STATUS

STATUS

Hvad handler debatten egentlig om? Og hvordan ved man, at man har en holdning? Hvordan vil debatterne fra 2020 potentielt forme 2021? Alt det undersøger Marie og Oliver henover jul og nytår gennem 9 forskellige programmer. Sammen hopper vi ind i det nye år fuld af demokratisk dialog.

Episodes

April 5, 2021 54 mins
Marie og Oliver har hver især udvalg to passager fra forskellige programmer af STATUS. Hver en debat rummer nuancer, perspektiver og set retrospektivt kan nye spørgsmål opstå.

I sidste episode af STATUS dvæler vi ved nogle af debatterne, og hvad STATUS også har lært os selv.

Overalt synes alle at have en holdning eller noget på hjertet. Men hvordan ved man egentlig, at man har en holdning til det som sker? Og hvad var det egentligt...
Mark as Played
Vi er ved at være ved vejs ende, og efter 31 programmer lukker og slukker STATUS med en debat om debatten.

Hvad har vi glemt det seneste år i kølvandet på den verserende sundhedskrise med Corona? Hvad kommer til at forme det forestående kommunalvalg til november? Hvilke holdninger præger vores generation?

Det debatterer vi i dagens næstsidste afsnit af STATUS.

Overalt synes alle at have en holdning eller noget på hjertet. Men hvord...
Mark as Played
March 29, 2021 47 mins
Tilbage i 2010 fik Qatar tildelt værtskabet for VM i fodbold 2022. Aldrig før er tildelingen sket i så god tid, og de 11 år, den pt. har været undervejs, har da også budt på massiv kritik og debat.

Kritikken og debatten har både budt på korruptionsskandalerne og moderne slavelignede forhold for migrantarbejder, der hver dag knokler for at gøre landet klart til VM i 2022. Amnesty international har estimeret at hvis antallet af omk...
Mark as Played
March 29, 2021 54 mins
Politiken bragte d. 21. marts kronikken med overskriften ”Ung homoseksuel: LGBT Danmark er ude i en ekstremistisk kamp mod selve den menneskelige biologi”. Her anklager Tobias Pultz ikke blot organisationen LGBT+ Danmark for at tilhøre den ekstreme venstrefløj, men også for at føre en ekstrem kamp mod videnskaben og kønnet som biologisk realitet.

Det affødte et modsvar som Politiken publicerede d. 25. marts. Her forsvarer hhv. sek...
Mark as Played
March 22, 2021 42 mins
Sproget er i forfald. Skældsord præger den offentlige debat, og udtalen halter. De unge taler bedre engelsk end dansk, og den ældre generation e ser forfærdet til, mens ungdommens undergraver modersmålet. For i gamle dage talte alle jo pænere. Meget pænere.

Vi troede for år tilbage, at internettet ville binde os tættere sammen, at den demokratiske samtale ville blive styrket på sociale medier. Facebook har gjort det nemt at følge me...
Mark as Played
March 22, 2021 56 mins
Overvågning og kontrol – hvem er det egentlig, som holder øje med os, og hvad er det vi frygter?

Siden George Orwell tilbage i 1949 udgav bogen 1984, har spørgsmål om overvågning fra tid til anden dukket op i debatten. Hvad end debatten har handlet om sociale medier eller international politik, så synes debatten at være præget af overvejelser omkring kontrol og overvågning.

Senest har vi set overvejelserne om overvågning i debatten...
Mark as Played
March 15, 2021 46 mins
Forrige søndag landede DR3 serien Skamløs, hvor vi følger tre unge kvinder: Inger, Sofie og Asmita, der sammen kæmper for retten over deres egen seksualitet.
Serien taler direkte ind i de seneste par års debat om seksuelfrigørelse, udskamning og dobbelte standarder kønnene imellem.
GirlSquad og Sex med Maja er bare to af de pop-kulturelle fænomener, vi de seneste årrækker har været mødt med i den feministiske dagsorden.
Fjerdebølge...
Mark as Played
March 15, 2021 56 mins
Theresa Scavenius meddelte i weekenden, at hun danner partiet Momentum. Det er langt fra det første rød-grønne parti, vælgerne har skullet forholde sig til. Venstrefløjen er nemlig ved at blive godt fyldt op. Foruden de etablerede partier i Enhedslisten, SF og Radikale Venstre er Veganerpartiet blevet opstillingsberettiget, Alternativet vil også lege med næste gang, og så er Frie Grønne oi gang med kampen for at samle nok underskri...
Mark as Played
March 8, 2021 46 mins
I sidste uge kom et nyt udkast til restaurations- og nattelivet fra Københavns kommune. Ambitionen for udspillet er at sørge for, at nattetimerne bliver mere rolige i det indre København, og i udspillet skriver kommunen selv, at det er en ”vision for at skabe et natteliv i balance med resten af byen og som bygger på respekt for hinanden”.

Udkastet indebærer bl.a. at man ikke har planer om at give nye alkoholbevillinger i tidsrummet...
Mark as Played
March 8, 2021 55 mins
Det er jo kampdag i dag. Og her taler vi altså ikke om at AaB møder SønderjyskE kl 19. Nej, det er kvindernes kampdag!
Feminismen i Danmark bliver ofte forbundet med de rødstrømperne i 70’erne. Men har skyllet ind over landet i 4 bølger, der har fokuseret på politiske rettigheder, kønslig og seksuel frigørelse og et opgør med sexisme. Vi står midt i den fjerde bølge af feminisme, der blandt andet er båret frem af den internationale...
Mark as Played
March 1, 2021 44 mins
I det seneste år har coronaen spændt ben for vores fællesskab. Som vi også vendte her i Status for to uger siden, viser en omfattende undersøgelse fra forskningsprojekt HOPE at omkring 40% af de 18-34-årige føler sig ensomme for øjeblikket – og måske, det er mit gæt, er det fordi de ikke føler sig som en del af et fællesskab.
Men fællesskabets udfordringer stammer nok ikke kun fra Coronaen. Noget kunne tyde på at vores generation me...
Mark as Played
March 1, 2021 54 mins
Uligheden i Danmark er steget igennem de seneste ti år.
Liberalister forsvarer den stigende ulighed, med en fortælling om at den øger incitamentet til at gøre en ekstra indsats, og at trickle-down økonomien, hvor de riges tiltagende velstand kommer os alle til gavn, i virkeligheden gør os rigere.
Hvordan ser ulighed ud i en velfærdsstat som den danske? Og hvad gør det for vores samfund, at nogle mennesker er født ind i velstand, mag...
Mark as Played
February 23, 2021 54 mins
Og der er mange der har en holdning eller noget på hjertet. Overalt støder vi på dem, holdningerne - men hvordan ved man egentlig, at man har en holdning til det som sker? Og hvad var det egentligt der skete?

Det er dét vi i STATUS forsøger at forstå. Vi gør med andre ord STATUS på den debat - der var - og som kommer til at forme fremtidige debatter.



I dag vikarer vi for UDRÅB! Og i den ekstra udgave af Status skal vi se nærmere på...
Mark as Played
February 22, 2021 54 mins
Nu skal vi tale om kærlighed! Sammen med Josefine og Ditte fra podcasten "Spøgelser med følelser", gør vi status på kærligheden, og svarer på dilemmaer. Hvordan kan man finde intimitet i mellem håndsprit og social afstand? Og er det virkelig stadig akavet at bekende kulør og indrømme at man benhårdt leder efter kærligheden? Hvorfor er det stadig lidt akavet at fortælle, at man har mødt hinanden via et digitalt datingmedie?

Alle dis...
Mark as Played
February 22, 2021 53 mins
I starten af februar blev sangerinde Sias instruktørdebut, af en film, nomineret i to kategorier til årets Golden Globe – hhv. Bedste Kvinde Hovedrolle (spillet af Kate Hudson) og Bedst Musical eller Komediefilm.

Men disse nomineringerne har samtidig været startskuddet til igen at puste liv i den debat, som har floreret omkring filmen.

Allerede tilbage i november 2020 fik Sia kritik for, at rollen som den autistiske ’Music’ gik til...
Mark as Played
February 22, 2021 53 mins
I dagens program sætter vi, i lyset af en hadforbrydelse mod en muslimsk kvinde fredag d. 13. februar, fokus på strukturel racisme i Danmark. Vi skal tale om hvordan sagen er blevet ført frem i medierne, og om hvordan politikeres retorik påvirker os som samfund.
Ifølge Rigspolitiets seneste rapport om hadforbrydelser i Danmark, blev der i 2019 registreret 569 sager i Danmark, der i politiets øjne kan karakteriseres som en hadforbry...
Mark as Played
February 15, 2021 53 mins
D. 27. januar 2021 udgav netavisen OLFI, artiklen: ”Sådan kørte rutineret journalists interview med forsvarsministeren helt af sporet”. Artiklen omhandler en interviewsituation mellem Thomas Hee, tidligere journalist på nyhedsbureauet Ritzau og den nye forsvarschef, Flemming Lentfer, hvor altså forsvarsminister Trine Bramsen skulle have insisteret på at være til stede.

Undervejs i interviewet besvarede forsvarsministeren, ifølge jo...
Mark as Played
February 15, 2021 47 mins
I dag der skal vi tale om noget, der har floreret lidt i medierne på det sidste. Jeg ved ikke om du har hørt om det der corona-virus? Lidt måske?

I første time af STATUS i dag, der gør vi lige status på, hvordan det sidste års tid er forløbet, hvor vi er henne i dag, hvordan det egentlig går med at holde humøret oppe, håbet ved lige og få hverdagen til at hænge sammen. Vi ser nemlig at flere og flere unge føler sig ensomme og bliver...
Mark as Played
Tilbage i foråret 2020 begyndte flere eksperter at forudse at nedlukningen af det danske land ville forårsage et nyt babyboom. Men her 11 måneder senere, kan vi konstatere, at dette ikke blev tilfældet.
Men interessen for fødselstallet er langt fra ny. Tilbage i 2015 lanceret Københavns Kommune en kampagne, der opfordrede unge til at tælle sine æg og få børn tidligt. Allerede dengang gik debatten højt: For hvem får vi egentlig børn...
Mark as Played
February 8, 2021 53 mins
I dag der skal det handle om et af de helt store punkter på den politiske dagsorden. I torsdags meddelte folketingsmedlem Inger Støjberg at hun forlader Venstre, for at blive løsgænger. Det sker efter at et flertal i Folketinget 2 dage inden, endeligt vedtog at stille Støjberg for en rigsretssag i den såkaldte ”barnebrudssag” om de ulovlige adskillelser af unge asylpar tilbage i 2016.
Onsdag d. 3. februar, dagen efter afstemningen, ...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.