Graulund I Dybden

Graulund I Dybden

Hvad former en fodboldkarriere? Er det mål i massevis, et udlandseventyr eller en overilet tackling i en træningskamp? Det spørgsmål trænger sig stadigvæk på hos Peter Graulund, selvom det er mange år siden han lagde fodboldstøvlerne på hylden efter en lang og flot karriere. I podcasten ’Graulund i Dybden’ drager han derfor ud for at snakke med tidligere kollegaer, så han kan blive klogere på, hvad de gjorde, da de stod midt i karrierens afgørende øjeblikke. Der udveksles erfaringer, fortælles røverhistorier og uddeles undskyldninger, når bolden slås i dybden. ’Graulund i Dybden’ udgives af Oddset fra Danske Licens Spil. Husk, at man skal være min. 18 år og spille med omtanke. Har du brug for hjælp til spilafhængighed, så kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje StopSpillet eller udeluk dig via ROFUS. Regler og vilkår gælder.

Episodes

November 28, 2023 77 mins
Martin Vingaard husker tydeligt sine mål – fra sit første Superliga-mål for Esbjerg til det pludselige hovedstødsmål i Champions League mod Manchester City. Han ser tilbage på de mange sæsoner i FCK, derby-kampe og nederlag til mægtige FC Barcelona.

Midtbanespilleren fortæller også om smuttet forbi Tampa Bay Rowdies, og hvordan amerikansk fodbold adskiller sig fra dansk.Men der har også været nedture for Martin Vingaard, som har vær...
Mark as Played
Erik Bo Andersen huskes stadig som ’Røde Romario’ – og med god grund: Stribevis af scoringer mod FCK, første udebanemål for et dansk hold i Champions League og derby-helt i det skotske Old Firm.
Sammen med vært Peter Graulund dykker han også ned i den dramatiske afgørelse mod AGF i 1995, der sikrede AaB sit første danske mesterskab.

Der er dog også plads til at fortælle om nogle af nedturene, der ligeledes formede fodboldkarrieren,...
Mark as Played
Per Krøldrup kan tælle over 200 fodboldkampe i den bedste italienske række, et mål mod Bayern München og 33 landskampe for Danmark. Men for Per Krøldrup er det ikke kun præstationerne på banen, som har formet fodboldkarrieren.

I denne episode fortæller han om ungdommen i Aalborg Chang og vejen til B93, hvor han brød ud af de trygge rammer og startede på historiestudiet. Kort efter hed klubben Udinese og derefter Everton, hvilket do...
Mark as Played
Thomas Gravesens karriere er spækket med store oplevelser på fodboldverdenens fineste adresser. Han snuser første gang til den europæiske klubscene i Vejle Boldklub, men det er først, da han trækker den hvide Real Madrid-trøje over hovedet, at Champions League-logoet sidder på ærmet og han hører hymnen som spiller. Her skal han sammen med Beckham, Ronaldo, Zidane og resten af Galácticos-holdet forsøge at opnå det, som man forventer...
Mark as Played
Ebbe Sand har spillet i nogle af de største kampe, der kan spilles, og han scoret i stort set dem allesammen. Han har lavet mål på samlebånd i Superligaen, i Bundesligaen og på landsholdet, men i denne episode fortæller Ebbe Sand om de største kampe i klubturneringen over dem alle, Champions League.

Fra hans første kamp i Europa mod Dundee United i ‘93, hvor Ebbe Sand stadig var amatør og trænede med 2. holdet, til kulminationen med...
Mark as Played
Steffen Højer har selv svært ved at få øje på sine spidskompetencer som spiller, men alligevel indtager han femtepladsen på Superligaens all time-topscorerliste. Målene blev sat ind over 13 sæsoner for henholdsvis Aab, OB og hjerteklubben Viborg, men det blev også til en ultrakort afstikker til Italien og et forbudt skifte til FC Midtjylland, før man overhovedet vidste, at man skulle hade dem som Viborg-mand.

I denne episode fortæl...
Mark as Played
For Morten Nordstrand startede Superliga-karrieren i et konkursramt Lyngby, men han endte med pokal- og ligatrofæer, topscorertitlen og to af de bedste mål i dansk fodboldhistorie. Udover de flotte Superliga-meritter nåede han også kampe i både hollandsk fodbold, Champions League og for det danske landshold.

I dette afsnit mindes han de to legendariske saksesparksmål mod FCK og hvad der gik gennem hovedet i afslutningsøjeblikket. H...
Mark as Played
Tre gange er Bashkim Kadrii blevet præsenteret som ny spiller i OB og ligesom klubben har han oplevet både store op- og nedture, siden han første gang trak den stribede trøje over hovedet. Fra at være én halvleg fra det forjættede Champions League-land til at opleve korsbåndet briste under sig, da målformen peakede.

Bashkim Kadrii har også kæmpet med i begge ender af Superliga-tabellen, tabt og vundet pokalfinaler og prøvet at score...
Mark as Played
I mange år holdt Jonas Borring rekorden for største transfersum mellem to Superliga-klubber. Han forlod hjerteklubben og teenageidolerne fra OB med udsigten til et udlandskifte efter et par år i Midtjylland, men finanskrisen ødelagde skiftet ud i Europa. Siden var der mange muligheder i udlandet, men Jonas Borring blev hele karrieren i Superligaen, hvor det blev til både store op- og nedture.

Skuffelsen over at glippe VM i Sydafrik...
Mark as Played
Rasmus Würtz sidder på flere Superliga-rekorder: flest gule kort, flest karantænedage og ikke mindst flest Superliga-kampe af alle. Skibonittens CV viser desuden også 12 A-landskampe, en doubletriumf i 2014, og en plads i AaB’s trænerteam i dag.

I denne episode fortæller han om AaB’s aktuelle kamp for overlevelse, hvorfor det aldrig blev til et udlandskifte, og hvordan presset i FCK og én fatal fejl mod Benfica ramte ham hårdt. Der...
Mark as Played
For Jakob Kehlet startede dommerkarrieren allerede som teenager, og i dag er han landets højest rangerede dommer. Men selvom man både har dømt Superliga, Champions League og landskampe og er konkurrencemenneske til fingerspidserne, så sniger fejlene sig stadigvæk ind.

I dette afsnit fortæller han om nogle af de fejl, som har sat sig i ham, intense nedrykningsdramaer og græske derbykampe. Og så giver han indsigt i arbejdet med VAR, h...
Mark as Played
Steven Lustü har prøvet lidt af hvert i sin lange fodboldkarriere. Fra en svær debut i landets bedste række til en overraskende plads i Morten Olsens VM-trup i 2002. Men udover de personlige meritter, så var han også en del af den Herfølge-trup, som højst overraskende snuppede DM-titlen for næsen af Peter Graulund og Brøndby i 2000.

I dette afsnit deler han ud af minder fra mesterskabssæsonen, VM-oplevelsen og nedrykningen med Silke...
Mark as Played
Vejen til toppen af topscorerlisten har ikke altid været snurrelige for Patrick Mortensen. Efter den tidlige Superliga-debut for Brøndby bød fodboldtilværelsen på nedrykning med Lyngby, en tur i Første Division og et ophold i norsk fodbold. I januar 2019 valgte AGF så at hente ham hjem til Danmark og siden er han både blevet anfører i klubben og har bombet mål ind på stribe.

I denne sæson jagter han Superliga-topscorertitlen og sam...
Mark as Played
Mesterskab, nedrykninger og en mirakuløs overlevelse på bekostning vært Peter Graulund. I sin Superligatid har Mikkel Beckmann prøvet det meste, selvom han først fik sin ligadebut som 24-årig.

I dag er han assistenttræner i Lyngby, hvor man aktuelt kigger ind i en drabelig overlevelseskamp i resten af sæsonen. Han giver derfor både en status på situationen i klubben forud nedrykningsspillet og fortæller om egne spillererfaringer fra...
Mark as Played
Da Herning Fremad og Ikast FS fusionerede i 1999 og blev til FC Midtjylland, stod den lokale knægt Kristian Bak Nielsen klar i kulissen til at kæmpe for en plads på holdet. Få år efter fik han Superliga-debut i Parken og spillede derefter over 250 kampe i Superligaen. I dag hedder han Kristian Bach Bak og er assisterende sportschef, men klubben og fighterviljen er stadigvæk den samme.

I FC Midtjylland-tiden har han nærmest kun oplev...
Mark as Played
Per Frandsen har måske den mest undervurderede karriere i dansk fodbold. I 1998 var han med Danmark til VM, men den manglende evne til at overfører hans høje niveau fra Premier League til landsholdet, gjorder, at det over en 13-årig periode aldrig blev til en hel kamp i rødt og hvidt. I denne episode fortæller han om rollen i periferien af landsholdet, at takke nej til en potentiel slutrunde og den engelske fodboldkultur omkring år...
Mark as Played
Søren Colding har en helt særlig betydning for Peter Graulund. Det har han bare aldrig fået fortalt ham – før nu. I denne episode åbner Graulund op om de svære tider i Tyskland og så snakker de to tidligere holdkammerater om VM'98, en legendarisk jubelscene og modbydelige modspillere.

’Graulund I Dybden’ udgives af Oddset fra Danske Licens Spil. Husk, at man skal være min. 18 år og spille med omtanke. Har du brug for hjælp til spila...
Mark as Played
Det danske landshold har altid været godt besat på målmandsposten, men Thomas Sørensen skulle i 2001 udfylde handskerne efter den måske største af dem allesammen – nemlig Peter Schmeichel. I denne episode fortæller han Peter Graulund om at gå fra reserve- til førstemålmand, hans rolle i England-nederlaget til VM'02 og den tårevædede afslutning på landsholdskarrieren.

’Graulund I Dybden’ udgives af Oddset fra Danske Licens Spil. Husk...
Mark as Played
Rafael Van der Vaart har spillet i både El Classico og North London-derby, men intet kan måle sig med VM-finalen fra 2010. Her er han få centimeter fra at blokere Iniestas afgørende mål, men i stedet måtte han se Spanierne løbe med pokalen. I denne episode af ‘Graulund i Dybden’ fortæller han om alle hans store turneringer med Holland, Cristiano Ronaldos vilde niveau og slutrundeopgørerne mod Danmark.

’Graulund I Dybden’ udgives af...
Mark as Played
Med en far og en onkel, som begge spillede på landsholdet, var vejen banet for at Jan Michaels en dag skulle trække den rød/hvide-trøje over hovedet. Men selvom talentet var til stede fra en tidlig alder, så skulle der gå lang tid før, at han selv fik gang i den professionelle karriere og nåede landsholdet.

Ikke desto mindre blev det både til store Champions League-aftner, to pokalfinaler med AB og en VM-slutrunde i 2002. I dette af...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.