De Twentse Kern

De Twentse Kern

De Twentse Kern is een podcastserie van de Twentsche Courant Tubantia. In deze podcast bespreken we maatschappelijke problemen in de regio.

Episodes

July 9, 2022 14 mins

Het was een historisch besluit. Eind mei stemde de gemeenteraad in Rijssen-Holten in met een initiatiefvoorstel dat een koopzondag in Holten mogelijk maakt. Opvallend, in een gemeente waarin de christelijke SGP de grootste partij is. Hoe kregen andere partijen het tóch voor elkaar om het voorst...

Mark as Played

Het straatbeeld in Enschede, Hengelo en Almelo wordt al voor een groot deel bepaald door deelscooters van Go Sharing en Felyx. Als het aan de aanbieders ligt wordt het deelvervoer de komende jaren ook in de kleinere steden en dorpen in Twente uitgerold. „We moeten mensen kennis leren maken met deelvervoer.”

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze aflevering? Mail dan naar f.bussink@tubantia.nl.

See om...

Mark as Played

Het lijkt te bizar om waar te zijn. Pablo Escobar, de Colombiaanse drugsbaron die naar schatting achtduizend moorden op zijn geweten heeft, ooit gespot in Vriezenveen? Zat Escobar aan een tafeltje in Café Zandwijk?

Tubantia-journalist Ron Hemmink dook in dit bizarre verhaal. Hij sprak met een zoon van de eigenaar van het bewuste café en met een politieman uit die tijd. In deze aflevering vertelt Ron over zijn speurto...

Mark as Played

De N36. Een rijksweg die vanaf de A35 naar Ommen loopt. In de volksmond wordt de weg al De Dodenweg genoemd, vanwege het aantal dodelijke ongevallen. De roep om de weg aan te pakken wordt sterker. Hoe komt het dat het zo vaak misgaat op de N36 en hoe groot is de kans de weg nu eindelijk veiliger wordt gemaakt?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze podcast? Mail ze naar f.bussink@tubantia.nl.

See omnystudio.com/...

Mark as Played

De Noordtak van de Betuwelijn. Een spoorlijn die van Zevenaar dwars door de Achterhoek en Twente naar Duitsland loopt. Het is een serieuze optie om de groei van het goederenvervoer over het spoor mogelijk te maken. De tegenstand tegen de aanleg van de Noordtak groeit. Maar waarom?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze aflevering? Mail ze dan naar f.bussink@tubantia.nl.

See omnystudio.com/listener for privacy informa...

Mark as Played

Het is rond half zes op zondagmiddag 7 maart 2021. Het schemert als een toezichthouder van de NS wacht houdt bij een onbewaakte spoorwegovergang bij Zenderen. Hij krijgt trek en bestelt een maaltijd bij Spare Rib Express Hengelo. Niet veel later ziet hij de bezorger van zijn maaltijd door een g...

Mark as Played

Afvalwater dat ontstaat bij de oliewinning in Schoonebeek in Drenthe gaat in Noordoost-Twente de bodem in. Deze afvalwaterinjecties moeten stoppen, vindt Stop Afvalwater Twente.

De stichting noemt de injecties een gevaar voor Twente. 'Het kan Twente voor eeuwig op een afvalput zetten.' De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), verantwoordelijk voor de injecties, ziet geen gevaren. Geoloog Vincent van Engelen trekt het bestaan v...

Mark as Played

De overlast door ratten in Twente groeit. Hoe komt dat? In deze aflevering van De Twentse Kern bespreken we de opkomst van de rat, het gevaar dat dit met zich meebrengt en hoe we de rattenpopulatie kunnen verkleinen.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Mark as Played

Popular Podcasts

    Current and classic episodes, featuring compelling true-crime mysteries, powerful documentaries and in-depth investigations.

    Death, Sex & Money

    Anna Sale explores the big questions and hard choices that are often left out of polite conversation.

    Stuff You Should Know

    If you've ever wanted to know about champagne, satanism, the Stonewall Uprising, chaos theory, LSD, El Nino, true crime and Rosa Parks, then look no further. Josh and Chuck have you covered.

    Crime Junkie

    If you can never get enough true crime... Congratulations, you’ve found your people.

    Start Here

    A straightforward look at the day's top news in 20 minutes. Powered by ABC News. Hosted by Brad Mielke.

Advertise With Us
Music, radio and podcasts, all free. Listen online or download the iHeart App.

Connect

© 2024 iHeartMedia, Inc.