S, P eller K

S, P eller K

Hvorfor er folk så vrede?” Det er Twerk Queen Louise og drag queen Mizz Privileze på en mission for at finde ud af. Hver uge spiller de S, P eller K (2021 edition) med en ny gæst for at forstå, hvad har sat deres pis i kog. Formålet er klart: at give krænkelsesdebatten et frisk pust og drysse masser glimmer på undervejs. Velkommen til en snak om Sex, Privilegier og Krænkelser

Episodes

January 14, 2022 44 mins
De to queens gør status på missionen om at sprede normkritik med glitter og blive klogere på mennesker, de er uenige med. For er dronningerne selv blevet klogere? Hvad har været sværest og krævet den dybeste vejrtrækning? Hvilke gæster har overrasket dem mest - og måske vigtigst af alt for en podcast: hvilket outfit kunne de bedst lide?

Alle erfaringerne for den 33-afsnit lange mission koges ned til til 6 gode råd til, hvordan du k...
Mark as Played
Dronningerne hopper ind i 2022 med et opkald til gamle gæster for at høre, hvad de har taget med fra deres deltagelse i podcasten. De to queens er også nysgerrige på, om præsten Henrik stadig græder over udsigten til juridisk kønsskifte, om mandeaktivisten Daniel stadig er en kriger på sociale medier og om kendiskokken Umut har brugt sin platform til at sige fra overfor sexisme?

Værter: Mizz Privileze og Twerk Queen Louise

Ugens Gæs...
Mark as Played
Tillykke! Sammen er vi kommet gennem noget af et år, men inden vi hopper ind i 2022, skal vi lige i nytårsstemning og kigge tilbage på året, der gik - og bare rolig, dronningerne gider heller ikke snakke mere om corona i år.

I stedet har de to queens inviteret 3 skønne gæster på bobler for at tale om MeToo, mænd og regnbue-rettigheder. De tager også krystalkuglen frem og prøver at spå, hvad folk bliver vrede over i ligestillingsdeb...
Mark as Played
Det er jul, det er cool, det nu vi hygger os bedst… eller gør vi virkelig det? For det er også ved julebordet, vi møder andre generationer, der måske bruger andre ord eller laver “hygge-racistiske” jokes. Måske din morfar altid siger n-ordet eller din familie laver sjov med de brune kartofler? Og hvad gør man så? Hvem skal sige fra og hvordan gør man det på den bedst mulige måde?

Prince Henry guider os igennem de forskellige dilemm...
Mark as Played
Lige om lidt skal vi hjem til jul og det kan godt give nogle diskussioner rundt omkring spisebordet - især når generationer mødes. Så hvordan tager man snakken med sin onkel om, at man har skiftet pronominer eller får sine forældre til at respektere ens queer livsstil?

De to queens får hjælp af Helle Thorning Schmidt, der er tidligere statsminister og nuværende boomer-hvisker. Helle har nemlig selv to queer børn, som har givet blon...
Mark as Played
Paradise Hotel er tæt på finalen og i den anledning kigger de to queens kritisk på reality-genren og hvordan et program som Paradise kan bidrage til mangfoldighed - hvis det overhovedet skal?

For kan reality være normkritisk og fx kønsneutralt - eller er politisk korrekthed alt for kedeligt og giver færre Brian’er, der vil se med?

Vi taler med Olivia, som er en del af den nye værtsduo på Paradise Hotel og prøver at blive klagere på...
Mark as Played
Dine to queens har haft noget af en uge - Louise har været ramt af corona og Mizz har været fanget i et sandt trafikkaos i Nordjylland. Derfor er ugens afsnit hevet frem for gemmerne. Da regeringen stadig ikke har ændret loven for juridisk kønsskifte, er diskussionen nemlig et genbesøg værd.

Dronningerne prøver nemlig at forstå, hvorfor præsten Henrik "græder indvendigt over juridisk kønsskifte til 10-årige”. Henrik mener åbenbart,...
Mark as Played
November 26, 2021 48 mins
Når hele Danmarks statsminister holder en tale, der opdeler folket i de vaccinerede og de uvaccinerede, bruger hun en en dem og os retorik, der skaber kløft i befolkningen. Dronningerne taler med Michael, som kalder sig selv “vaccine- og corona-kritiker” og som står på den anden side af kløften. Michael vil nemlig ikke tage vaccinen.

Afsnittet handler ikke om tal og studier, men om hvordan det opleves, når venner og familie ikke vi...
Mark as Played
November 19, 2021 48 mins
D. 19. november er det mændenes internationale kampdag. En dag vi dog hører mest om på kvindernes kampdag d. 8. marts, hvor vrede mænd skriver, hvorfor der ikke er nogen kampdag for mænd. Men der er altså en kampdag for mænd - men hvad skal den bruges til?

De to queens har inviteret Jalal, Jakob og Carl-Mar i studiet for at diskutere, hvad det betyder at være en “rigtig” mand i 2021. Sammen med mandepanelet prøver dronningerne at bl...
Mark as Played
November 12, 2021 44 mins
Spotify har fjernet R. Kelly fra deres playlister og Youtube har taget ham ned fra siden, men DR vil fortsætter med at spille musikken, da de ikke vil “udøve censur”. Men er det censur, når man holder en kunstner ansvarlig for dårlig eller kriminel adfærd? Kan vi adskille kunstneren og kunsten - og bør vi? De to queens har inviteret Nima i studiet, der kalder sig selv principløs og mener, at hvis kunsten er god nok, skal man som fo...
Mark as Played
Kommunalvalget står for døren og dronningerne har endelig fundet en vinkel ind: Københavns borgerrepræsentation har nemlig med et snævert flertal vedtaget, at undersøge muligheden for at ændre titlen formand til forperson. en af dem, der stemte imod var Helle. Hun er gruppenæstformand for de Konservative og mener ikke, at vi skal ændre sproget og vores kulturhistorie for at være mere inkluderende.

Men hvad går der af Helle ved for...
Mark as Played
Det er Halloween, men hvad må du klæde dig ud som? Og hvem har ansvaret for at være rummelig?

De to queens undersøger, hvad der er Gos and No Gos ift. udklædninger, og forsøger at lave en liste over, hvad du absolut ikke bør klæde dig ud som, hvis du vil undgå at være et røvhul.

Men hvor går grænsen mellem kulturel appropriation og appreciation - og hvem bestemmer forskellen? Ugens gæst Morten kalder sig selv kulturens vandrepokal,...
Mark as Played
De danske drenge har kvalificeret sig, og skal derfor deltage når VM afholdes næste år i Qatar ... eller skal de? For bør landsholdet egentligt blive hjemme istedet for at spille bold på stadions flere tusinde er døde af at bygge? Eller skal man lade være med at blande sport og politik sammen, og bare sætte sig tilbage og nyde landsholdet spille i Qatar?

Vi taler med fodbold-entusiasten Ali om, hvem der har ansvaret for, hvad der bl...
Mark as Played
Kan James Bond være sort og må Nikolaj Lie Kaas lægge stemme til en karakter, der ikke er hvid?

I anledningen af den nye James Bond-film og en kommende sort Ariel i “Den lille havfrue” taler de to queens i dag om repræsentation i film og tv.

Dagens gæst er Nikolaj Bøgh (kommunalpolitiker for Konservativ Folkeparti), som er træt af “dobbelt standarden” når sorte skuespillere gerne må spille hvide roller, men hvide ikke må spille sor...
Mark as Played
Debatten om crop-top fyldte hele sommeren under hashtagget #DetErBareMaver. Da en ny EU-lov gjorde det muligt at bestemme over, om man må have tørklæde på sit arbejde, var der dog ikke samme opbakning til #HandsOfMyHijab.

Ugens gæst, Duygu Cakir, har skrevet speciale om islamisk mode og er en del af podcast-duoen “Mellem os”. Sammen forsøger de tre podcastværter at blive klogere på de to hashtags, begrebet “hvid feminisme”, og hvor...
Mark as Played
“Jeg var 18 år gammel og lige var startet i Danmarks Radio“ . Sådan fortæller Sofie Linde i sin legendariske tale fra sidste års Zulu Comedy Galla, som startede MeToo 2.0 i Danmark. Men det er bare ikke rigtigt. Sofie var ikke 18 år, men 19 år, da hun startede på DR.

Det virker som en ret ligegyldig forglemmelse, men for Torben har det central betydning. Med indlægget “Tillykke med Sofie Lindes fucking fødselsdag” sætter han spørgs...
Mark as Played
“Jeg har bagt”. En handling mange vil bifalde, men for kvinder er det kæmpe karriere selvmål. Det mener Sille Kirketerp Berthelsen i hvert fald, der har skrevet “Manifest mod kageordning og andre krænkelser”. Men ikke alle er enig i Silles oplevelser med krænkelser og faste kønsroller.

De to queens spiller nemlig S, P eller K med Heidi, der kalder sig selv HunDragen og er selv-proklameret anti-feminist. HunDragen kunne nemlig ikke...
Mark as Played
“Anne K er sådan én, man tager med hjem til mor, og Anne P er sådan én, man knalder”.

Sådan sagde Nikolaj Hvidman, der kom i finalen i seneste sæson af Paradise Hotel. Og mens Anne K tog røven på finalisten, er Nikolaj sidenhen blevet kæreste med Anne P.

Om lidt starter en ny sæson af Paradise Hotel, og de to queens er derfor nysgerrige på, hvad Nikolaj har lært af at se sig selv på skærmen, og om han stadig synes, at der er "forske...
Mark as Played
September 10, 2021 47 mins
De nye abort-restriktioner i steder som Texas og Polen ses af mange som et slag mod retten til at bestemme over egen krop. Torben mener dog, at udviklingen er positiv. Han drømmer nemlig om, at abort forbydes fuldstændigt - ikke bare i Danmark, men i hele verden.

Torben er talsperson for “Respekt for Menneskeliv” og har brugt over 40 år af sit liv på at arbejde for at stoppe retten til fri abort i Danmark. Men hvad driver hans arbe...
Mark as Played
Brian Mørk kastede sig i sommers ind i #metoo-debatten, da han tweetede: “De sidder bare og tager imod og lader idioten tro, at det er ok at være klam. Kan vi træne vores døtre til at være klare i spyttet?”
Men hvad var Brians intention med tweettet? Hvordan reagerer Brian på, at Louise føler skam og skyld over sin egen voldtægtshistorie pga. hans tweet? Og hvorfor er der ifølge komikeren ikke tale om victim blaming?
De to queens p...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.