TRIGGERED

TRIGGERED

TRIGGERED får ugens politiske frustrationer ud og finder løsningerne. Sammen med unge, magthavere og mennesker med markante meninger vender vi ugens vigtigste debatter og tænder den politiske ild hos unge. Det er nyheder leveret af unge der brænder for politik for unge, der er nysgerrige på samfundet og med fokus på de emner der skaber vores fremtid på vores generations præmisser. TRIGGERED er en del af LOUD TALENT

Episodes

December 27, 2021 53 mins
Mens 2021 lakker mod enden kigger vi tilbage på året der er gået sammen med Emil Samaras og Mads Strange. Vi vender situationen i Afghanistan, den manglende klimahandling og den kaotiske situation i blå blok.
Mark as Played
2021 lakker mod enden og vi kigger tilbage på det politiske år, der er gået, sammen med Lea Friedberg. Vi vender stormen på Capitol Hill, sygeplejerskestrejken og Inger Støjbergs rigsretssag.
Mark as Played
Kulturer og strukturer får ofte ansvaret for de mange sager om krænkelser og overgreb, der er kommet frem de seneste år. Feminister peger på magtrelationer, mens taburetter vakler under fortidens magtfulde mænd. Men hvis ansvar er denne kultur? Og hvad gør vi for at sikre færre overgreb i fremtiden? Det diskuterer vi med Sørine Gotfredsen, sognepræst og journalist, og Maria Gudme, regionsrådsmedlem og initiativtager til #enblandtos
Mark as Played
December 20, 2021 53 mins
Sagen om Støjbergs ulovlige instruks er langt om længe ovre, og hun skal nu afsone en ubetinget dom på 60 dage. Men hvad er op og ned i dommen? Og handlede det nogensinde om barnebrude? Vi diskuterer dét og Støjbergs fremtid med Ali Aminali, debattør og radiovært, og Chris Bjerknæs fra Dansk Folkeparti
Mark as Played
Restriktioner er igen blevet en del af vores hverdag. Statsministeren giver de uvaccinerede skylden, og siger at det skal være besværligt ikke at være vaccineret. Men skal der ligefrem tvang til? Vi inviterer de to frihedselskere Rasmus Malver, menneskerettighedsjurist, og Jonas Herby, CEPOS, til debat.
Mark as Played
Årets finanslov er landet og med gratis tandpleje til unge, afskaffelse af håndværkerfradraget og investeringer i sundhedsvæsen såvel som læreruddannelsen er det jo mildest talt en klassisk socialdemokratisk finanlov. Men hvad synes opposition og støttepartier om det hele? Vi tager temperaturen med Anna Kjær, der er forkvinde for SF Ungdom, og Martin Dommerby, der er ordfører i Venstres Ungdom.
Mark as Played
December 6, 2021 53 mins
I 2022 er der Vinter-OL i Beijing og VM i fodbold i Qatar. Men kan vi virkelig lade danske atleter være en brik i diktaturstaternes sportswashing? Eller skal nogen tage ansvar for et boykot - og i så fald hvem? Det diskuterer vi med Hans Natorp, der er formand for Danmarks Idrætsforbund, og Sabrina Louise Christiansen, der er nyvalgt kommunalbestyrelsesmedlem for Enhedslisten på Frederiksberg.
Mark as Played
December 6, 2021 53 mins
Den europæiske debat om atomkraft buldrer derudad. Frankrig vil have klassificeret kernekraften som grøn, mens Tyskland er i fuld gang med udfasning. Men hvad skal vi gøre i Danmark? Og hvordan skal vi forholde os til atomkraft som løsningen på en international klimakrise? Det diskuterer vi med Rebecca Lohfert fra organisationen ATOMiDA og Niels Henrik Hooge fra miljøorganisationen NOAH.
Mark as Played
Regeringen er kommet med endnu et forslag til, hvordan vi skal føle os tryggere i nattelivet, på s-togsstationer og blandt børn og unge. Det indebærer begrænsninger, overvågning og nye sanktionsmuligheder overfor kriminelle mindreårige. Men gør disse tiltag os trygge? Og hvem er det, de skal skabe tryghed for? Vi tager debatten med Mads Hvidbjerg fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Silas Lønborg fra SF Ungdom.
Mark as Played
November 29, 2021 53 mins
Danmark overholder langt fra sine forpligtelser overfor NATO og kommer ikke til at stille med den hær, vi har lovet i 2024. Med mere og mere aggressiv adfærd fra Rusland såvel som Kina kalder det på debat om Danmarks sikkerhedspolitik. Vi inviterede Jarl Arthur Hehnel fra YATA Danmark og Mads Hvidbjerg Kristensen fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom til debat om det danske forsvars tilstand.
Mark as Played
COP26 var endnu en fiasko. Så hvad nu? Kan klimakrisen overhovedet løses af de nuværende politiske institutioner? Og i så fald hvordan? Det diskuterer vi med Mads Molina fra Radikal Ungdoms klima- og miljøudvalg og Andreas Stokkendal, der er aktivist i Den Grønne Studenterbevægelse.
Mark as Played
Kommunal- og regionsrådsvalget er overstået. Vi har inviteret forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad, og landsformand for Radikal Ungdom, Jacob Robsøe, til en snak om, hvorfor socialdemokratiet går tilbage, radikale går frem, og hvad der ellers kan konkluderes ud fra valgets resultater.
Mark as Played
November 15, 2021 53 mins
Veganerpartiet stiller op til kommunalvalget for første gang og har virkelig skubbet på debatten om kødfri dage i offentlige institutioner. Vi tager diskussionen med Maria Nørgaard Andersen fra Veganerpartiet i København og Steffen Larsen fra Liberal Alliance i Lyngby-Taarbæk.
Mark as Played
November 15, 2021 53 mins
Regionsrådsvalget er lige oppe over. Hvordan skal midlerne prioriteres? På de unges trivsel? Eller på de ældres sundhed? Vi spørger to unge kandidater: Tina-Mia Eriksen (K) fra Sjælland og Sadek Al-Amood (SF) fra Hovedstaden.
Mark as Played
November 8, 2021 53 mins
I de store byer cirkler biler rundt i timevis i jagten på en parkeringsplads. Bilerne forurener og tager plads fra grønne områder, cykelstier og udeservering. Så skal vi have færre eller flere parkeringspladser i de større byer? Det diskuterer vi med de to københavnske medlemmer af Borgerrepræsentationen Helle Bonnesen (K) og Laura Rosenvinge (S).
Mark as Played
Internationale studerende optager en stor andel af kollegiepladserne. Er det retfærdigt at folk kommer udefra og tager de få billige boliger der er til rådighed? Og hvad gør vi for at sikre at også danske studerende kan få et sted at bo? Det diskuterer vi i dag med Lea Friedberg (S) fra København og Christian Bülow (DF) fra Frederiksberg
Mark as Played
November 1, 2021 53 mins
Et af valgets mest tekniske spørgsmål er spørgsmålet om, hvordan der bliver råd til velfærd og klimahandling. Skal kommuneskatten op? Eller skal p-afgifter og grundskyld hæves, for dem der optager plads i vores kommuner?
Vi tager debatten med Rasmus Holme, der stiller op for Enhedslisten på Frederiksberg, og Mathilde Kastbjerg, der stiller op for Konservative i Københavns Kommune.
Mark as Played
November 1, 2021 53 mins
Flygtninge- og integrationsdebatten fylder også lokalt og derfor inviterer vi en repræsentant fra hver af landets to største byer til debat om flygtninge, integrationsindsatser og hensyn til minoriteter i offentlige institutioner. Debatten tager vi med Katrine Kildgaard, der stiller op i København for Radikale Vesntre, og Sebastian Kaimson, der stiller op i Aarhus Kommune for Konservative.
Mark as Played
October 25, 2021 53 mins
Regionsrådsvalget nærmer sig og vi dykker den kommende tid ned i de vigtige debatter i regionalpolitik. I dette afsnit diskuterer vi hvilke dele af vores sundhedsvæsen, der skal være gratis. Skal tandlægen? Og skal lægen blive ved med at være det? Vi tager debatten med de to regionsrådskandidater Grethe Olivia Nielsson (Ø) og Carl Andersen (LA).
Mark as Played
October 25, 2021 53 mins
Kommunalvalgkampen er i gang og den kommende tid dykker vi ned i de brandvarme lokalpolitiske emner. I dette afsnit har vi besøg af Astrid Aller (SF) og Cille Hald Egholm (V) til en debat om det københavnske boligmarked. Skal der bygges flere almene boliger, eller er det ejerboliger der skal satses på? Og må de grønne område vige for boligerne?
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.