K VĚCI- CNN Prima NEWS

K VĚCI- CNN Prima NEWS

Podrobný rozbor aktuálních událostí a témat s významnými postavami veřejného života. Stránka pořadu: https://cnn.iprima.cz/porady/k-veci Navštivte web CNN Prima NEWS na https://cnnprima.cz Sledujte CNN Prima NEWS na sociálních sítích: Facebook: https://facebook.com/cnnprima Instagram: https://instagram.com/cnnprima Twitter: https://twitter.com/cnnprima

Episodes

March 13, 2024 22 mins

Pokud mají země diplomatické vztahy, je kritizování srazu šéfů diplomacie pokrytecké, tvrdí poslanec Jan Hrnčíř (SPD) o invektivách na adresu slovenského ministra zahraničí Juraje Blanára kvůli schůzce s jeho ruským protějškem Sergejem Lavrovem. Místopředseda rozpočtového výboru v pořadu K věci na CNN Prima NEWS také označil za nezávadný e-mail předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, v němž opoziční lídr nevybíravě psal o ministru zahra...

Mark as Played

S důchodovou reformou jsme neměli šťastnou ruku, Nerudová předložila nesmysly, řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO). Zároveň prohlásil, že podle něj vláda shazuje opoziční návrhy ze stolu jen z principu.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Hnutí SPD je jedinou stranou, která dlouhodobě prosazuje nulovou toleranci vůči nelegální migraci, uvedl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS jeho šéf Tomio Okamura. Vláda podle něj při jednání o migračním paktu naprosto selhala. Lodě s lidmi, kteří se snaží dostat do Evropy, by Okamura nechal odtahovat do Afriky, mohlo by se po nich i střílet.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Že jsme prokremelská síla? Lži, které mě urážejí. Již velice intenzivně pracujeme s právníky. Jsem člověk, který má negativní vztah k Rusku. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to uvedl Zdeněk Jandejsek, bývalý prezident Agrární komory ČR. Ohradil se tak proti výroku premiéra Petra Fialy (ODS), který prohlásil, že demonstraci zemědělců v Praze svolali příznivci Ruska, mezi něž zařadil i Jandejska. Ten zdůraznil, že byl na akci mluvčí...

Mark as Played

Ukrajinská armáda se nachází v kritické situaci, potřebuje doplnění, změnit způsob vedení boje, konsolidovat vojska, to vše se mělo odehrát už v listopadu. V pořadu K Věci na CNN Prima NEWS to řekl bývalý náčelník Generálního štábu Armády ČR Jiří Šedivý. Podle něj nechce prezident Volodymyr Zelenskyj přijmout politickou odpovědnost za rozhodnutí k mobilizaci, což se mu může vymstít.

See omnystudio.com/listener for privacy informatio...

Mark as Played

Pondělní protest zemědělců minimálně upozorní na některé problémy, které jsou spojené s byrokracií v Evropské unii, a získá mediální pozornost. Že by se ale něco zásadního změnilo, šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek nepředpokládá. Uvedl to v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Zřízení zmocněnce pro euro ministrem pro evropské záležitosti Martinem Dvořákem (STAN) bylo provokací a nakopnutím premiéra Petra Fialy (ODS) přímo do kotníku. Uvedl to v pořadu K věci na CNN Prima NEWS komentátor MF DNES Miroslav Korecký. Pětikoalice se nakonec dohodla, že zmocněnec pro euro stanoven nebude. Pokud by se to nestalo, mohlo to podle Koreckého skončit i pádem vlády.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Zákonodárci ve čtvrtek v 15.00 hlasováním rozhodnou o propuštění předlohy o korespondenční volbě do druhého kola projednávání. Místopředsedkyně hnutí ANO Alena Schillerová v pořadu K věci na CNN Prima NEWS nevyloučila, že by se v případě schválení předlohy neobrátila na Ústavní soud.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Vláda navrhuje porušit ústavu a nesystémově ovlivnit volební výsledky, řekl k jednání o možnosti korespondenční volby předseda hnutí SPD Tomio Okamura v pořadu K věci na CNN Prima NEWS. Kabinet prý chce „vytvořit nové občany“, kteří ale neponesou důsledky svého volebního rozhodnutí, protože nežijí v Česku.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) by měl po střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy vyvodit důsledky. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to řekl bývalý ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (SOCDEM), který byl v době útoku ve třetím patře budovy. Studenti mají podle něj mnoho otázek, na které nikdo neodpovídá, doporučuje proto zřídit parlamentní vyšetřovací komisi komunikující i s nimi.

See omnystudio.com/listener for ...

Mark as Played

Když se mění zákony pro podnikatele a obce, hemží se to tu jedním lobbistou za druhým, ale když se jedná o důchodce, není tu nikdo, řekl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO). Podle něj mají penzisté zastání jen u hnutí ANO a chování k nim je morbidní. Vláda se do smyčky s valorizacemi dostala podle jeho slov sama. Havlíček proto nehodlá přihlížet, jak někdo „odrbává lidi" a ještě ...

Mark as Played

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) si svými vyjádřeními ohledně kontroverzního vánočního večírku ze dne tragédie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy sám zkomplikoval situaci, má jasno politolog Lukáš Valeš. Šéf resortu podle něj lhal a premiér Petr Fiala (ODS) ho kryl. Jurečka by prý měl rezignovat nehledě na postoj své strany. Valeš se domnívá, že v čele křesťanských demokratů může stanout ministr zeměd...

Mark as Played

Měli bychom si na rovinu přiznat, jak na tom naše ekonomika je a neopíjet se žádnými růžovými vizemi, uvedla v pořadu K věci na CNN Prima NEWS ekonomka Ilona Švihlíková. Zdůraznila, že jedním z hlavních úkolů, před kterými Česko stojí, je zajištění ekonomické suverenity.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Volební rok 2024 přinese množství politických šťouchanců a zvítězí „špinavá emoční kampaň“, uvedl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS politolog Jan Kubáček. Strany podle jeho slov budou házet umělými tématy, aby odvedly pozornost od zásadních problémů. Fialův kabinet podle něj „brežněvovsky nehýbe záclonkami“ a doufá, že mu dá čas za pravdu. Kubáček tvrdí, že na místě premiéra Petra Fialy (ODS) by před sjezdem strany vyměnil pár mini...

Mark as Played

Prezident Petr Pavel se ve svém novoročním projevu přiklonil k TOP 09 a hnutí STAN, zhodnotil komentátor MF DNES Miroslav Korecký. Hlava státu se podle něj postavila za názory, které tyto politické subjekty zastávají, jeho projev se naopak nemohl líbit ODS. Komentátor také kritizoval vysoký počet vrcholných politiků, kteří se rozhodli během zimních svátků vystoupit s projevy k občanům.

See omnystudio.com/listener for privacy informa...

Mark as Played

Česká republika na tom ekonomicky ještě nebyla hůře, vláda neplní své sliby a brutálně lže, prohlásil v pořadu K věci na CNN Prima NEWS místopředseda Poslanecké sněmovny Karel Havlíček (ANO). Zatímco za vlády hnutí ANO podle něj bylo Česko premiant, dnes je mezi nejhoršími. Opozice se podle něj nechystá uklidňovat nespokojenost ve společnosti, naopak v kritice vlády ještě přitvrdí. Kabinet přitom nedávno zveřejnil seznam svých úspě...

Mark as Played

Předseda vlády Petr Fiala (ODS) by se měl přestat poměřovat se zeměmi, kde jsou na tom mnohem hůř, a podívat se na evropské sousedy, prohlásil komentátor Miroslav Korecký v pořadu K věci na CNN Prima NEWS. Reagoval na Fialovo vyjádření na sociální síti X, kde uvedl, že v zemi panuje „blbá nálada, když se však porovnáme s jinými, tolik důvodů ke skepsi a naštvanosti nemáme“.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Elektřina zůstává doma, jen se se prodá na burze a zpátky ji koupí ČEZ, pronesl v pořadu K věci na CNN Prima NEWS energetický expert Vladimír Štěpán. Praktiku označil za „papírovou válku“. Česku by podle něj prospělo převedení vlastnictví ČEZ na samotná města. Nespoléhal by na stát, protože ten je podle jeho slov „v tomto ohledu černou skříňkou“. Výstavbu jaderných elektráren vnímá jako běh na dlouhou trať.

See omnystudio.com/listen...

Mark as Played

Pokud by se volby do Poslanecké sněmovny odehrály v první polovině listopadu, obsadilo by hnutí SPD druhé místo hned za hnutím ANO. V případě, že by se SPD dostalo do vlády, chtěl by jeho místopředseda Radim Fiala obsadit ministerské posty odborníky. Například resort financí by podle něj mohl vést Miroslav Ševčík z Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Prezident Petr Pavel říká, že má pochopení pro argumenty obou stran, nakonec však zpravidla stejně podpoří vládu a její zákony podepíše, postěžoval si Patrik Nacher (ANO) v pořadu K věci na CNN Prima NEWS. Pavel podle něj chce být se všemi zadobře, ale jde vládě „na ruku“, zmínil opoziční poslanec v souvislosti s prezidentovým schválením konsolidačního balíčku. Ten se ANO stále chystá napadnout u Ústavního soudu.

See omnystudio.com/...

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.