Alis fædreland

Alis fædreland

Kriserne kradser, krigen raser og klimaet er på vej ned i afløbet. Men hvor der er krise, er der vej. Og Fædrelandet har brug for løsningerne. I Alis Fædreland stiller Ali Aminali de skarpe spørgsmål, der skal bringe fædrelandet tættere på en bedre verden - koste hvad det vil. For intet helligt, hvis nationen skal reddes. Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Skriv til alam@24syv.dk.

Episodes

March 21, 2024 53 mins
Den tilsyneladende bizare ordrække i titlen til dette program er nu en gang det mest præcise, der  kan siges om den unge, kvindelige nationalistleder fra de mongolske stepper, som det her program på sin vis handler om.
Fotojournalisterne Christian Als og Kristoffer Juel Poulsen filmdebuterer sammen med Ekstra Bladets chefredaktør, Knud Brix i en vanvittig, rørende, opløftende men også forvirrende dokumentar. 
Jeg har inviteret Christ...
Mark as Played
Danmarksdemokraterne vil bekæmpe social kontrol. Derfor har de lavet en handleplan med 11 forslag, som kan være med til at slå hårdt ned på problemet. Alt fra en særlig task force i politiet til hårdere straffe i forbindelse med sager om barnebrude. Men det primært med fokus på det muslimske miljø - faktisk er det nærmest som om, at det kun er muslimerne, det hele handler om. Men hvorfor egentlig det? Og hvorfor vil partiet overvåg...
Mark as Played
Jøderne bliver i offentligheden gjort kollektivt ansvarlige for den israelske regerings politik. Med de ord blev en rapport om antisemitiske hændelser i 2023 for nyligt offentliggjort af Det Jødiske Samfund. Og deres resultater er bekymrende: en kæmpe stigning af indberetninger af antisemitisme på intet mindre end 1.244 procent. Og det rammer også børn og unge. Jeg har derfor inviteret Det Jødiske Samfund i studiet for at fortælle ...
Mark as Played
Er medierne, danskerne og politikerne ligeglade med uledsagede mindreårige, der flygter fra et liv i brand? Det er i hvert fald den oplevelse radiovært og forfatter Mads Nygaard sidder tilbage med.
I dag i Alis fædreland tager vi snakken om de uledsagede, om Mads' nærmest aktivistiske kamp for deres rettigheder og stemmer.

Gært: Mads Nygaard, journalist, forfatter.

Vært og tilrettelægger: Ali Aminali.
Mark as Played
Saba Lykke Oehlenschlæger blev i februar vinder af Dansk Melodi Grandpix 2024. Med sangen “Sand” blæste hun alle konkurrenter af landskabet og satte sig på tronen. Nu skal hun i maj repræsentere Danmark i det internationale Eurovision Song Contest 2024 i midten af maj. Og forventningerne er høje. Ja, nogle ser hende endda som favorit til at vinde hele molevitten!
Men hvordan endte Saba Lykke egentlig her? Hvordan fandt hun musikken...
Mark as Played
March 5, 2024 54 mins
Er drenge og piger virkelig så uenige, når det kommer til ligestilling? Ja, det er et af de spørgsmål, der har fyldt meget i den seneste tid. Grunden til det er, at en ny rapport viser, at der er opstået større uenighed blandt unge piger og drenge, når det kommer til politiske overbevisninger. Men før vi nåede at tale om det, handlede det hele pludselig om køn, ligestilling, feminisme og Andrew Tate.

I dagens første time af "Fædrela...
Mark as Played
FØRSTE DEL:
Ifølge udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) er der i dag fire asylansøgere fra Gaza i Danmark. Men det antal holder han nøje øje med. For det ville i ministerens øjne være "en uoverstigelig udfordring for både vores integration men også for sikkerhedstjenesterne", hvis der kommer en stor gruppe flygtninge fra netop Gaza. Han peger på, at især de mandlige asylansøgere fra Gaza kommer med militære erfar...
Mark as Played
En ny undersøgelse viser, at der er større politisk forskel på unge mænd og kvinders holdninger end hidtil antaget. Et af de politiske emner, de ser meget forskelligt på, er ligestilling. Den viden har fået en del stemmer i ligestillingsdebatten til at slå alarm og påstå, at det må betyde, at de unge mænd nu er imod ligestilling. Men den konklusion er Liberal Alliances politiske ordfører Solbørg Jakobson ikke enig i. Faktisk anser ...
Mark as Played
February 29, 2024 40 mins
Fedme eller overvægt er et stigende problem i Danmark. Men hvad skyldes det egentlig? Du tror nok, at det bare skyldes for meget fastfood og en stillesiddende tilværelse. Men Thorkild A. I. Sørensen som har forsket i fedme i 50 år, er ikke helt enig i den konklusion. Hans analyse er en smule mere nuanceret end det.

Gæst: Thorkild I. A. Sørensen, professor emeritus, dr. med, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universite...
Mark as Played
"Efter 7. oktober har vi set en antisemitisme på steroider. Det er ikke første gang, at vi kan konstatere en stigning i jødehadet, når konflikten i Mellemøsten spidser til". Med de ord i Jyllands-Posten sætter Niels Lillund skarp på den stigende jødehad, der på nuværende tidspunkt opleves i Danmark. Jeg ringede ham op for at spørge, hvorfor han stiller så skarpt på den stigende antisemitisme. Og hvordan han anser det som hardcore j...
Mark as Played
February 27, 2024 61 mins
Thomas Aastrup Rømer har i årtier været anset som en af Danmarks bedste, når det gælder forskning i pædagogiske ideer og historie.

Han har også i mange år gjort en forskel med hensyn til at undervise og præge flere generationer af unge gennem sin undervisning.
Derfor kender han universitetsmiljøet bedre end mange andre.

Så når en person som Thomas Aastrup Rømer råber vagt i gevær og påpeger, at forskningsfriheden er under pres, at und...
Mark as Played
February 22, 2024 53 mins
To borgerlige visionære bøger udgivet på samme tid – ja, man skulle næsten tro, det var en drøm, for hvor har der dog været et behov for borgerlige visioner i en tid, hvor socialdemokrater og venstrefløjen har fyldt bogreolerne med nytænkning eller et kald til gamle værdier.

Men det ønsker den tidligere Cepos-chef Martin Aagerup og den nuværende koncernchef Anders Krab-Johansen at ændre på. De har med deres respektive bøger fremlagt...
Mark as Played
February 22, 2024 53 mins
Bodil og Rikke har oplevet både fysisk og psykisk vold i deres tidligere forhold. De har begge følt sig fastholdt i parforhold, som har haft voldsomme konsekvenser for dem. Nu er de et helt andet sted, men har besluttet sig for at dele deres oplevelser, erfaringer, vrede, frustrationer og løsninger, så andre, som er endt i samme situation, ved, at de ikke er alene, og at der er håb i sigte, hvis den rette hjælp er til stede.

Gæster:...
Mark as Played
De originale Muhammed-tegninger, som både sætter en masse følelser i spil og også anses for at være en af Danmarkshistoriens største internationale kriser, er nu sat til salg på en online auktion.
Denne nyhed dukkede op i går, da TV2 Østjylland kunne fortælle, at auktionen var på plads. Derfor valgte jeg at kontakte Erik Guldager, som står for koordinationen af det hele. For hvordan sætter man Muhammed-tegninger til salg?

Og så still...
Mark as Played
February 20, 2024 53 mins
Landsdækkende undervisningsstrejke for Gaza - denne information dukkede op i min indbakke, og afsenderen var Mohammed Ali Saleh, en ung studerende, der opfordrede mig til at invitere ham og hans medstuderende ind i studiet for at fortælle, hvorfor de mener, det er vigtigt at strejke og vise sympati for noget, der sker mange kilometer væk fra vores lille andedam.

Jeg satte mig for at lytte til de unge og høre deres bekymringer.

Gæst...
Mark as Played
February 20, 2024 53 mins
Rikke Gøransson er kendt for at være ung, smuk og en yderst dygtig tv-vært. Hun har igennem en årrække været med til at definere og brande realityprogrammet 'Paradise Hotel' og har også været en rollemodel for flere generationer af unge.

Nu står hun ved en skillevej - en skillevej, hvor hun har besluttet sig for at reflektere over den rolle, hun har spillet i det, mange kalder perfekthedskulturen. Dette gør hun især i sit nye realit...
Mark as Played
February 15, 2024 54 mins
Der er igen kommet fokus på adoptioner fra udlandet. Det kom for nyligt ud, at mindst 283 børn, som havnede i Danmark som adoptiver, er blevet bortadopteret på falsk grundlag i deres oprindelige hjemlande. Men klummeskribent Chris Hvidberg, der selv er adopteret synes, der tit kommer for meget fokus på de dårlige historier. Jeg har Chris med for at fortælle om sin historie; om identitetskampen og hvad international adoption også ka...
Mark as Played
Western-serien Yellowstone med Kevin Costner i hovedrollen har været en succes siden 2019 både i USA og internationalt. Nu er den blevet 'talk of town' i Danmark, og alt fra politiske kommentatorer, politikere til almen danskere er vilde med cowboy-livet i Montana. Men hvordan kan det være at en serie, som kritikere mener appellerer hardcore til Trump-vælgere er blevet et hit i Danmark? Og hvad er det, serien kan med sine konservat...
Mark as Played
"Find på noget andet," sagde Venstres Jan E. Jørgensen om Firoozeh Bazrafkans koranaktion.

Disse ord kunne jeg i dag læse i Weekendavisen, og med ordene fulgte en satiretegning af Ayatollah Khomeini, der angiveligt dyrker sex med politikeren Jan E. Jørgensen.
Afsenderen er Firoozeh som i samarbejde med Illustrator: Felix Nikolaj har skabt satiretegningen, Jan E. selv har foreslået kunne være "noget andet".

Jeg spurgte Firoozeh hvorf...
Mark as Played
February 8, 2024 53 mins
Er perfektionskulturen løbet løbsk, findes den kun på sociale medier, eller er vi alle sammen skyldige i at forme, opdrage og vise vores sande jeg over for os selv, vores børn og resten af verden?
Dette vil jeg forsøge at reflektere over sammen med tre gode gæster i de næste 55 minutter.

Gæster:
Anna Seneca, influencer
Marcus V. radiovært
Helena Artmann Andreasen, folketingsmedlem for Liberal Alliance
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.