Tendenstruppen

Tendenstruppen

I Tendenstruppen kigger vi hver uge på en aktuel tendens eller popkulturelt fænomen, for at blive klogere på, hvorfor netop de er blevet så store.

Episodes

June 28, 2021 56 mins
Kebab, shawarma, döner, sølvkikkert. Kært kødrulle har mange navne, og rigtig mange af os har et nært forhold til alletiders late-night måltid. Men hvorfor og hvordan blev lige kebaben så stor og velintegreret del af den danske madkultur? Filip og Niels giver et overblik og den populære rets rejse fra Tyrkiet til Danmark, snakker med en vaskeægte kebabkonceptudvikler, smager selvfølgelig på varen, og så spiller de musik, der indeho...
Mark as Played
Er EM virkelig den folkefest, som alle påstår? Nanna, Cecilie og Niels påtager sig den utaknemmelige opgave at lege djævlens advokater i forhold til tidens største popkulturelle begivenhed i vores del af verden - for lige så mange store oplevelser og fantastiske øjeblikke, der knytter sig til landsholdsfodbold, (næsten) lige så mange ulemper og problematikker kan også fremhæves. Værterne guider den ikke-fodboldinteresserede igennem...
Mark as Played
Hvorfor er True Crime så populært? Tendenstruppen tager fat i fænomenet True Crime og stiller spørgsmålstegn ved, om det er i orden at lave virkelige kriminelle hændelser om til underholdning og hvad det er, der er så fascinerede ved genren.
Mark as Played
June 7, 2021 57 mins
We were on a break! Eller var de? Det er nok ikke gået manges næser forbi, at castet fra TV-serien Friends er vendt tilbage efter mange års pause til et længeventet reunion-afsnit. I den anledning dykker Niels, Filip og Nanna ned i Friends som popkulturelt fænomen: Hvordan blev det så stort, og hvorfor vil så mange stadig se de gamle venner så mange år efter? Desuden dyster værterne i Friends-viden mod dagens gæst i studiet: superf...
Mark as Played
May 29, 2021 55 mins
Hvorfor vil 80'erne ikke dø? Det er det store spørgsmål i dagens afsnit af Tendenstruppen, hvor Filip, Nanna og Niels endevender grundene til, at 80'erne stadig lever lystigt videre i vores kultur, selv om årtiet forlængst er forlist.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.