Det’ løgn, Preben

Det’ løgn, Preben

Det er udenfor min fatteevne, at Danmark engang har vundet EM. Lige meget hvor hårdt jeg har forsøgt, kan jeg simpelthen ikke drømme mig tilbage til sommeren i 1992, hvor det hele gik op i en højere enhed. I et forsøg på at prøve og forstå, hvordan det kunne lade sig gøre, har jeg lavet den her podcast. ‘Det’ løgn, Preben’ er en fiktionsfortælling baseret på hele den sande historie om EM i ‘92. Men fortalt, som var det sket til EM i ‘21. For i håbet om at gøre historien mere relaterbar for os, der ikke var der i ‘92, har jeg byttet navnene på personer og datoerne fra dengang ud med tilsvarende til i dag. Lavet af: Oliver Bilberg Ravn. Coverphoto: Per Kjærbye/fodboldbilleder.dk.

Episodes

June 4, 2021 1 min
Danmark vandt EM 92 - her fortæller vi historien som var det 2021 for alle der ikke var så heldige at opleve sejrens sødme.
Mark as Played
Danmark tager hul på kvalifikationen til EM i 2021, der skal ende med at blive kendetegnet ved, at næsten intet går som planlagt. Allerede før kvalifikationen er begyndt, udspiller der sig en farce hos DBU.

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt EM i 1992. Navnene på personerne og datoerne er det eneste, som er udskiftet.

Lavet af: Oliv...
Mark as Played
June 7, 2021 19 mins
Danmark tager Beograd for at spille skæbneskampen mod Jugoslavien. Derefter kæmpes der med næb og klær for sikre sig en billet til EM. Kvalifikationen vil dog ikke kun blive husket for spillet på banen. For udenfor kridtstregerne sker der ting og sager i storpolitik, som får afgørende betydning.

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt ...
Mark as Played
De danske spillere rejser fra træningslejren i Vedbæk over Øresundet til slutrunden i Sverige. I den åbningskampen venter England, og det giver grund til bekymring, for det er et stærk mandskab. Både eksperter, spillere og befolkningen er bange for, at Danmark skal tabe ansigt.

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt EM i 1992. Navnene ...
Mark as Played
Efter lettelsen over præstationen mod England kan danskerne pludselig sætte sig selv i en gunstig position, hvis man får et godt resultat mod Sverige. Men svenskerne har en stjerneduo i front, som vil danskerne det anderledes...

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt EM i 1992. Navnene på personerne og datoerne er det eneste, som er ud...
Mark as Played
Det er alt eller intet mod de mægtige franskmænd. Der er brug for et mirakel, hvis det skal kunne lade sig gøre. Så Hjulmand tager utraditionelle midler i brug for at sætte de danske spillere op til kampen.

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt EM i 1992. Navnene på personerne og datoerne er det eneste, som er udskiftet.

Lavet af: Oli...
Mark as Played
Hele Europa spærrer øjnene op i løbet semifinalen mellem Danmark og Holland. Kampen skal vise at blive en historisk. Måske skyldes det diæten, som Hjulmand giver de danske spillere lov at få dagen før kampen?

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt EM i 1992. Navnene på personerne og datoerne er det eneste, som er udskiftet.

Lavet af: Ol...
Mark as Played
Straffesparkskonkurrencen skal afgøres. De danske spillere kan knap nok kravle hen til straffesparkspletten for at tage sparkene, for de er helt tømt for kræfter. Næsten ingen har lyst til at sparke - udover Kasper Schmeichel. Men har får ikke lov...

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt EM i 1992. Navnene på personerne og datoerne e...
Mark as Played
"If you can't join them, beat them". Danmark står overfor storebroren fra Tyskland i vores første EM finale nogensinde. Hvis vi vinder, kan man forestille sig, at det vil skabe en lykke og glæde i landet, som man ikke har set siden befrielsen.

'Det løgn, Preben!' er en fiktionsfortælling om EM-slutrunden i 2021. Fortællingen er baseret på de virkelige hændelser, da Danmark vandt EM i 1992. Navnene på personerne og datoerne er det en...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Math & Magic: Stories from the Frontiers of Marketing with Bob Pittman

    How do the smartest marketers and business entrepreneurs cut through the noise? And how do they manage to do it again and again? It's a combination of math—the strategy and analytics—and magic, the creative spark. Join iHeartMedia Chairman and CEO Bob Pittman as he analyzes the Math and Magic of marketing—sitting down with today's most gifted disruptors and compelling storytellers.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    New Heights with Jason and Travis Kelce

    Football’s funniest family duo — Jason Kelce from the Philadelphia Eagles and Travis Kelce from the Kansas City Chiefs — team up to provide next-level access to life in the league as it unfolds. The two brothers and Super Bowl champions drop weekly insights about their games and share unique perspectives on trending NFL news and sports headlines. Plus, entertaining stories from a combined 21 years in the league, off-field interests, and engaging conversations with special guests. Watch and listen to new episodes every Wednesday during the NFL season & check us out on Instagram, Twitter and Tiktok for all the best moments from the show.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.