Ringdal & Kristensen

Ringdal & Kristensen

‘Ringdal & Kristensen’ er et kulturprogram til dig, som vil forstå verden på en anden måde, end den klassiske nyhedsformidling tilbyder. Alle hverdage vil de to journalister Anton Ringdal og Kristoffer Kristensen med alle tænkelige og utænkelige journalistiske greb og metoder vende verden på hovedet og tilbage igen. Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Skriv til ringdal-kristensen@24syv.dk

Episodes

December 21, 2022 53 mins
Det er sidste gang, at Ringdal & Kristensen sender i dag, og i den anledning hører vi et MEGAMIX af en kavalkade af vores bedste indslag.

Du kan høre bl.a. høre, dengang vi fik skudt tobak i hjernen. Dengang vi udklækkede kyllinger live i radioen. Dengang vi fik en robot til at lave et kritisk interview af en politiker. Dengang vi havde Tim med rotter i tøjet i studiet for at genindspillede første scene af "Ratatouille". Dengan...
Mark as Played
Julen er endelig kommet til Hvalsø. Foreningen "Julelys i Hvalsø" gør klar til den store begivenhed på torvet. Hele byen skal nemlig samles for at tænde juletræet med sin pynt, som snart vil lyse Hvalsø op og jage den onde julenisse Ivan Mott ud af byen for evigt. Det gør de kl.17. Men har Ivan Mott mon tænkt sig at komme til showet og give et sidste forsøg på at aflyse julen?

Imidlertid er de vanlige værter Anton Ringdal og Kristo...
Mark as Played
Værter: Kristoffer Kristensen og Anton Ringdal
Mark as Played
Vi unge lukker og slukker. Den 27 december kommer det sidste fysiske blad. Reporter Asger Petersen har begået en nekrolog over bladet. Han har været dybt nede i kælderen hos Aller Medier, hvor de har arkiveret alle blade siden 1960.

Derudover bliver det søøøørme spændende, når næste låge af vores julekalender skal åbnes. “Julelys i Hvalsø” er titlen, og i dag bliver der introduceret en ond skurk, der har tænkt sig at aflyse julen i ...
Mark as Played
December 13, 2022 53 mins
Merete Reffeldt tror, der bor nisser ude i skoven. Hun er vild med dem og har stuen fyldt med nissefigurer - over 1900. For fire år siden mødtes Anton Ringdal med Merete for at gå på nissejagt. I dag mødes de igen. Kan de finde en nisse i skoven? Derudover fortæller Merete om, hvordan nisserne ser ud, hvad de laver, og hvordan de bor.

Derudover skal vi åbne næste låge i vores julekalender “Julelys i Hvalsø”: hvor vi blandt andet ser...
Mark as Played
December 8, 2022 53 mins
I dag søsætter vi vores mission om at få fjernet en julekalender. Senest er en Pyrus-julekalender blevet fjernet, fordi nogle børn, forklædt som flødeboller, var blevet blackfaced. Derudover har et teaterstykke om Nissebanden kritik, fordi etnisk danske børn er klædt ud som grønlændere.

Vi vil undersøge, om vi også kan få fjernet en julekalender.

Derudover er der nyt i sagen om vores skulptur, vi har placeret på rådhuspladsen. Kommu...
Mark as Played
“Slår på tromme for dig” er et nytårshit, som hverken er en sang eller et hit endnu. Men det skal det blive. Vi er med, imens producer Anton Theilgaard og dansktopsanger Hannibal Hildorf sætter sidste touch på værket, der er produceret i samarbejde med Ringdal & Kristensen og Master Drummer fra Togo Sylvester Agbedoglo.

Og så åbner vi låge nummer 2 i vores julekalender Julelys i Hvalsø, som i dag byder på en tur i Rolfs julekaravane...
Mark as Played
Vi vil ikke afsløre for meget, for missionen i den første halve time af dagens program er hemmelig.

Derudover skal vi åbne allerførste låge i vores julekalender Julelys i Hvalsø. Vi møder blandt andre hovedperson Rolf Hegedys i sit hjem i Hvalsø.

Værter: Anton Ringdal og Kristoffer Kristensen
Redaktion: Casper Ell Hausner
Mark as Played
"Kom forbi os på Christiansborg og få taget et billede med kraniekæden på" - Det var budskabet, der var sendt ud til folketingets politikere. Vi sender live fra vandrehallen på Christiansborg, hvor et hav af politikere kom forbi for at få taget et billede. Sammen med Jens Galschiøt og hans galleri har vi nemlig lavet en happening på Christiansborg


Politikerne iklædte sig en halsklæde bestående af 6.500 kranier - et symbolsk tal for ...
Mark as Played
"Kom forbi os på Christiansborg og få taget et billede med kraniekæden på" - Det var budskabet, der var sendt ud til folketingets politikere. Vi sender live fra vandrehallen på Christiansborg, hvor et hav af politikere kom forbi for at få taget et billede. Sammen med Jens Galschiøt og hans galleri har vi nemlig lavet en happening på Christiansborg


Politikerne iklædte sig en halsklæde bestående af 6.500 kranier - et symbolsk tal for ...
Mark as Played
Sammen med Jokeren åbner vi dørene til et kranie-værksted. Her kan alle komme forbi og kreere deres helt eget #Qatar6500-armbånd. Armbåndet er en del af projektet #Qatar6500, hvor en prominent person skal bære den famøse kraniehalskæde under VM i Qatar, samtidig med at en række personligheder har fået et armbånd udleveret.

Vi har sendt invitationer ud på de sociale medier, og så må vi ellers se, hvor mange der kommer.

Værter: Anton R...
Mark as Played
Der er ny spænding i vores julekalender! Ivan Mott er eneste medlem af Enhedslisten i Lejre Kommune, og han vil ikke have julelys op i Hvalsø. Han vil tage sagen op i byrådet og få nedlagt forbud mod, at julelysene kan komme op. Tiden er ikke til at bruge penge på lys, mener han. Så måske kommer julen altså ikke til Hvalsø.

Og så skal vi tale med John Kalluvilayathil. Han er fra Indien, og så er han simpelthen på vej til VM i Qatar ...
Mark as Played
Karsten Hønge fra SF og en række andre politikere skal vise deres opbakning til #Qatar6500 gennem stor markering på Christiansborg - men hvordan vil de gøre det?

Endnu flere personer skal være med ombord i projektet, og så skal vi have en reklame i en biograf, for vi har efterhånden travlt med at få skabt omtale for #Qatar6500, for nu er VM jo skudt igang.

Værter: Anton Ringdal og Kristoffer Kristensen
Producer: Asger Petersen
Mark as Played
Vi får fint besøg af Sebastian Lynggaard, der har Instagram-kontoen Herlige Svend med over 70 tusind følgere. Han vil gerne have et Qatar6500-armbånd. Til gengæld lover han at lave par Qatar-memes.

Og så har vores reporter været på Borgen for at dele flere armbånd ud til politikere.

Vi får også flere armbånd-interesserede igennem. De skal dog have en god idé til at sprede #Qatar6500, før de kan få et armbånd.

Til sidst hopper vi ned ...
Mark as Played
Vi sender endnu engang live fra Hvalsø, hvor vores store julekalender-satsning foregår.

Der er samlet 340.000 kr. ind til foreningen Julelys Hvalsø, som vil lyse byen op i den mørke juletid. Men det er ikke alle, der er glade for tiltaget. Vi taler med Ivan Mott, der sidder i byrådet for Enhedslisten. Han mener, at pengene skal bruges på at støtte et børnehjem i Bolivia.

Ivan Mott har for år tilbage stået bag et stort fakkeloptog, f...
Mark as Played
Vi fortsætter uddeling af Jens Galschiøts kranie-armbånd, men endnu vigtigere: Vi får hul igennem til Citrus Media, der kan hjælpe med at få et kæmpe banner op at hænge om projektet på Nørreport st.

Jens Galschiøt er begejstret.

Peder Hvelplund fra Enhedslisten kommer og får armbånd. Han prøver også halskæden med 6500 kranier, som måske kommer med til Folketingets første samling i morgen?

Formand for Danske fodboldfans, Christian Rot...
Mark as Played
Vi har modtaget over 70 mails fra folk, der gerne vil have kunstner Jens Galschiøts kranie-armbånd, der symboliserer de døde migrantarbejdere i Qatar.

En af dem er Pierre Emile Højbjergs bror Lucas Højbjerg. Vi hører, om han kan lokke sin bror til også at gå med ét.

Vi taler også med Bubber, der fik et armbånd i dag og lover at lave et SoMe-opslag om projektet.

Til sidst når Jacob ind i studiet. Han har boet i Doha og med egne øjne se...
Mark as Played
November 10, 2022 52 mins
Det er mortensaften, og vanen tro får landets Mortener ordet, når vi skal blive klogere på, hvordan det går med Morten anno 2022. Igen i år er Morten Mortensen over-Morten, når han tager dig igennem dette Morten-portræt.

Redaktion: Anton Ringdal, Kristoffer Kristensen, Asger Petersen og Casper Ell Hausner
Mark as Played
November 9, 2022 53 mins
Vi fortsætter optagelserne af vores store jule-satsning. I december vil vi nemlig sende en julekalender - men først skal den laves, og det vil vi bruge noget af november måned til:

Det her er historien om en lokal forening, som kæmper for at få julen til deres by. Vintermånederne kan være tunge, de er i hvert fald mørke. Men det skal julelysene hjælpe på. Men der er nisser på loftet - så at sige - i Hvalsø. Nogle ønsker ikke, at jul...
Mark as Played
Sammen med den landskendte kunstner Jens Galschiøt har vi skudt projektet #Qatar6500 i gang. Hovedmålet er, at kulturministeren skal bære en kæde med 6500 små kranier på under VM i Qatar. Kranierne symboliserer de døde migrantarbejdere. Men derudover har Jens Galschiøt også lavet hundredvis af små armbånd. I dag prøver vi at få en række politikere og personligheder til at bære armbåndet, så de kan blive en del af #Qatar6500. Blandt...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.