Gündem-Siz

Gündem-Siz

Ali Abaday ile...

Episodes

May 27, 2022 34 mins
Türkiye'nin İsveç'ten iadesini istediği isimlerden biri olduğu iddia edilen gazeteci Bülent Keneş son süreçte yaşadıklarını Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı. Kendisinin iadesi için Şubat ayında ifadesinin alındığını belirten Keneş, 2011 yılından itibaren ile AKP ile görüş farklılıkları yaşadığını söyledi.
Mark as Played
İsveç'te evinin bulunduğu sokakta saldırıya uğrayan gazeteci Ahmet Dönmez, Ali Abaday ile Gğndem-Siz'de Almanya'dan gelen bir grubun üç gün evinin olduğu çevrede keşif yaptığına dair bilgiler aldığını açıkladı. Dönmez saldırıdan sonra hastanede yatarken sosyal medya hesaplarının kapatılması için yapılan şikayetlerin de yine Almanya üzerinden olduğunu belirtti.
Mark as Played
"Egemen Harekat Planı" davasında kararın açıklanmasının ardından gazeteci Mehmet Baransu mahkeme tarafından “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme” suçundan suçundan 6 yıl, “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” suçundan 7 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

Baransu'nun avukatı Çiğdem Koç davanın ardından Ali Abaday ile Gündem-Siz'e mahkemede yaşananlarla ilgili açıklamalarda ...
Mark as Played
Harbiyeli annesi olarak Melek Çetinkaya oğlu Taha Çetinkaya'yı son ziyareti sonrası Ali Abaday ile Gündem-Siz'e yaptığı açıklamada Silivri Cezaevi'nde koğuşlara sıcak su verilmediğini ve kaloriferlerin "bakım var" denilerek yakılmadığını belirtti.
Mark as Played
Bir yıldır teknik ve fiziki takibe karşın DHKP-C üyesi olduğuna dair delil bulunamayan, buna karşın hapse atılan Şura Başer'in erkek kardeşi Burak Başer, ablasının yaşadıklarını Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played
KHK'lı öğretmen Figen Çapkur'un tutuklanmasının ardından 13 yaşındaki kızı Adıyaman'da büyük anne ve büyük babası ile yaşamaya başladı. Çapkur'un oğlu Taha Eren ailesinin yaşadıklarını ve kız kardeşinin tek başına verdiği mücadeleyi Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played
KHK ile işten çıkarılan ve Yüksel Caddesi'nde yaptığı eylemler ile işini geri isteyen öğretmen Acun Karadağ, Kabahatler Kanunu üzerinden kesilen cezalar sonrasında emekli maaşına haciz konulması sürecini ve yaşadıklarını Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played
İş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verilmesi sonrası Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nden bir yaptırım görme ihtimali yükseldi. Hakim Yavuz Aydın olabilecek senaryoları Ali Abaday ile Gündem-Siz programında anlattı.
Mark as Played
Son olarak banka hesabının dondurulmasıyla gündeme gelen Yüksel direnişçilerinden Nazan Bozkurt yaşadıklarını Ali Abaday ile Gündem-Siz programında anlattı.
Mark as Played
Nokta Dergisi eski genel yayın yönetmeni Cevheri Güven Türkiye Tribünal'de “basın ve ifade özgürlüğü ihlalleri” alanında yaşadıklarına ilişkin verdiği ifade ve mahkemenin sonuçlarının neler olacağını Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı. Güven, Türkiye Tribünal'den güçlü bir karar çıkacağını, çıkacak dosyanın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden bir davaya dönüşebileceğini ve sadece MİT'in yaptığı işkencelerin bile detaylı soruşturulac...
Mark as Played
Eski Organize Şube Soruşturma Amiri olan Soner Koç, Ali Abaday ile Gündem-Siz programında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 17-25 Aralık dosyasıyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi. İki ayrı şubenin neden ortak operasyon yapmak zorunda kaldığını anlatan Koç, Babacan'a da "17-25 Aralık darbe girişimiyse, kendisi o dönem Başbakan Yardımcısıydı, neden savcılığa giderek mağdur başvurusu yapmadı?" sorusunu yöneltti.
Mark as Played
Adı "Suikast Listesi"nde yer alan yazar Gökhan Yavuzel, Galler'de evinin yakınlarında uğradığı saldırıyı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a muhalif oldukları gerekçesiyle isimleri “suikast listesi”nde yer aldığı ileri sürülen Ferhat Tunç, Arzu Yıldız, Celal Başlangıç ve Ahmet Nesin neler hissettiklerini Ali Abaday ile Gündem-Siz’de anlattı.
Mark as Played
Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmasıyla ilgili olarak Ali Abaday ile Gündem-Siz’e konuk olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ayşen Ece Kavas, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile iptal edilemeyeceğini, bunun Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi. 
Mark as Played
Düzce'de kalitesiz beton kullanan şirkete ceza kestiği için KHK ile işten atılan ve işine geri dönmek için yaptığı eylemler sonunda hapse atılan Mimar Alev Şahin yaşadığı süreci Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played
HDP İzmir İl Yöneticisi Ramazan Efendioğulları yaşanan silahlı saldırı ile ilgili Ali Abaday'a konuştu. Efendioğulları saldırıdan kısa bir süre önce binadan ayrıldığını, telefonda Deniz Poyraz'ın çığlıklarını ve silah seslerini duyduğunu söyledi. Ayrıca defalarca İzmir Emniyet Müdürü'nü bir saldırı olacağı konusunda uyardıkları anlattı.
Mark as Played
Yüksel direnişçilerinden Mehmet Dersulu, KHK ile işini kaybettikten sonra yaşadıklarını, cezaevinde başına gelenleri Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played
Yüksel Direnişçisi Nazan Bozkurt bütün yaşadıklarını ve gözaltına alındığı sırada bir polisin yumruğu sonucu göz altındaki kemiğinin kırılarak az daha kör olmasına neden olan şiddeti Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played
Desales Üniversitesi İç Güvenlik Merkezi Direktörü ve Georgetown Üniversitesi İstihbarat Çalışmaları bölümü Terörle Mücadele ve İstihbarat hocası Prof Ahmet Yayla, Ali Abaday ile Gündem-Siz'de Sedat Peker videolarını ve Türkiye'de mafya, siyaset ve istihbarat ağındaki uyuşturucu ile silah kaçakçılığı konularını anlattı.
Mark as Played
Ankara'da işlerini geri isteyen KHK'lıların gözaltına alınmaları sırasında video çeken ve bu sebeple gözaltına alınan, sosyal medyada "kırmızı saçlı kız" olarak bilinen Dilan Işıldak, yaşadıklarını Ali Abaday ile Gündem-Siz'de anlattı.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.