De Stille Stemmer

De Stille Stemmer

De Stille Stemmer handler om at sætte lyd til sin stemme. At turde komme frem med sin stemme selvom det kan være svært. Podcasten handler om min personlige rejse og løbende proces i at bruge min stemme. Jeg fortæller om hvor svært jeg har haft ved at turde tro på mig selv. Jeg sætter ord på de følelserne der dukker op når man som jeg ikke har de store talegaver med i bagagen. Det handler om at turde stå op for sig selv, være modig og sårbar. At det er muligt at træne sig til at blive hørt i store forsamlinger, i familie sammenhænge eller på arbejdspladsen. Jeg har lavet denne podcast i håb om, at du træder ud i livet som det smukke menneske du er. HUSK du er ikke alene. KIG OP. KIG UD. Selvom vi nogle gange tvivler på os selv og syntes det kan være en mørk verden at leve i, så skal du vide at du aldrig er alene. Måske der er en i vores netværk, som vi ikke lige tænker på, som kunne hjælpe. Vi er som ofte gode til at give af os selv. Det giver også andre rigtig meget at kunne give støtte og håb. Det kan være kringlet at finde ud af hvad der er rigtigt eller forkert. LYT til din indre stemme og vid, at du aldrig er alene. Jeg håber denne podcast giver dig modet til at lytte til din indre stemme og mærke hvor dyrebar du er. Jeg ved det er sårbart, det er også sårbart at være alene. Så der er intet at miste. Lad os fejre de små sejre sammen. Jeg er lige her i dit øre, til at fortælle dig, at du er ALDRIG alene. De kærligste hilsner fra mig. Vært: Gitte Vestergaard

Episodes

March 9, 2023 15 mins
Kvindernes internationale kampdag! Hvad handler den egentlig om og hvorfor er vi så låste i disse mønstre og vaner. Det går langt tilbage i tiden.....som i Der var engang....

Efter et opsalg fra Charlotte Heje Haase på facebook - gik jeg i det filosofiske hjørne. Hvorfor mærker jeg ikke kampen inde i mig - for det feministiske og kvindelig.

I dette afsnit taler jeg ind i hvordan min opdragelse har været - med 2 brødre - storebror og ...
Mark as Played
De stille stemmer handler om, at sætte lyd til sin stemme og bidrage med den man er. I denne episode taler jeg ind i det at være nært pårørende vs at være patient med den samme sygdom.

Jeg ved godt hvilken rolle jeg helst vil have - af de 2 - og det er uden tvivl at være patient.

Lige nu er jeg nært pårørende til min kæreste som er igennem et kræft forløb. At se en man elsker rigtig højt, gå igennem det han gør lige nu - er mega svær...
Mark as Played
September 6, 2022 21 mins
OFFER OG OFFERROLLEN

Mine refleksioner omkring det at være et offer, blive et offer få, sat et lofferabel på sig – hele bevægelsen omkring meetoo og de 2 dokumentarer omkring bl.a Playboy og Hugh Hefner samt Spies og morgenbolledamerne har fået tanker og refleksioner i gang hos mig.

Hvad tør jeg sige højt – hvor sårbart er det egentlig at holde fast i sig selv og ved sig selv?

- det jeg oplever er, at dem der råber højest er dem d...
Mark as Played
August 16, 2022 12 mins
FYRET

Jeg har altid troet jeg ikke var god nok – at jeg en dag ville blive afsløret i en kæmpe løgn – fordi jeg ikke havde været reel ved min ansættelsen. Jeg har haft nogle enormt højde standarder til mig selv – for ikke at komme til at fejle – for at der ikke blev sat finger på noget af det jeg lavede.

Jeg har gået i en konstant frygt for at jeg aldrig blev god nok – uanset hvor meget jeg prøvede. Jeg er heldigvis blevet klogere – ...
Mark as Played
August 5, 2022 15 mins
Er du også bange for andre mennesker? I denne episode fortæller jeg om hvorfor jeg er bange for mennesker og den mistede tillid til andre.

Jeg fortæller, hvorfor jeg ofte har sagt nej til mennesker og valgt at gå mine egne veje. At Rasmus modsat blev min løsning til at passe på mig selv – også den løsning der har fået mig til at føle mig ensom, frygtet at vi ikke var gode nok og tingene aldrig var godt nok. Aldrig følt at vi passede...
Mark as Played
July 19, 2022 20 mins
SMALL TALK MED MIG SELV!

Jeg fortæller om hvem jeg er, hvilken opvækst og fritidsaktiviteter jeg har været en del af. Hvad jeg går op i og sætter pris på som menneske.

Det er temmelig grænseoverskridende at fortælle om mig selv som menneske – for alle fordomme omkring mig selv bluser op. Jeg er ikke god nok, jeg er ikke værd at lytte til, der er ingen mennesker der syntes det er interessant at høre om hvem jeg er.

Det er nu smidt til...
Mark as Played
July 5, 2022 19 mins
YOGA OG SUKKER!

I dagens episode taler jeg ind i hvad yoga har gjort for mig og den modstand jeg generelt har med ting der er trendy. Jeg taler om en afhængighed af sukker – det at trøste sig med sukker og hvor trangen er kommet fra.

Jeg kommer ind på et meget sårbar emne omkring incest og det at få penge for at tie stille. At jeg brugte pengene på at købe slik så jeg kunne dulme ubehaget.

Jeg taler ind i hvordan jeg med små skridt h...
Mark as Played
June 21, 2022 13 mins
TID - En kugle af tid.

ORGINAL VERSIONEN - optaget i bil

Jeg kan mærke når jeg er presset så føler jeg ikke at jeg har noget som helst tid- jeg føler ikke der er tid nok i mit døgn. At jeg er altid bagud – jeg når aldrig toget og hvis jeg når det er det aldrig det rigtige tog.

Min kæreste har masser af tid - sådan er følelsen - han har fået en hel skål fuld af tid. Helt nede på jorden og helt afslappet og rolig.

Jeg er ikke god til at...
Mark as Played
June 21, 2022 11 mins
TID - En kugle af tid.

Jeg kan mærke når jeg er presset så føler jeg ikke at jeg har noget som helst tid- jeg føler ikke der er tid nok i mit døgn. At jeg er altid bagud – jeg når aldrig toget og hvis jeg når det er det aldrig det rigtige tog.

Min kæreste har masser af tid - sådan er følelsen - han har fået en hel skål fuld af tid. Helt nede på jorden og helt afslappet og rolig.

I dag har jeg taget mig tiden til at transskribere epis...
Mark as Played
June 7, 2022 11 mins
Endnu en episode optaget i bilen.

UVENTET - Skat jeg arbejder hjemmefra. Jeg taler fra hjertet med de følelser der opstår hos mig når noget uventet kommer på banen. Hvordan jeg får skubbet mig selv til side og føler jeg er unfair overfor min kæreste.

Mit Liv - Min hverdag bliver indvaderet! Jeg skal indskrænke mig på et spitsekund - afgive plads til en impuls. Det er noget af det sværeste - jeg går, for jeg magter ikke konfrontati...
Mark as Played
May 24, 2022 44 mins
I dag har jeg fået min kæreste som gæst i studiet. Vi taler om hvordan han helt fra start har oplevet mig som stille og hvad det har givet af følelser og tanker hos ham.

Hvilke udfordringer det kan være, når man som ham har behov for tale, for ikke at føle sig usikker. Det med ikke at mærke connection imellem os, hvis jeg er stille. Hvor jeg i samme forbindelse mærker nærværet imellem os når vi er stille sammen.

I vores samtale komm...
Mark as Played
May 10, 2022 10 mins
Er jeg god nok som menneske? Det er et spørgsmål der kommer snigende til mig alle vegne. Senest da jeg passede min lille niece på 3 år. Er jeg god nok i rollen som faster - og hvad er det egentlig for nogle roller vi tager på i livet. Er det de roller vi tror vi skal tage på - som samfundet gerne vil have vi tager - eller finder vi ind til de roller vi egentlig er designet til at være i livet. De roller som ligger naturligt til os,...
Mark as Played
April 26, 2022 10 mins
I dag taler jeg om at sætte barren højt for sig selv. Hvordan jeg kærligt og omsorgsfuldt har forsøgt at fortælle andre, at det er rent selvmål at sætte barren for højt for sig selv. Hvordan nederlagene nærmest har lagt i kø før start.

Jeg fik et Oh Shit-moment af min egen skyggeside og er blevet mere selvkærlig når jeg sætter mig et mål/udfordring. De små delmål og den rejse/proces det var da jeg gik 100 km på 24 timer. Det var en...
Mark as Played
April 12, 2022 14 mins
Denne episode er optaget i min bil. Det kommer fra hjertet og er så autentisk som det kan være.

Jeg taler ind i det at blive NEGLIGERET som menneske, med de følelser der ikke får lov at fylde og blive sagt højt. Jeg fortæller om den store forskel det gør for mig at blive set, hørt og mødt i de følelser der nu engang røre sig inde i mig.

Jeg har tit hørt fra andre, at man ikke skal indtage offerrollen og grave sig ned i sine følelser...
Mark as Played
March 29, 2022 41 mins
Jeg har inviteret en gæst i studiet i dag. Det er min kære svoger. Jeg er blevet nysgerrig på hvordan andre ser mig som et stille menneske. Det er der kommet en rigtig fin samtale ud af.

Vi kommer rundt om mange forskellige nuancer og hvornår vi hver især bliver stille. Hvordan han ser mig som stille og hvilke refleksioner der kommer til ham i situationen.
Vi taler om gaven i at være stille og modpoler. Samt det at skabe rum til den...
Mark as Played
Den 21. februar ville min mor være blevet 70 år - hun blev kun 63. Jeg er sammen med min kæreste blevet inviteret til 2x70 års ved min moster og onkel. Det har sat nogle tanker igang.

Jeg plejer at følge normen og det "man" bør - tage med til det jeg bliver inviteret til. Denne gang står jeg op for mig selv - ære min mors minde - og gør det der gør mig glad.

Jeg taler ind i sorg og afsavn af min mor - og om det at følge sin indre st...
Mark as Played
February 15, 2022 14 mins
I denne episode taler jeg om at Gå i stå som menneske, både fysisk og mentalt. Hvilke mekanismer der sker når aftaler eller daglige gøremål ikke blev som ventet.

Jeg taler om fysiske og psykiske smerter ved ikke at "måtte" sætte ord på de følelser der er indeni. Afvisning som menneske ved ikke at blive lyttet til i svære situationer i ens liv og smerter og følelser der bliver sat lov på igennem mange år.

I episoden henviser jeg bl.a ...
Mark as Played
February 1, 2022 15 mins
Efter sidste episode hvor jeg nysgerrigt gik på opdagelse i min egen vreden, endte jeg med at blive stille for mig selv!

Det satte en proces i gang, en god proces, men også en hård proces. En proces hvor jeg igen begynder at sætte spørgsmål til mig selv og mit VÆRD som menneske.

I denne episode sætter jeg flere ord på den stilhed der opstår i forskellige sammenhænge i mit liv. Jeg taler bl.a om blinde vinkler og skyggesider, om det...
Mark as Played
January 18, 2022 11 mins
Jeg blev inspireret til at dykke dybere ned i min vrede efter sidste episode. I denne episode kigger jeg nysgerrigt på hvor vreden kommer fra og hvad den gør ved mig som menneske. Jeg går på opdagelse i min vrede.

Af helt tilfældige årsager kommer jeg en dag hjem fra Bog & Ide med en bog omhandlende vrede. Jeg er ikke den store læsehest, men bogen fangede mig og jeg har læst den råt!

Fra enden til anden uden mange pauser. Jeg skal he...
Mark as Played
January 4, 2022 15 mins
I dag snakker jeg om VREDE - både den indvendige og den udvendige vrede - og hvordan det kommer til udtryk hos mig. Jeg bliver ofte vred når mennesker ikke respektere mig for det menneske jeg er. Jeg undertrykker tit min vrede og den ender ofte ud i, at jeg bliver ked af det.

- også her kommer den stille stemme i spil - nærmest og overdøver!

Den begynder at fortælle mig, at det ikke er okay, at larme og fylde på den måde. Det ville v...
Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.