Tech me higher

Tech me higher

Denne sæson handler om mad! Hvordan er vores vaner og forbrugsmønstre omkring mad? Hvordan står det til med nye teknologiske løsninger indenfor fødevarer? Hvad sker der i Kina, EU osv.? Og hvordan rykker vi folks madvaner i en mere klimavenlig retning? Med vores fælles interesse indenfor politik, teknologi og adfærdsforskning inviterer vi i hver episode en spændende gæst med til at gøre os klogere på emnet mad. Værter er Sally Khallash & Astrid Haug. Producer er Josefine Maria Hansen.

Episodes

June 28, 2022 32 mins
Astrid pleaser Sally med hjemmelavede veganske træstammer, mens Sally prøver at lokke Astrid til at spise laboratorierfremstillet pumakød, engang ude i fremtiden.

Det her er sæson-afslutning - ikke fordi emnet er uddebatteret, men fordi vi ikke når mere inden ferien. I denne episode taler om de vigtigste pointer fra sæsonen. Vores konklusion er klar: Kostråd og fødevarer-kampagner virker ikke, hvis der ikke samtidig laves langsigte...
Mark as Played
Vane-ekspert Wendy Wood og forfatter til bogen “Good habits, bad habits”, mener, at der bogstaveligt talt skal flyttes rundt på menukortet, så folk bliver 'nudged' til at vælge de grønne retter. Vaner virker dog kun, hvis det er både fornøjeligt og belønner os.

Shownotes:
"Good habits, bad habits" af Wendy Wood https://www.saxo.com/dk/good-habits-bad-habits-the-science-of-making-positive-changes-that-stick_hardback_9781250159076
Mark as Played
Hvorfor provokerer veganere kødspisere så meget? Det tager vi afsæt i i dette interview med forfatter og forsker Don Moore. Han anbefaler at opstille nogle regler for, hvad og hvordan man spiser, hvis man gerne vil ændre sine madvaner i en sundere, grønnere retning. Men samtidig kommer vi ikke uden om at regulere os til sundere madvaner. For ansvaret er alt for stort til alene at overlade til den enkelte.

Shownotes
Don Moore: Perfect...
Mark as Played
Danskerne er blandt de mest kødædende i hele verden. Vi er langt fra at følge de officielle kostråd, og de fleste af os kender heller ikke, men er det overhovedet vigtigt - for helt ærligt - for vi ved nok godt hvad der skal til? Med vores gæst professor Katherine Richardson dykker vi ned i de problematikker, som omgiver vores madvaner.
Mark as Played
Kina har sat ambitiøse mål for at reducere deres klimaaftryk. Mål der skal opnås både med kulturelle og teknologiske ændringer. Kineserne skal spise markant mindre kød, og blockchain skal højne fødevaresikkerheden. Mad er nemlig en vigtig brik i Kinas geopolitiske og indenrigspolitiske spil.

Til at guide os igennem Kinas fødevare- og tech-scene har vi Peter Lisbygd, direktør i China Experience, med fra det corona-nedlukkede Shangha...
Mark as Played
Episoden handler om hvordan krigen i Ukraine forværrer fødevaresituationen, og hvilke enorme følgevirkninger det kan få. Hvis der er lidt håb i de mørke horisonter er det, at det skaber momentum for grøn omstilling indenfor fødevarer og landbrug. Men vi skal ikke vente på ny teknologi, men komme i gang med grøn omstilling nu. Hvor optimistisk eller skeptisk vi kan tillade os at være, er nok en individuel sag, men at det vigtigt at ...
Mark as Played
Sally og Astrids podcast er tilbage, og vi skal tale om mad - ift. fødevarekrise, teknologi indenfor mad, adfærd og madvaner, greenwashing og meget mere. Stay tuned :-)
Mark as Played
Med corona er fake news for alvor kommet til Danmark. Men hvor meget fylder det egentlig? Og kan vi nå skeptikere, kritikere og konspirationsteoretikere? Vi ser også nærmere på regeringens retorik. For hvad sker der, når vi udskammer dem, der ikke vil vaccineres? Virker det mon at bruge den samme hammer igen og igen? Og så er der ros til tech-giganterne for at steppe op og fjerne anti-vax’ere.

Show notes:

Tjekdet’s analyse af konsp...
Mark as Played
Sally er ifølge sig selv en defekt forbruger, men kan til gengæld bruge erfaring som vægtløfter, når butikkerne lokker med Black Friday og juletilbud på nettet: Lav en plan og undgå FOMO.

Astrid undrer sig over, hvorfor vi er så grønne, når vi stemmer til valg, men knap så grønne, når vi shopper? Og kan vi regulere os til mere grønne forbrugere?

Vi ser tilbage på Black Friday og zoomer ind på den irrationelle forbrugers kognitive...
Mark as Played
November 25, 2021 29 mins
Live-shopping vinder frem, men hvordan er det anderledes end tv-shop? Og hvad er købspsykologien i live-shopping?

Denne gang ser vi på et andet aspekt af vores online-adfærd, nemlig live-shopping. Det er også kendt som shopatainment og spiller foruden underholdning på psykologiske mekanismer som knaphed, akuthed og det friktionsløse køb.

Men hvad betyder det for den grønne dagsorden? En del af svaret er cirkulær shopping.

Show notes...
Mark as Played
Vi fortsætter i polariserings-kaninhullet, for hvordan kommer vi videre fra det fastlåste billede af, at sociale medier polariser?

Sally tror på, at verden grundlæggende bliver bedre og fraråder enhver form for quick fix og symptombehandling, når det gælder regulering. Hun mener, vi skal fokusere mere på dybereliggende parametre som identitetsskabelse og status.

Astrid vil også gerne videre fra de seneste års tech-lash, men det er ...
Mark as Played
November 11, 2021 30 mins
Velkommen i kaninhullet: Kan vi regulere polarisering? Polarisering opleves af mange som en trussel mod demokratiet - og sociale medier som årsagen. Men ligger skylden alene hos teknologien? Og hvordan kunne den virtuelle offentlige plads se ud, hvis vi turde trykke på "nulstil" og redesigne fra bunden? Vi taler om videnskaben og politikken bag polarisering, og taler om hvilken regulering, der kan gøre vores platforme mindre polari...
Mark as Played
November 3, 2021 32 mins
Hvad bestemmer, hvor vi sætter vores kryds? Hvordan kan man bruge dating-teknikker, når der skal kapres vælgere? Og hvorfor skal dine flyers være grimme for at virke? Vi kommer også forbi TikTok, brug af kendte og andre sociale medier.
Mark as Played
October 29, 2021 28 mins
Svaret på tech-giganternes udfordringer lyder ofte på mere digital dannelse. Men kan og skal vi virkelig skubbe en stor del af ansvaret over på brugerne? Hvad kan teenageren, skolelæreren eller forælderen stille op imod dark patterns på sociale medier? Ofte griber vi ind der, hvor det er nemmest fremfor der, hvor det er vigtigst.
Mark as Played
October 21, 2021 28 mins
Kan radikalisering på sociale medier være en god ting? Skal vi finde os i at blive manipuleret på sociale medier? Kan vi overhovedet undgå det? Vi taler om en masse af de udfordringer, som især Facebook sidder med.
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.