NORDIC TRUE STORIES

NORDIC TRUE STORIES

Nordic True Stories forkæler dine ører med skæve og hjertevarme reportager om livet - når det kan mærkes: Menneskeskæbner indsamlet med følsomme mikrofoner. Vi tager dig med ud i landets og ind i sindets afkroge. Vi dvæler ved detaljerne; den larmende stilhed, det dirrende åndedræt og det forløsende suk. Kort sagt storytelling, der går tæt på. Nordic True Stories er produceret af Nordic Podcast Academy i samarbejde med Rakkerpak productions & Struer Lydens By Vært & tilrettelæggelse: Tanja Kjeldgaard Lyddesign & musik: Jesper Lundager Producer: Dorte Palle Executive producers: Tor Arnbjørn og Peter Kjeldbjerg

Episodes

March 24, 2022 11 mins
For lidt over 50 år siden, kom de sidste gæstearbejdere til Danmark for at hjælpe os alle, ved at give deres arbejdskraft. Nogle blev og andre tog væk igen. Merel er taget til Immigrantmuseets markering af invandrestoppet i Farum kulturhus, for at tale med de fremmødte om, hvad det er, som de har opnået her i Danmark og hvordan de føler, at de blev og bliver modtaget, nu 50 år siden de ankom på hovedbanegården i København.

Producer...
Mark as Played
I Brønshøj ligger Brønshøjparken. Men alle folk i Brønshøj kender kun parken under navnet Louisehullet. Der har i hundrede år gået mange historier om parken. Parken skulle være hjemsøgt, og den lille cirkelrunde sø i parken, som også hedder Louisehullet, skulle være bundløs. Men hvem var Louise? Det går der også mange historier om. Jeg har sat mig for at finde ud af det.
Nordic True Stories er produceret af Nordic Podcast Academy i ...
Mark as Played
November 23, 2021 9 mins
Helle tager de 400 trin til toppen af det unikke gyldne tårn på Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. De sidste 150 på den udvendige spiralsnoede trappe - med et ikke særlig højt gelænder. Turen er ramme om en intens kærlighedshistorie og en frygtelig hændelse i fortiden, der vender alt på vrangen, så ingenting nogensinde bliver det samme igen.

Hvis du selv har selvmordstanker, så kan du kontakte Livslinien på 70 20 12 01.

Nordic T...
Mark as Played
Hvem var egentlig manden, der kom vadende ind på fritidshjemmet med fuldt dykkerudstyr. Ham, der havde fjordens hurtigste speedbåd og som kunne få en kvinde til at føle sig som det 8. vidunder? Men også manden der langsomt blev opløst af den væske, der kan fortynde og forpeste vores allernærmeste relationer? Da Kathrine bliver gravid beslutter hun sig for at fortælle historien ‘Hendes søns morfar’.

Nordic True Storyteller: Kathrine ...
Mark as Played
November 5, 2021 22 mins
“Jeg er ikke bange for at dø”.
Puk vinder pokalløbet i 3. klasse, fordi hendes storesøster, Sofie, løber med rundt. Året efter tager spisemonsteret sin første bid af hende. Fra familiens tilskuerpladser følger Sofie apatisk sin lillesøster årelange kamp med spisemonstret. I denne fortælling genoplever familien det længste løb, Puk tager med spisemonsteret en junidag i 2019. Fordi hun ville væk. Rigtig væk.

Nordic True Storyteller: S...
Mark as Played
Han vejede ikke meget mere end en pakke smør, da han kom til verden - men han er her stadig.
På en legeplads i Struer møder Luna Svarrer drengen Frederik og hans mormor. Frederik er født for tidligt. En lille skrøbelig dreng, med Danmarks mindste hjerte. Men mellem Frederik og og hans mormor vokser en stor kærlighed, der gør dem begge stærkere.

Nordic True Storyteller: Luna Svarrer
Vært & tilrettelæggelse: Tanja Kjeldgaard
Lyddesign & ...
Mark as Played
Theis har fået færden af noget på Struers værtshuse. Nogen mener, at det spøger i Søndergade 13. Men, hvis det er sandt, hvad skyldes det så? Theis sætter sig for at komme til bunds i historien og finde ud af, hvem hun var - pigen i nr. 13. Imens fortsætter sømandssangen på byens værtshuse og Theis's samvittighed vækkes langsomt til live.

Nordic True Storyteller: Theis Kamuk Larsen
Vært & tilrettelæggelse: Tanja Kjeldgaard
Lyddesign &...
Mark as Played
September 9, 2021 11 mins
'Mormor’ er fortællingen om for første gang at miste nogen, man virkelig holder af. Man kan miste på mange forskellige måder. I 'Mormor' sker det langsomt og gradvist. Det gør tabet ekstremt smertefuldt og til tider forvirrende.

Men det er også en fortælling om det überste og mest romantiske i hele verden: Livslang kærlighed mellem to mennesker der stadig taler om sprøjteorgasmer adskillige årtier efter de har mødt hinanden.

Musik: R...
Mark as Played
To unge mænd rejser ud i nattelivet på jagt efter det, de begge så inderligt søger – kærligheden.
Mark as Played
July 14, 2021 27 mins
Thomas er en ung mand med en stor libido - og en alt for lille forhud. Han går uden om kvinder han egentlig er interesseret i - fordi det ofte ender smertefuldt. Den slags sætter sig i en mand og til sidst er der kun en mulighed tilbage: Full kosher. I ‘Mit allerfarligste sted’ tager han dig med helt ind under huden - nærmere bestemt forhuden - når han lukker os ind i sin smertefulde færd for at genvinde en ny manddom.

Nordic True ...
Mark as Played
June 9, 2021 27 mins
Anlægget spiller stadig da hun vågner. Det har det gjort en uge nu. Gulvet er blevet til en forhindringsbane af flasker og fyldte askebæger. Hvor var det gået så galt, og hvad skulle de gøre nu? Hænderne er begyndt at ryste - de er løbet tør for alkohol. Det hele var ellers startet så godt for en uge siden. Dengang de mødtes for at lave en podcast om skak. Efter en uge har de stadig ikke fået spillet et eneste spil skak, men har st...
Mark as Played
April 22, 2021 11 mins
Søs er ikke til mænd, der bryder ud i sang midt i en date. Caroline er den kyniske type, der ikke spilder tid på fyre, hvis de ikke viser, at de virkelig vil hende. Men der er noget over den høje mand i læderjakke, der giver kvinderne sommerfugle i maven, og får dem til at efterspørge en date nummer to.
Men hvem er manden - de har været på på date med egentlig - og skal de være bekymrede for ham?

Nordic True Storyteller: Tanja Kjeld...
Mark as Played
March 9, 2021 39 mins
Et vidnesbyrd om den dag, hvor verden - som vi kendte den - ændrede sig totalt.
Vi befinder os i marts 2020 - før nedlukning af landet. Tanja er på podcastkursus i Struer, da en af kursisterne tester corona-positiv. Fra at synes det med corona, håndsprit og dumme støvlehilsner er noget hysteri, bliver alle overflader, mikrofoner og mennesker nu potentielle trusler i en ny virkelighed, der ligner den vi kender - men som føles helt a...
Mark as Played
February 7, 2021 12 mins
En våd aften i byen får konsekvenser for Julie, da hun opdager to streger på en graviditetstest. Og manden, der ellers opfattede sig selv som en fri fugl, må i gang med at bygge redde. ‘Et knald med konsekvenser - og kærlighed’ er historien om at hoppe ud i det uvisse og opdage, at det var lige præcis sådan det skulle være.

Nordic True Storyteller: Julie Rylander-Petersen
Vært & tilrettelæggelse: Tanja Kjeldgaard
Lyddesign & musik: Je...
Mark as Played
February 1, 2021 1 min
None
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.