Dagens Nyheder

Dagens Nyheder

Dagens Nyheder udkommer hver morgen med et nuanceret overblik over de nyheder, vi synes, du skal lægge mærke til. Vi tager blandt andet fat i historier fra indland, udland, begivenheder og politik, så du er klædt på fra morgenstunden med dagens nyheder.

Episodes

September 30, 2021 11 mins
En rapport fra Rigspolitiet viser en markant stigning i svindel med NemID i perioden 2017-2020, men forhåbentlig bliver den slags svindel meget sværere at begå, når vi om lidt går over til MitID.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at manglen på arbejdskraft bliver ved med at vokse. Det er et resultat af den helt store genåbning af Danmark – men hvad er konsekvenserne, og hvordan finder vi flere hænder?
Til sidst ser vi på forsid...
Mark as Played
I Sverige ophæver de fleste coronarestriktioner efter en helt anden håndtering end Danmark – hvordan er det gået? Transparency Danmark uddeler en pris for åbenhed, og i Japan skal regeringspartiet vælge ny leder af regeringspartiet.
Til sidst ser vi på avisforsider.

Medvirkende:
Viggo Andreasen, lektor i matematisk epidemiologi RUC.
Jesper Olsen, formand for Transparancy International Danmark.
Raymond Yamamoto, lektor i japanstudier, A...
Mark as Played
I denne udgave retter vi fokus mod spionen over dem alle, nemlig agent 007 også kendt som James Bond. For ”No Time To Die” har verdenspremiere.
Vi skal også snakke om cybersikkerhed, for der er nemlig EM, og her er Danmark repræsenteret med det stærkeste hold nogensinde.
Kommunalvalget skal også vendes, for hvorfor sætter unge deres kryds, som de gør? Det har en undersøgelse fra Momentum undersøgt.

Medvirkende:
Knud Braagaard, Jame...
Mark as Played
Den tyske gyser af et valg er blevet afgjort – vi ser på, hvordan og om der kom mindretalsdanskere i Forbundsdagen. Så bliver Undervisningsprisen uddelt, og vi har talt med en af dem, der skal modtage den. Endeligt er det mandag, at Bocuse D´or afgøres – og der er chance for dansk medalje. Til sidst ser vi på et par forsider.

Medvirkende:
Thomas Wegener Friis, lektor i tysk historie og samfundsforhold, SDU og gæsteprofessor på Euro...
Mark as Played
Tyskerne skal til valg. Det første i 16 år, hvor det ikke er muligt, at Angela Merkel kommer ud som kansler. Hvad betyder det, og hvad skal vi holde øje med? Det ser Dagens nyheder nærmere på.
Danmark er godt repræsenteret ved den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse D´or, vi har talt med holdets præsident om chancerne for danske medaljer – de er gode.
Til sidst ser vi på forsider.

Medvirkende:
Thomas Wegener Friis, lektor i tysk...
Mark as Played
I denne udgave af Dagens Nyheder ser vi nærmere på en undersøgelse, der viser, at 15 til 24-årige i høj grad bruger sociale medier som deres indgang til nyheder på nettet. Så ser vi på, om genbrugsmøbler på offentlige kontorer rent faktisk kan gøre en forskel og måske være fremtiden, og så skal vi til EU-topmøde for ungdommen.
Til slut, avisforsider.

Medvirkende:
Kim Schrøder, professor i kommunikation på Roskilde Universitet.
Rikke ...
Mark as Played
I Dagens Nyheder ser vi nærmere på regeringens handleplan der skal gøre Danmarks import af soja og palmeolie afskovningsfrit i 2025 – for hvem skal sikre det? og kan man sikre det?
Hvert år skrives op cirka 26000 specialer i Danmark, men en stor del går tabt efterfølgende. Hvorfor? Og hvad kan man gøre?
Diablo 2 Resurrection er udkommet, men får det succes gennem Activision Blizzards shitstorms, sexisme og søgsmål?

Til sidst ser vi ...
Mark as Played
I dag fortæller vi om Christiania, der fejrer sin 50 års fødselsdag i dagevis.
Vi taler om et samråd, hvor Udlændige og Integrationsminister Mattias Tesfaye skal forholde sig til ukrainske fodermestres arbejdsforhold.
Og så runder vi en ny ordning, der skal give bedre digital sikkerhed.

Medvirkende: Mikael Jensen, direktør for D-mærket. Rikke Zeberg, branchedirektør for Dansk Industri digitalt. Kaare Larsen, mælkeproducent og landm...
Mark as Played
I dag skal det handle om hooligans - for retssagen mod en gruppe voldelige hooligans starter i Københavns Byret i dag - men hvorfor tiltrækker denne her kultur stadig unge mænd? Så skal vi tale om FN’s Fredsdag, der skal mane til våbenhvile og åbne verdens øjne for nye, diplomatiske løsninger på verdens konflikter. Til sidst skal vi forbi et samråd og et par af dagens forsider.

Medvirkende:
Bestyrelsesformand i Fredsministerium, Has...
Mark as Played
I den her udgave af Dagens Nyheder dykker vi ned i en konference, som starter i dag på Christiansborg. Den omhandler forebyggelse af fremtidens pandemier. Så er det også i dag, at canadierne går til stemmeurnerne. Og til sidst dykker vi ned i World Economic Forum, som i dag sætter gang i et topmøde i Schweiz.

Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær Dansk Vegetarisk Forening. Jan Dahl, epidemilog og chefkonsulent ve...
Mark as Played
I 'Dagens Nyheder' skal vi vidt omkring. Først tager vi til et topmøde for verdens børn og unge, der sammen skal nedskrive deres drømme for fremtiden. Vi skal også til Færøerne, hvor de mest aktuelle politiske emner - som for eksempel russere og delfiner - skal diskuteres. Og så vi til Flandern i Belgien, hvor to danskere i dag skal konkurrere om titlen som "verdensmester på landevejene".

Medvirkende:
Charlotte Sahl Madsen, direktør...
Mark as Played
Dansk Folkeparti holder årsmøde efter en række interne opgør. Vi har snakket med hovedbestyrelsesmedlem Erik Høgh-Sørensen, som er på valg.
I Aalborg løber ord- og litteraturfestivalen Ordkraft af stablen. En af de forfattere, man kan opleve, er iranske Shëkufe Tadayoni Heiberg, som med persisk litteratur vil udfordre det danske sprog.
I Strasbourg er danske Anders Grauballe en af 200 EU-borgere, der er med i det første borgerpanel ...
Mark as Played
Beskrivelse:
Diskussionen om den danske evakueringsindsats i Afghanistan fortsætter, og i dag skal to ministre svare på spørgsmål om regeringens arbejde frem mod Talebans magtovertagelse i landet.
Fredag åbner også en ny klinik på Frederiksberg, der skal rådgive blandt andet unge om sex, ligesom der bliver mulighed for at blive testet for kønssygdomme.
Og så begynder valget til det russiske parlament. Der er ikke usikkerhed om, at pr...
Mark as Played
I den her udgave af Dagens Nyheder skal vi en tur ud i rummet, fordi i dag finder den første civile rumrejse sted. Og så er det også i dag, at Dansk Film Institut afslører hvilke tre danske film der skal kæmpe om at blive indstillet til en Oscar. Til sidst skal det handle om, at fire danske fodboldklubber i dag spiller europæisk gruppespil. Det er første gang med så mange hold.

Medvirkende: Søren Pedersen, sportslig og kommerciel di...
Mark as Played
I den her udgave af Dagens Nyheder ser vi nærmere på en høring om onlinepornoens påvirkning af børn og unge. Så er det også i dag, at en førerløs bus for første gang skal ud og køre på en offentlig vej.
Til sidst skal det handle om EU-kommissionens formand, Ursula von der Leyen, der holder sin State Of The Union tale.

Medvirkende: Heidi Als Ringheim, formand for Mediesundhed for børn og unge og sexolog. Casper Schmidt, adjunkt ved A...
Mark as Played
I denne udgave ser vi nærmere på de nattelivszoner, politiet indfører flere steder i København. For det har været et stykke tid undervejs, men er barerne klar til dem?
Vi skal også et smut forbi Rusland. Her begynder nemlig en retssag mellem russerne og flere SoMe-giganter, der kan danne grundlag for fremtidige kampe mellem stater og spillere som Facebook og Twitter.
Inden forsiderne skal det handle om en debat i Esbjerg, der poten...
Mark as Played
I dag holder nordmændene valg, og det tyder på en mere venstredrejet regering i denne omgang.
Så bliver årets Michelinstjerner tildelt i norden - og måske har pandemien forpurret restauranternes chancer for en ny stjerne.
Og langt om længe bliver politiskolen i Vejle indviet.

Til slut vender vi et par avisforsider.

Medvirkende:
Helle Brønnum Carlsen, lektor i madkundskab, madanmelder og redaktør på madanmelder-app’en Whiteguide.
Dag...
Mark as Played
I dag får Tysklands tre kandidater til posten forbundskansler får deres sidste chance for at brænde igennem med deres budskaber på tv. Til SF’s landsmøde skal de stemme om, hvorvidt partiets nævn for ligebehandling er kommet for at blive - og så snører vi løbeskoene sammen med kronprinsen til Royal Run og vender, hvad det betyder for kongehusets image, at Frederik er folkelig.
Ti slut vender vi et par avisforsider.

Medvirkende:
Kar...
Mark as Played
For 20 år siden blev verden ændret permanent, da terrorister angreb World Trade Center og Pentagon. Vi ser på hvordan angrebene ændrede verden, og om vi skal frygte et nyt 9/11. Bagefter tager vi et smut i supermarkedet, hvor Salling Group i samarbejde med Sundhedsstyrelsen tilbyder et vaccinestik sammen med dagligvareindkøbene.

Medvirkende:
Henrik Breitenbauch, Centerleder for Militære studier på KU.
Jacob Krogsgaard Nielsen, kommu...
Mark as Played
I dag ser vi på tiltalen mod DF-politiker Erik Høgh Sørensen, der har retweetet billeder af en 14-årig, der får tæsk, og delt private oplysninger om den 16-årige gerningsmand.
Vi taler om corona-restriktionerne herhjemme, der ophører i dag – og om De Radikales nye folketingsmedlem, der tager over for Kristian Hegaard.

Til sidst ser vi på dagens avisforsider.

Medvirkende:
Erik Høgh Sørensen, medlem af DF’s hovedbestyrelse.
Sten Schamb...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.