Sağlık Gündemi

Sağlık Gündemi

Sağlık ve sağlığı belirleyen sosyal etmenlerin konuşulduğu, günceli yakalayan hayatın içinden doğru ve güvenilir bilgi kaynağı Bursa Tabip Odası "Sağlık Gündemi" podcastlerini Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Spreaker, Deezer gibi podcast platformlarının yanı sıra, www.bto.org.tr adresinden de takip edebilir, dinleyebilirsiniz. Bursa Tabip Odası podcatlerini, sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak bizi destekleyebilir, bilimin, halk sağlığının ve hekimlerin özgür sesinin daha geniş dinleyici topluluğuna ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Görüş, öneri ve düşüncelerinizi podcast@bto.org.tr adresine göndererek bizimle paylaşabilirsiniz.

Episodes

October 28, 2022 18 mins
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Bursa Tabip Odası (BTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sevtap Şimşek ile BTO Hukuk Danışmanı Av. Nilgün Berk Eser oldu.

•Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına yönelik yayınladığı yeni ek ödeme yönetmeliği neler içeriyor?
•Eski yönetmelikle yeni yönetmelik arasındaki farklar neler?
•Yeni yönetmelik sağlık çalışanlarına neler getiriyor, sosyal ve yaşam haklarını ...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Bursa Tabip Odası (BTO) Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş ile Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yasemin Heper oldu.

Levent Tufan Kumaş ve Yasemin Heper, son dönemde Dünya gündeminde sıkça haberlere konu olan “Maymun Çiçeği” hastalığını konuştu. Yasemin Heper, Maymun Çiçeği...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Orhan Demiralp oldu.

Onur Fidansoy’un sorularını yanıtlayan Dr. Orhan Demiralp, gençlerin tıp fakültelerine ilgisi, genç doktor adaylarının yurtdışına yönelmesi, tıpta uzmanlık sınavları ve branş tercihleri, beyin cerrahisi branşıyla ilgili merak edilenleri anlatıyor. Sağlık sisteminde yaşanan sorunları da paylaşan Dr. Or...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Bursa Tabip Odası Uzm. Dr. Büşra Altınkök Şentürk ve Uzm. Dr. Hüseyin Gül oldu.

Büşra Altınkök Şentürk ve Hüseyin Gül, Türkiye’de sağlık alanında her geçen yıl büyüyen bir soruna dönüşen “acil sağlık hizmetlerini” konuştu. Şentürk ve Gül, acil servis işleyişi hakkında bilgi verirken, yaşanan temel sorunların kaynaklarını örneklerle değerlendirdi.

“Sağlık Günde...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin 2. Sezon ilk bölümünün konukları Bursa Tabip Odası (BTO) Yeni Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş ile BTO Genel Sekreteri Dr. Muhsin Güllü oldu.

Levent Tufan Kumaş ile Muhsin Güllü, BTO Genel Kurul sürecini değerlendirirken, hekim hakları, sendikalar ve yeni döneme ilişkin görüşlerini paylaştılar. Kumaş ve Güllü, tüm hekimlere 29 Mayıs 2022 tarihinde Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğ...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu Bursa Tabip Odası (BTO) Başkanı Alpaslan Türkkan oldu.

Özcan Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, BTO Başkanlığı ve Yönetim Kurulu’nun yaklaşık 20 aylık görev süresini ve çalışmalarını değerlendirdi. Hayata geçirilen proje ve uygulamalarla pandemi koşulları nedeniyl...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Bursa Tabip Odası eski dönem Başkanları Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Dr. Ertuğrul Aydın oldu.

Hekimlik, sağlık, Bursa Tabip Odası, Türkiye’de hekimler ve Türk Tabipleri Birliği’yle ilgili sohbet eden Kayıhan Pala ve Ertuğrul Aydın, ayrıca sağlık sistemindeki dönüşümü, hekimlerin bu süreçten nasıl etkilendiğini, hekimlerin bir arada olması ve örgütlenmesinin önem...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Bursa Tabip Odası eski dönem Başkanları Dr. Güzide Elitez ve Dr. Bülent Aslanhan oldu.

Güzide Elitez ve Bülent Aslanhan, Tabip Odalarının dünü, bugünü ve yarınını konuştular. Sağlıkta son 20 yılda yaşanan dönüşüm politikalarını, Tabip Odalarıyla hekimler arasındaki iletişimi ve Tabip Odalarının geleceğe dönük misyonunu değerlendirdiler.

“Sağlık Gündemi” podca...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri Berkan Kara ve Eralp Hacızade oldu.

Baterist Berkan Kara ve Gitarist Eralp Hacızade, tıp eğitimiyle kesişen müzik yolculuklarının hikayesini anlatıyor. Tıp gibi ağır bir eğitimle müziği nasıl bir arada götürdüklerini, fakültede kurulup hızla büyüyen müzik topluluklarını ve gelecek hedeflerini anlatan...
Mark as Played
February 18, 2022 21 mins
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları BTO Genel Sekreteri Ömer Levent Soydinç ve BTO Yönetim Kurulu Üyesi Ayşenur Aydoğan Yentürk oldu.

Soydinç ve Yentürk, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) hekimlerin hakları için başlattığı eylemlilik sürecini ve gündeme gelen talepleri değerlendirdiler.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun öncülüğünde 16-18 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleşen “iş bırakma” ey...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu BTO Eski Başkanlarından Uzm. Dr. Candan Coşkun oldu. Onur Fidansoy’un sorularını yanıtlayan Dr. Candan Coşkun, hekimlerin yaşadıkları sorunları dile getirerek, 26 Ocak 2022’de başlayan “Beyaz Nöbet” eylemlilik süreci hakkında önemli mesajlar verdi.

Dr. Candan Coşkun, hekimlerin 4 Şubat 2022’de yasal düzenleme için TBMM’de olacağını, seslerinin duyulmaması ve tal...
Mark as Played
January 21, 2022 22 mins
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Cengiz Albayrak oldu. Dr. Cengiz Albayrak, Onur Fidansoy’un sorularını yanıtladı.

•Çocuk ve genç psikiyatrisini yetişkin psikiyatrisinden ayıran temel farklar neler?
•Pandemi sürecinin çocuk ve genç psikolojisine yansıması nasıl oldu? Çocuklar nasıl etkilendi?
•Anne babalar çocuklarıyla ilgili hangi hataları yapıyor?
•Üniversit...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule Akköse Aydın oldu.

Onur Fidansoy’un sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Şule Akköse Aydın, acil tıp eğitimi, acil servislerde yaşanan sorunlar ve hekimlerin yaşadıkları genel sorunlar hakkında bilgiler verdi.

“Sağlık Gündemi” podcast'ini Spotify, Google Podcasts, Apple Podcas...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu Bursa Tabip Odası Sürekli Tıp Eğitimi Komisyonu Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cem Heper oldu. Onur Fidansoy’un sorularını yanıtlayan Dr. Cem Heper, BTO Sürekli Tıp Eğitimi Komisyonu’nun öncülüğünde yayınlanan kitap serisi hakkında bilgiler verdi.

•Yayını tamamlanan Hematoloji, Endokrinoloji ve Kardiyoloji kitapları ile yakında yayını gerçekleşecek Farmakoloji ...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Yılmaz oldu.

Prof. Dr. Emel Yılmaz, Covid-19 pandemisi ve son olarak Dünya’yı yeniden alarma geçiren “Omicron Varyantı” hakkında Onur Fidansoy’un sorularını yanıtladı.

•Omicron Varyantı hakkında neler biliniyor?
•Yeni varyantla pandemi...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’ndan Asistan Hekim Dr. Doğu Turna ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’ndan Asistan Hekim Dr. Ali Rıza Karabulut oldu.

Dr. Doğu Turna ve Dr. Ali Rıza Karabulut, özellikle Ankara Şehir Hastanesi’nde görevli Asistan Hekim Dr. Rümeysa Berin Şen’in uzun nöbe...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcastinin bu bölümünün konukları Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Uncu ile UÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Arş. Gör. Uzm. Dr. Dilara Övün Balıkoğlu oldu.

Prof. Dr. Yeşim Uncu ve Uzm. Dr. Dilara Övün Balıkoğlu, bu bölümümüzde aile hekimliğiyle ilgili her şeyi konuşuyor.

“Aile hekimliğinin ve aile hekimlerinin sorunları v...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcastinin bu bölümünün konukları Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyeleri Dr. Kazım Doğan Eroğulları ve Dr. Onur Naci Karahancı oldu.

TTB’nin başlattığı “Emek Bizim Söz Bizim” eylemlilik süreci, hekimlerin yaşadıkları sorunlar ve talepleri hakkında bilgiler veren Eroğulları ve Karahancı, tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve yurttaşları 23 Kasım 2021 tarihinde İstanbul’dan başlay...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konukları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Özen Öz Gül ve Doç. Dr. Soner Cander oldu.

Doç. Dr. Özen Öz Gül ve Doç. Dr. Soner Cander, 20 Ekim Dünya Osteoporoz Günü’nde, “Osteoporoz (kemik erimesi) nedir? Neden önemlidir? Riskleri nedir? Nasıl tedavi edilir ve yap...
Mark as Played
Bursa Tabip Odası (BTO) Sağlık Gündemi podcast’inin bu bölümünün konuğu Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencileri İnt. Dr. Serdar Can Yıldırım, İnt. Dr. İlayda Özden, İnt. Dr. Ufuk Caniklioğlu ve İnt. Dr. İrem Sarmalı oldu.

Genç doktor adayları Covid-19 pandemisi döneminde tıp eğitimini, yaşadıklarını, gelecek beklentilerini ve mesleklerinin geleceğine ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Bursa Tabip Odası "S...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.