Hyvä paha johtaminen

Hyvä paha johtaminen

Hyvä paha johtaminen -podcastissa käsittelemme ihmisten johtamisen haasteita ja mahdollisuuksia. Tämä podcast tarjoaa vinkkejä sinulle, joka haluat kehittää itsesi ja muiden johtamista. Podcastin juontavat johtamisen kehittämiseen erikoistuneen Educo Valmennustalon toimitusjohtaja ja arvostetun maailmanlaajuisen johtamisen kehittäjän Blanchardin Global Partner Janne Annunen sekä sekä organisaatiopsykologi, tutkija ja tietokirjailija Jaakko Sahimaa.

Episodes

February 6, 2024 59 mins
Tässä jaksossa syvennytään siihen, mitä tilanteen mukainen johtaminen ja SLII-johtamismalli oikein tarkoittavat. Mikä on lähijohtajan rooli tilanteen mukaisessa johtamisessa? Mistä tietää, mikä on tilanteeseen parhaiten soveltuva johtamistyyli? Millainen on universaali käsitys hyvästä johtamista?

Jannen ja Jaakon vieraana johtamisvalmentaja Pasi Lehtiniemi, joka paljastaa kuinka lokki ja telepatia liittyvät johtamiseen.


Mark as Played
Kaupallinen yhteistyö: Suomen Ekonomit

Miten johdon, keskijohdon ja asiantuntijoiden työhyvinvoinnin kokemus poikkeaa toisistaan? Mikä vaikuttaa työhyvinvoinnin kokemuksiin? Miten johtaja voi tukea omaa ja työyhteisön työhyvinvointia?

Tässä jaksossa Janne ja Jaakko saavat vieraakseen Suomen Ekonomien erityisasiantuntija Riikka Sipilän, joka kannustaa johtajia pitämään parempaa huolta itsestään. Jaksossa myös esitellään Suomen Ekono...
Mark as Played
Kuinka johtaa yritystä inhimillisesti unohtamatta tehokkuutta? Miksi inhimillinen teema on ajankohtainen juuri tässä ajassa? Millaisia psykologia tarpeita johtajan täytyy ottaa huomioon johtaessaan alaisiaan?

Jannen ja Jaakon kanssa organisaatiopsykologit Petri Juujärvi ja Merit Morikawa keskustelevat jaksossa siitä, kuinka ihmisistä saadaan enemmän irti ja miten voitaisiin välttää työntekijöiden loppuun palamisia.


Mark as Played
Eroaako johtajarekrytointi muista rekrytoinneista? Mihin kiinnittää huomiota johtajaa valitessa? Kannattaako johtaja valita yrityksen sisältä vai ulkoa?

Jaksossa keskustellaan organisaatiopsykologi Matti Jaakkolan kanssa siitä, kuinka koulutus tai kokemuskaan eivät välttämättä korreloi menestystä johtajana, vaan pikemminkin se, miten pystyy sopeuttamaan omaa johtamistyyliä. Kuulet myös parhaat vinkit kykytesteihin!


Mark as Played
Tulos vai ulos? Millaiset ominaisuudet auttavat toimitusjohtajaa onnistumaan? Ovatko toimitusjohtajat tavallisia ihmisiä vai eroavatko he jollain tavoin muista?

Jannen ja Jaakon vieraana on johdon suorahakukonsultti, teologian maisteri, kolminkertainen toimitusjohtaja ja Toimitusjohtaja - johda ja ajattele kuin menestyvä toimitusjohtaja kirjan kirjoittanut Hannu-Matias Nurmi, joka kannustaa jokaista toimitusjohtajaa löytämään omat ...
Mark as Played
Miksi kannattaa aina palkata kaksi myyjää kerralla? Mitkä ovat myynnin johtajan tärkeimmät ominaisuudet ja taidot? Mitä ovat ”Hard” ja ”Soft selling” -tunnit?

Jannen ja Jaakon vieraana on strategisen markkinoinnin ja johtamisen professori Petri Parvinen, joka paljastaa jaksossa sen, mitä tarkoittaa huippumyyjän tunneäly. Jaksosta saat eväitä myynnin johtamiseen.


Mark as Played
Onko yhteishenki koetuksella etätyön lisääntymisen myötä vai voiko monipaikkainen työ jopa parantaa yhteisöllisyyttä? Millaisia mahdollisuuksia hybridityö tuo? Ja pitääkö niitä kameroita nyt pitää etäpalaverissa päällä vai ei?

Jannen ja Jaakon vieras monipaikkaisen työn asiantuntija, tietokirjailija ja toimitusjohtaja Ulla Vilkman kehottaa siirtämään fokuksen asioiden organisoinnista ihmisistä huolehtimiseen monipaikkaisessa työssä...
Mark as Played
November 21, 2023 53 mins
Kuinka tekoäly voi kehittää johtajia viestijöinä? Tekoäly mullistaa tekstin käsittelyn, mutta mitä tekoälyltä ei voi odottaa? Muuttaako tekoäly johtamista ja miten sitä voidaan hyödyntää johtamisessa?

Jannen ja Jaakon vieraana jaksossa inspiroiva tekoälyn asiantuntija ja kirjan Tekoäly - Matkaopas johtajalle kirjoittanut Antti Merilehto kertoo kuinka johtaja voi tulla paremmaksi versioksi itsestään tekoälyn avustuksella.


Mark as Played
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa.

Tässä kolmannessa muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan hyvästä ja pahasta
muutosjohtamisesta.

Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa.

Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat hotellinjohtaja Jari Heikkilä
Safartica Oy:sta sekä työelämäkehittäjä ja projektipäällikkö Anna-Kristiina Rahkala Rova...
Mark as Played
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa. Tässä toisessa muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan muutosajattelusta ja positiivisesta muutoksesta. Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa. Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat Jounin kauppa Oy:n entinen toimitusjohtaja Michele “Minttu” Murphy-Kaulanen sekä työelämäkehittäjä ja projek...
Mark as Played
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU:n kanssa. Tässä ensimmäisessä muutosjohtamisen teemajaksossa keskustellaan muutoksesta ja muutoskyvykkyydestä niin yksilön kuin organisaationkin näkökulmista. Jakso on osa kolmiosaista Hyvä paha johtaminen podcastin muutosjohtamisen sarjaa. Jaksossa Jannen ja Jaakon vieraina ovat tv-kokki, puhuja, hotelliyrittäjä ja monitaituri Sirly Ylläsjärvi se...
Mark as Played
Mitä on osaamisen johtaminen ja miksi se on muuttumassa oppimisen johtamiseksi? Mistä voi tunnistaa oppimisen kehittämistarpeet? Mitä oppimisen johtaminen tarkoittaa käytännön toimina ja miksi teema on elintärkeä organisaation kannalta? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa, kun Jannen ja Jaakon vieraana on uudentyön puuhanainen, organisaatiokonsultti ja tietokirjailija Karoliina Jarenko.
Mark as Played
Mitä vastuullisuudella tarkoitetaan työelämässä? Mitä on vastuullinen ja eettinen yrityskulttuuri?
Kuinka vastuullisesti ja eettisesti suomalaiset organisaatiot toimivat? Miksi tähän teemaan kannattaa panostaa? Jannen ja Jaakon vieraana on Code of Conduct Companyn yrittäjä, valmentaja, kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Niina Ratsula. Niina on kirjoittanut mm. kirjan Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen orga...
Mark as Played
Miksi luottamus on tärkeää teema työelämässä? Miten heikko luottamus ilmenee työyhteisössä
ja mitä se aiheuttaa? Millaisella käyttäytymisellä lähijohtaja rapauttaa luottamusta? Miten luottamusta voi kehittää? Jannen ja Jaakon vieraana on pitkän uran suurissa suomalaisissa organisaatioissa henkilöstöjohtamisen kehittämisen tehtävissä tehnyt Sanna-Mari Myllynen.
Mark as Played
Mitä on projektijohtaminen ja miksi sen pitäisi olla kansalaistaito? Mitkä ovat projektijohtamisen tyypilliset haasteet ja huonon projektijohtamisen seuraukset? Miten projektijohtaminen ja työhyvinvointi liittyvät yhteen? Miten projektijohtamista kannattaa lähteä kehittämään ja miten ei? Kuulet myös, miksi ja miten Valmet Automotive on vienyt projektijohtamisen strategiatason kyvykkyydeksi. Jannen ja Jaakon vieraana on johtamisvalm...
Mark as Played
Mitä työntekijäkokemuksella oikein tarkoitetaan ja miksi se on juuri nyt merkityksellistä? Millaisista tekijöistä työntekijäkokemus rakentuu ja miten sitä voidaan käytännössä kehittää? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa, jossa Jannen ja Jaakon vieraana on HR-osaaja ja tietokirjailija Visa Myllyntaus. Visa on kirjoittanut yhdessä Miikka Huhdan kanssa kirjan Työantajabrändi ja työntekijäkokemus.
Mark as Played
Millaisia tekijöitä on osaajapulan taustalla? Mitkä ovat tyypilliset virheet rekrytoinnissa? Miten rekrytointiosaamista ja -prosessia kannattaa lähteä kehittämään? Miten saadaparhaat osaajat taloon ja miten estää rekrytoinnin epäonnistuminen? Jannen ja Jaakon vieraana on yksi Suomen tunnetuimmista HR- ja rekrytointiammattilaista, vuoden rekrytoijana palkittu, kirjailija, puhuja ja advisor Saana Rossi. Saana on kirjoittanut kirjan R...
Mark as Played
Miten perinteinen strategia eroaa inhimillisestä strategiasta? Miten strategiasta tehdään ihmiskeskeinen? Miksi kulttuuri ei syö strategiaa aamupalaksi ja miksi strategiaa ei pidä jalkauttaa? Muun muassa näistä aiheista keskustellaan tässä jaksossa. Jannen ja Jaakon vieraana on arvostettu johdon neuvonantaja, kauppatieteiden tohtori ja tietokirjailija Paula Kilpinen. Paula on kirjoittanut kirjan Inhimillinen strategia.
Mark as Played
Mitä on työilmapiiri ja mikä siihen vaikuttaa? Voidaanko työilmapiiriä mitata ja mistä tunnistaa huonon työilmapiirin? Miten työilmapiiri vaikuttaa organisaation tuloksiin ja sitä voidaan systemaattisesti kehittää? Jannen ja Jaakon vieraana on tällä kertaa Terveystalon työterveys- ja organisaatiopsykologian palveluista vastaava johtaja ja tietokirjailija Antti Aro.
Mark as Played
Mitä on johtamisviestintä ja miksi se on johtamisessa niin tärkeää? Miten huono viestintä näkyy organisaatiossa ja mitä se aiheuttaa? Miten psykologiset perustarpeet liittyvät viestintään? Miten lähijohtaja voi käytännössä kehittyä viestijänä? Jannen ja Jaakon vieraina ovat tällä kertaa viestintävalmentaja ja tietokirjailija Sirke Lohtaja Ahonen sekä Finnfundin viestintäjohtaja, tietokirjailija ja viestintäyrittäjä Unna Lehtipuu.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.