Kulturskoven

Kulturskoven

Kulturskoven er en podcast fra Horsens Bibliotek. Herfra fortæller vi om, hvad der rør sig på biblioteket. Du vil møde dedikerede tema-afsnit, som over en måned eller to knytter sig til et specifikt emne og enkeltepisoder med udgangspunkt i vores arrangementer, udstillinger og planer for fremtiden.

Episodes

April 3, 2024 21 mins
Den skotske forfatter Jenny Colgan, skriver romantiske feel-good-romaner, som bliver oversat, udgivet, købt og lånt ud i stakkevis.



Hvad er kendetegnende for forfatterens bøger og hvad mon det siger om os, læserne, og vores verden, at de er så populære?

Det vil formidler Anna M. Nielsen (som selv har læst masser af Jenny Colgans bøger) undersøge i denne litteratursalon.

Mark as Played
Per Petterson er en bjergtinde i den nordiske litteratur. I dette afsnit bevæger vi os et stykke ind forfatterskabet, som på én gang synes at være lavmælt og majestætisk. Marie Hastrup Sørensen interviewer. Thomas Glud forsøger at svare.
Mark as Played
January 31, 2024 21 mins
Thomas Glud i samtale med Gro Vase om Joan Didions forfatterskab med fokus på det,som er oversat til dansk. Podcasten følges op med en litteratursalon d. 29. februar kl. 11 på Horsens Bibliotek.
Mark as Played
January 31, 2024 39 mins
Anna, Miriam og Gro fortæller om et lille udvalg af de bedste og mest aktuelle ungdomsbøger, de har læst det sidste år. Der er både sødt og salt i anbefalingerne, grin og gys.
Mark as Played
January 31, 2024 32 mins
Gro og Anna samler op på de bedste titler for børn anno 2023. Der er både pegebøger, billedbøger og bøger til højtlæsning. Når du har lyttet, så kom ned på biblioteket, lån bøger og få endnu mere inspiration.
Mark as Played
January 1, 2024 21 mins
Månedens forfatter på Horsens bibliotek er klar med en ny episode og et nytårsfortsæt til dig i 2024. Marie Hastrup Sørensen fortæller om Tove Janssons forfatterskab efter hun skrev den sidste mumifortælling i 1970. Din vært er Thomas Glud.
Mark as Played
December 1, 2023 67 mins
Læn dig tilbage og lad Anna og Miriam forkæle dig med en overdådige mængde gode juleanbefalinger indenfor bøger, film og musik.
Mark as Played
I årets sidste Månedens forfatter fra Horsens Bibliotek taler jeg med Gro Vase om Astrid Lindgren for voksne. Og hvis du vil vide mere end du får i denne podcastepisode, så kom til litteratursalon d. 30. november 2023 kl. 11-12 på Horsens bibliotek. Her kan du høre Gro fortælle videre, stille spørgsmål og diskutere forfatterskabet med ligesindede.
Mark as Played
September 26, 2023 26 mins
Formidler på Horsens bibliotek Jette Holst fortæller om Martin Jensens forfatterskab, som både rummer historiske krimier, samtidsromaner og brugslyrik.
Mark as Played
September 7, 2023 34 mins
None
Mark as Played
None
Mark as Played
August 9, 2023 24 mins
Månedens forfatter på Horsens bibliotek er tilbage - i denne episode skal vi høre om den danske digter Caspar Eric. Gro Vase interviewer Thomas Glud om Erics forfatterskab. D. 31. august vil der være litteratursalon på Horsens bibliotek, hvor vi dykker længere ned forfatterskabet.
Mark as Played
May 3, 2023 27 mins
Morten Walther Rasmussen giver en forsmag på sin litteratursalon om Paul Auster, som afholdes på Horsens bibliotek d. 25. maj kl. 11.
Mark as Played
Ungerådet fortæller (2/2):

I anledningen af bibliotekernes UGE17 ser vi nærmere på klimahandling og stiller spørgsmålet: Er det de unges ansvar at redde verden fra klimaforandringer? Ikke alene, måske, men mange unge er optaget af - og også meget bekymrede - for de igangværende klimaforandringer. Sådan er det også for Caroline og Simon fra Ungerådet i Horsens, men de kan også se et håb for menneskeheden!

Vi dykker også ned i bøgern...
Mark as Played
Ungerådet fortæller (1/2): Om mental trivsel

I anledningen af bibliotekernes UGE17 ser vi i denne uge nærmere på mental sundhed og trivsel hos unge. Vi har besøg af Marcus, Casper og Victor fra Ungerådet i Horsens. De fortæller om, hvordan det oplever det at være ung anno 2023 og giver deres bud på, hvordan vi kan øge trivslen hos unge i Horsens.

Vi dykker også ned i bøgernes verden. Mental mistrivsel er nemlig også rigt beskrevet ...
Mark as Played
March 29, 2023 21 mins
Miriam Yamil dykker i samtale med Thomas Glud ned i Elena Ferrantes forfatterskab. Samtalen er en slags opvarmning til Litteratursalon på Horsens bibliotek d. 20. april 2023 kl. 11
Mark as Played
March 9, 2023 19 mins
Bliv klogere på forfatteren Virginia Woolf. Som optakt giver formidler Gro Vase et indblik i Virginia Woolfs forfatterskab. Podcasten er optakt til Litteratursalon på Horsens bibliotek d. 23. marts. 2023 kl. 11-12 og kan sagtens lytttes uafhængigt.
Mark as Played
February 1, 2023 23 mins
Kirstine Petersen fortæller om forfatteren Carlos Ruiz Zafon.
Mark as Played
January 17, 2023 21 mins
Månedens forfatter gennemgår hver måned et nyt forfatteskab. Først som podcast - dernæst følges der op på podcasten med en litteratursalon på Horsens bibliotek, hvor der både graves dybere og er rig mulighed for at diskutere forfatteskabet i selskab med en af bibliotekets formidler.

Første afsnit bringes både i Kulturskoven og på vores nye kanal: Månedens forfatter - her vil du kunne følge de kommende udgivelser. Der kommer én hver...
Mark as Played
December 19, 2022 9 mins
None
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.