staten fik øjne og øre at udspionere os allesammen med.

Gennem FE-skandalen ved vi nu at forsvarets efterretningstjeneste, h...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.